Блу, за българските условия не знам кое не е скъпо честно казано...
Не мисля, че и 45лв. са малко за въпросните "Капчица" /не съм ги виждала/, а и досега от БГ съм купувала само три пъти обувки за Дани та...нямам кой знае какви наблюдения върху цените им. Имам наблюдения обаче, че едни и същи марки /и обувки и дрехи/ от чужбина ги купувам доста по-евтино, отколкото в БГ им искат.
За момента съм се "запасила" така да се каже с обувки за детето и купувам само инцидентно оттук.
На
elefanten конкретно, съм засичала много солидни намаления на определен модел, ако им е свършила цялата гама от номерацията и до 50% и до 70% са ми попадали, отделно сезонните намаления, отделно пък за единична бройка...та според мен си заслужава да се провери. Има голяма вероятност да намериш на хубава цена точно каквото ти трябва в момента.
Принципно за обувките, особено за детските и тези за прохождащи съм на мнение, че не трябва да се прави компромис с качеството заради цената. Все пак тези крачета ще му служат цял живот - важно е да са здрави и да стъпва правилно детето, а за целта трябва и обувката да е хубава. Ако майката се разтърси - намират се и на прилични цени, в нета също има постоянно оферти за чисто нови, или обувани 2-3 пъти обувчици на добри марки и на супер цени. Т.е. ако ти е скъпо директно от магазина и без намаление - не е трудно да се сдобиеш със същото, или по-добро и по друг начин. Въпрос на желание и организация.