Ама то не е и въвеждане като въвеждане, мен основно това ме ядосва. Ей сега ще ви цитирам стихчето:
Христос умря и страда зарад всички (обяснете го това на 5 годишен моля)
Обичаше най-малките цветя (в смисъл - божури и гадиоли НЕ!)
децата и добрите птички (гоним римата, ясно, макар че имам и други предложения
)
загина той с молитва на уста!
Това всичко е без една дума обяснения. Е трудно ли е да се кажат три думи на кръст, че вярата е вяра в добрата сила, която ни пази, че как ще наричаме добрата сила - бог или ангел пазител, това всеки ще реши. Че дори и да не вярваме в добрата сила, със сигурност човек се чувства спокоен и радостен, когато е добър. Че вярата в доброто е важна, защото ни кара да бъдем добри, да обичаме, че трябва да даваме и да споделяме това което имаме с другите. Трудно ли е да се обясни с примери от детското ежедневие, че когато се скарат и сдрачат с приятелчетата си те самите не се чувстват добре, че не ни е приятно когато се бием и се дразним, но се чувстваме радостни, когато играем, когато гушнем мама и т.н и т.н. Ами това са християнските ценности и в крайна сметка ценностите на всички религии, които аз познавам. Трудно ли е да се каже, че празниците са време, в което имаме възможност сме по-дълго с близките си и сигурно за това хората се замислят по това време колко е важно да се обичаме помежду си и т.н и тн.
Не! Вместо тия простички думи - Христос обичал цветята
. Пак ще напиша - вярващ човек съм и искам детето ми да има вяра, но като се елементаризира темата и се дрънкат пълни глупости, освен децата да ги избие на смях, не виждам какъв друг резултат ще се постигне