Bobbie,
публично заявявам, че повече няма да влизам в дискусия с теб, защото не одобрявам начина ти на участие в дискусиите, а именно - не четеш думите на опонентите си и им приписваш твърдения, върху които после спекулираш, за да ги "обориш".
примери от последната ни "дискусия":
1. още в първия си постинг, адресиран към Elena B., съм посочила на какво точно вредят прекомерните оксалати и това не е стомаха, а именно бъбреците. три постинга по-долу, Боби отчита като дефект на моята аргументация, че уж съм била твърдяла, че са вредни за стомаха.
2. "етническа предиспозиция" не означава "ген за непоносимост към кърито", както ти го приравни в анализа си на моите думи. ако съм искала да кажа "генетична предиспозиция" - това и щях да направя! ясно ти е какво съм искала да кажа, не се извъртай.
и последно, преди да се оттегля от "дискусията":
аз разполагам с книги, Боби - книги, не блогове, не линкове - написани от колективи от лекари-педиатри, които включват раздели за хранене на бебето и малкото дете. от там си вадя изводите за това, какво е препоръчително да влиза в храната на детето и какво - не.
по никакъв начин не мога да приема за разумно, че понеже на сайта на СЗО или CDC нямало изрично написано, че пеленачето не трябва да маа боб с къри, то това означава, че боб с къри е ОК за бебето.
нито мога да приема за разумно, че понеже нещо не вредяло директно, то е ОК да го даваме на бебето, нищо, че не носи никаква полза.