0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #740 -: Септември 04, 2012, 06:35:48 am »
Гери, как така ябълкова каша?! Не е ли нещо си с ябълка, например елда с ябълка?!
Аз съм давала елда с круша на Хумана и беше вкусна много.
« Отговор #741 -: Септември 04, 2012, 09:04:10 am »
...Толкова сме изостанали със захранването, че се чудя вече кое по-напред да давам:(

Гери, няма срокове в захранването! Детето цял живот ще има да си ги яде после тези храни, няма какво да му се притесняваш.
[/url]
« Отговор #742 -: Септември 04, 2012, 09:11:04 am »
...Толкова сме изостанали със захранването, че се чудя вече кое по-напред да давам:(

Гери, няма срокове в захранването! Детето цял живот ще има да си ги яде после тези храни, няма какво да му се притесняваш.

така е. Захранването не е състезание и не се притеснявай. Въвеждай си постепенно.
Кашата сигурно е зърнена + ябълка. Прочети на кутията. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #743 -: Септември 04, 2012, 16:24:33 pm »
Да, точно - безмлечна зърнена каша с ябълки. Аз не доуточних. Може ли да я дам или първо елда или нещо друго? Изобщо при кашите има ли ред или не? Аз голямо мислене и чудене все едно не знам какво ще давам.
Ами, като гледам другите бебета на нашата възраст и глутен вкарали, и месо ядат...
« Отговор #744 -: Септември 04, 2012, 16:32:36 pm »
Гери, спокойно има време и месо да яде. Аз първо дадох оризова безмлечна, после елда, после вкарах глутена с овесена каша и така.

http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/
ето един линк за поредността при въвеждане на глутена, общо взето по това се водех.
*

• 1357
« Отговор #745 -: Септември 04, 2012, 17:06:44 pm »
Мерси, Къди! Ще прочета и ще действам  :) Поне се успокоих, че прояде пък полека-лека ще въвеждаме.
*
« Отговор #746 -: Септември 04, 2012, 20:56:31 pm »
м-и, той моят няма къде толкова да се поти.  :lol:

*
« Отговор #747 -: Септември 04, 2012, 21:54:46 pm »
Да, точно - безмлечна зърнена каша с ябълки. Аз не доуточних. Може ли да я дам или първо елда или нещо друго? Изобщо при кашите има ли ред или не?

Гергана, зърнена от какво?
Пшеницата, овесът, ръжта, ечемикът са все зърнени култури, елдата и оризът също са на зърна.

При захранване се предлага каша от нещо с по-малко глутен като овес или без никакъв глутен като ориз, преди да се даде пшеница, ръж, ечемик.

Месо може да се въведе на шест месеца - свинско, пилешко, говеждо. Полезно е заради цинка и желязото.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #748 -: Септември 04, 2012, 22:12:13 pm »
Овесът няма глутен, не си мислете, че с овес сте захранили с глутен.

*

• 1357
« Отговор #750 -: Септември 05, 2012, 01:03:55 am »
Като сте на тема каши - как правите оризовата каша?
Аз днес за първи път правих - взех безмлечна оризова каша на Милупа, но стана на бучки. Във водата слагам кашата или в кашата водата?

Аз направих на Рая половин порция, чудех се как да я въведа, дали пак на лъжички, но накрая направих така - половин порция с повече сини сливи (които са вече въведени), няма проблеми към момента.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #751 -: Септември 05, 2012, 07:53:16 am »
Аз слагам в кашата водата и разбърквам с вилица, но в началото докато се науча що бучки изяде Елиа :D
*
« Отговор #752 -: Септември 05, 2012, 12:12:02 pm »
 :D те сигурно всички са си хапнали бучки. Аз слагах кашата и после енергично разбърквах като наливам водата. Моя син никак не я прояде, ама и на мен ми е отврат.
« Отговор #753 -: Септември 05, 2012, 18:01:55 pm »
Радостинка, аз БМОК на Милупа я правя с кърма. Сипвам кърмата в купичката, после слагам кашата и бъркам с неговата си лъжичка, с която ще яде. Бучки до сега не съм имала нито веднъж. После си слагам и пасиран плод.

*
« Отговор #754 -: Септември 05, 2012, 18:18:43 pm »
Искам да попитам мамите, които вече са давали жълтък, колко трябва да е сварено яйцето и по колко давате в началото?

*
« Отговор #755 -: Септември 05, 2012, 18:21:52 pm »
Добре сварено - 5-7 минути във вряща вода. Да не остава нищо рохко в яйцето.

Дадох половин жълтък още първия път, и досега толкова давам със зеленчуци.
Много важни и ценни работи има в него, хубаво е да се дава редовно.
*
« Отговор #756 -: Септември 05, 2012, 20:18:12 pm »
Аз признавам си много рядко съм давала жълтък. Нямам в какво да сваря едно яйце, а нали трябва да е прясно, а като сваря повече ги изхвърлям. Варя ги 10мин. и не ми стават зелени, нито рохки, но ги вадя от хладилника, а и това оказва влияние. Давам жълтъка в храни-в смисъл печена питка, палачинка, супа, мисля, че пак си поеме полезните неща, а и няма как да "предозирам" като е един жълтък на тенджера супа примерно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #757 -: Септември 05, 2012, 21:38:16 pm »
И аз не давам чист жълтък, а като м-и.

*
« Отговор #758 -: Септември 05, 2012, 22:49:16 pm »
Аз пък кашата я правя обратно на м-и и Къди. Слагам водата в купичка(приблизителното количество което смятам, че ще изяде) и после слагам лъжички каша докато я докарам на консистенция за ядене, че с упътванията на кутиите до никъде не стигнах -или рядка или гъста.

« Отговор #759 -: Септември 07, 2012, 02:24:00 am »
Момичета,тъй като ще захранвам през зимата ми се иска сега да замразя сезонни плодове и зелен
чуци.Има ли някъде назад в темата нещо ,като систематизирано указание кое как се съхранвва(сурово,сварено,пасирано или нарязано)?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.