0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #820 -: Септември 18, 2012, 19:34:43 pm »
Ами, не знам и аз. Като го забелязах седеше седнал и си играеше. Мислех да не съм го преобличала и да съм го ожулила с някоя блуза, но не съм. Явно е предразположен към алергии защото миналата седмица дадох кашата, за която толкова питах и разпитвах как да давам и се обрина(на първия ден 1 малко петно на бузата, на втория ден цялата буза, ухо, врат). Но тогава си бяха пъпки, а това сега се появи и изчезна и ме озадачи. Да дам ли утре?
*
« Отговор #821 -: Септември 18, 2012, 21:55:06 pm »
Аз бих пробвала и утре. От друга старана у нас ядем заешко 2 пъти в годината (за сега) и не ми е важно да го давам, но за да се убедя, че това е проблема. Това е мое мнение, не знам дали е правилно.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #822 -: Септември 18, 2012, 22:19:11 pm »
Благодаря, м-и. Ами освен да пробвам и утре, но няма да увеличавам количеството.
*
« Отговор #823 -: Септември 18, 2012, 23:34:13 pm »
И аз да се включа, утре започваме с картоф да видим какво ще стане :)))

*
« Отговор #824 -: Септември 19, 2012, 11:36:36 am »
Ако искаш започни с някой по-сладък зеленчук като морков или тиква, само картоф често не се харасва на дерцата.

*
« Отговор #825 -: Септември 19, 2012, 12:44:32 pm »
Ако искаш започни с някой по-сладък зеленчук като морков или тиква, само картоф често не се харасва на дерцата.

И аз така мисля. Моето милото много време мина докато прояде оризова каша или чист картоф.
*
« Отговор #826 -: Септември 19, 2012, 15:56:56 pm »
Здравейте, сега ви прочетох постовете, ние вече си хапнахме 2 лъжички картофено пюре, много и хареса :) даже се разплака че иска още :) Сега утре да и дам и 3, други ден 4-5 и после мога ли да дам 50-60 грама или по-нататък. Въпросът ми е кога преминавате към цяло ядене?
Мисля после да добавя морков, въпреки, че аз съм давала вече сок от морков и ябълка. Предполагам него няма какво да го чакам 3 дни, нали?
Нашата педиатърка ни каза така вчера:
- бебето да име вече 3 пълни хранения и 1 следобедна закуска- закуска (кърма), обяд ( зеленчуково пюре + кърма), следобедна закуска плодово пюре, вечеря (кърма). През нощта ако стане - кърма
- Никакви сурови плодове и зеленчуци, освен плодове на сок. Може и портокалов сок (без люспи обаче).
- Само киви не може.

Това е, мисля да не се вглъбявам много и да я послушам, струва ми се че колкото повече чета, толкова повече се обърквам.

« Отговор #827 -: Септември 19, 2012, 16:54:44 pm »
Лично аз съм давала и продължавам да давам предимно сурови плодове. Цитруси до момента не съм предлагала, защото знам, че са алергени пък и на пазара в момента са със съмнително качество.
*
« Отговор #828 -: Септември 19, 2012, 17:00:28 pm »
Като захранвах, това което бях прочела е че до 7-8 месеца се дават само термично обработени плодове и зеленчуци, никакви сокове (полза от тях няма) и без цитруси.
*
« Отговор #829 -: Септември 19, 2012, 17:15:36 pm »
Криси, закъде бърза толкова френската педиатърка? Цял живот има детето, за да яде какво ли не. Недей да пришпорваш нещата! Няма смисъл.

*
« Отговор #830 -: Септември 19, 2012, 18:32:38 pm »
Здрасти,
блу скай имаш в предвид, че е рано на 5 месеца да започвам или че иска да давам зеленчук за обяд и плод след обяд?

За соковете и аз така знам, аз да ви кажа дадох пред 2 седмици сок от ябълка, първо много малко после по повечко, но повече от 50мл не съм давала. Просто в градината имаме ябълка, която изкара 20-30 ябълки някъде и като човек израстнал в апартамент и без "село" не съм яла много много от градина неща, та много се зарадвах и реших да и направя сок. Иначе и аз сокове няма да давам, просто щеше да ме е яд ние да ги изядем, а след месец да и купувам на нея от магазина.

За цитрус и аз знам че не се дава толкова рано, но вчера тя ми каза че нямало проблем. Но и аз мисля да не давам за сега. За сега ще давам картоф, морков, ябълка, праскова, слива, после ще го мислиме. Така и не разбрах, може ли на 4ти-5ти ден да се измести цяло ядене с пюре?

*
« Отговор #831 -: Септември 19, 2012, 20:07:17 pm »
Много сте малки за изместване на цяло ядене. Аз давах в началото след лъжичките около 80-90г. То и детето само си показва. Дори и сега не винаги изяждаме 200г. А за цитросите нашата педиатърка всеки път при преглед ни го напомня, че се избягват до годинката. Аз отдавна давам сурови плодове - настъргани, но в началото около 2 седмици давах само от бурканче.

*
« Отговор #832 -: Септември 19, 2012, 23:03:49 pm »
Давам и пюрета, но предпочитам при възможност да яде пресен плод. Портокалов сок дадох 1-2л да пробва, че много искаше след 9м, като стисках за козунака, сега ще изчакам да им дойде сезона и така ще ги яде.
За увеличаване на количеството бебето само си показва, но и аз мисля, че е рано за заместване на едно хранене. Препоръките са до 1г да има най-много едно изцяло външно хранене.
Аз съм сериозно отчаяна и изнервена. Готвя почти цял ден вече втора седмица. Дребния отказва да яде, най-много 3-4л и правя по 2 и 3 закуски, следват поне 2 вида обяд. Единствено пилешката супа минава и то до 200мл не повече. Също яде и месо. Мисля, че е заради кътниците, но колко време може да продължи неяденето?
*
« Отговор #833 -: Септември 19, 2012, 23:17:32 pm »
Мисля, че преди годинка вече имаше две заместени хранения моят син - едното беше зеленчуково, другото - плодово.
За цитрусите мисля като другите - след годинка.
Чудех се защо ти дава толкова зор на 5 м. да си заместила хранения. И бих заместила първо едно и после чак второ. Не две едновременно.
Почти всичко май съм забравила от тази наука, наречена захранване.  :lol: Чак не ми се мисли как ще трябва да се потапям отново в нея.

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #834 -: Септември 20, 2012, 12:22:20 pm »
Здравейте, сега ви прочетох постовете, ние вече си хапнахме 2 лъжички картофено пюре, много и хареса :) даже се разплака че иска още :) Сега утре да и дам и 3, други ден 4-5 и после мога ли да дам 50-60 грама или по-нататък. Въпросът ми е кога преминавате към цяло ядене?
Криси, и аз се чудех като теб за количеството.Започнахме като вас с две лъжички, после четири, шест и към седмият ден хапнва 80 гр. пюре.В момента /вече 3 седмици/ яде 100гр.пюре-плодово и около 60 гр кърма.Давам само сурови плодове.В началото ябълката пекох малко за да е по сладка... До сега съм дала:ябълка, круша, слива,нектарина, банан  предстои тиква.Зеленчука мисля да въведа с тиквата че да се пприема по добре тиква + картоф.Мисля, че е добра идея!Да станат две хранения 13 часа зеленчук в 16.30 плод.мисля и оризова каша да пробвам, ама с плод,че всички казват,че не се харесва само каша.

*
« Отговор #835 -: Септември 20, 2012, 13:06:01 pm »
Чудех се защо ти дава толкова зор на 5 м. да си заместила хранения. И бих заместила първо едно и после чак второ. Не две едновременно.
Почти всичко май съм забравила от тази наука, наречена захранване.  :lol: Чак не ми се мисли как ще трябва да се потапям отново в нея.
Сега като се замисля, тя не ми е казвала да заместя изцяло ядене, каза ми да и давам за обяд зеленчук, а после да си я докърмя :oops: Просто исках да ви питам кога се измества цяло ядене.

Благодаря ви много за отговорите, много ми помогнахте :)
Мистии ние така целиме се към зеленчук за обяд и плод за следобедна закуска.

А да ви питам, какво да очаквам като промяна в памперса? Или по-скоро какво НЕ трябва да се случва?

Междувпрочем ми подариха ей такова роботче, страшно съм доволна. Готви всичко на пара и много бързо - картоф за 10 мин, а после и ти го пасира за 20 сек. Много е малко, заема много малко място и много лесно се мие. Също така има опция за затопляне. Препоръчвам го от всякъде :)

*
« Отговор #836 -: Септември 20, 2012, 13:29:46 pm »
Очаквай по-тъмен цвят и по-гъсто ако  :D също промяна в миризмата. Не е добре да става на топчета или да е оформено, добре е да имате постижение поне 1 път дневно.
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #837 -: Септември 21, 2012, 10:27:29 am »
А да ви питам, какво да очаквам като промяна в памперса? Или по-скоро какво НЕ трябва да се случва?

Междувпрочем ми подариха ей такова роботче, страшно съм доволна. Готви всичко на пара и много бързо - картоф за 10 мин, а после и ти го пасира за 20 сек. Много е малко, заема много малко място и много лесно се мие. Също така има опция за затопляне. Препоръчвам го от всякъде :)
По повод "акото" :D, след като започнахме пюретата и то след крушата, каката проверява Борис за "подарък" и се провиква:"Мамооо, бързо ела да видиш, Бочето вече ака като човек..." :D :D :D
Криси каква марка е това "съкровище"-роботчето.Аз се пъна с един пасатор, ама нали всеки ден по едни миниатюрни дози бъркам, и трудно ми се получава понякога.Аз всеки ден приготвям само за едно хранене...
« Последна редакция: Септември 21, 2012, 10:30:02 am от Misty »

*
« Отговор #838 -: Септември 21, 2012, 14:08:59 pm »
Мисти, това чудо е марка беаба. Хубаво е, но цената му не е никак ниска. Страхотен подарък са й направили на Криси.

Криси, мисля, че трябва първо да се замести едно ядене и после второ. Не две по малко. Може би да кажат другите, но аз така помня, че трябваше да правя.

*
« Отговор #839 -: Септември 21, 2012, 14:54:17 pm »
Така е както е писала и blue_sky. Ние първо започнахме със зеленчуково и постепенно с месно-зеленчуково пюре като въведох и малко плодове и след около месец - месец и половина въведох кашите за вечеря като към тях смесвам плодове.