0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #700 -: Август 26, 2012, 13:09:40 pm »
Момичета, кои купешки пюрета препоръчвате? Предстои ни престой в България (няма да имаме много условия за домашни), и искам да съм подготвена, макар че ще нося оттук запаси.

Алтернативен въпрос - от кои вериги магазини (или други) препоръчвате пресни плодове и зеленчуци?

*
« Отговор #701 -: Август 26, 2012, 13:15:23 pm »
Васи пресни плодове и зеленчуци от пазара мисля, че е най-добре. Пюрета от скромния ми опит Хип, че другите все ме изненадват със съдържанието си.
« Отговор #702 -: Август 26, 2012, 15:22:56 pm »
Vaci плодове и зеленчуци само от пазарите, за предпочитане в малките населени места /ако имаш възможност разбира се/, за готовите пюрета ХИП, Сънвал, Овко избор има голям четеш и купуваш.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #703 -: Август 26, 2012, 21:29:56 pm »
Момичета, кои купешки пюрета препоръчвате? Предстои ни престой в България (няма да имаме много условия за домашни), и искам да съм подготвена, макар че ще нося оттук запаси.
Няма смисъл да носиш запаси, в България има много видове пюрета. Със сигурност повече от колкото при нас, не знам как е при вас. Чак ми се изкаше от там да си донеса за тук :-). На мен най-много ми харесаха на една българска фирма, ама не мога сега да се сетя името, май някакво име беше.На Хип също не са лоши,те имат и био.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #704 -: Август 26, 2012, 21:46:52 pm »
Ганчев сигурно има предвид Боби.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #705 -: Август 26, 2012, 22:12:09 pm »
Май това беше, да. На мен много ми харесаха и имаше много различни видове.

*
« Отговор #706 -: Август 27, 2012, 16:13:56 pm »
Благодаря м-и, КЪДИ, Боби, Гери, за отговорите!
Товар ми се смъкна, че хич не ми се мъкнеха пюрета оттук, особено с тези ограничения в кг багаж... :)

*
« Отговор #707 -: Август 27, 2012, 16:16:21 pm »
Всички пюрета на Ганчев съдържат сол, захар и поне по 3 Е-та (вкл.лимонена киселина в някои).
*
« Отговор #708 -: Август 27, 2012, 16:22:59 pm »
Всички пюрета на Ганчев съдържат сол, захар и поне по 3 Е-та (вкл.лимонена киселина в някои).
Упоменато ли е на етикета? Не би трябвало да съдържат ако са предназначени за малки бебета ...

*
« Отговор #709 -: Август 27, 2012, 16:31:39 pm »
Да. Още на пюрета за 4 мисец пише, че имат сол захар и т.н. Аз от тази марка не съм купила нито едно. Хубави пюрета са на Сънвал. Все пак зависи в кой град ще сте.
*
« Отговор #710 -: Август 27, 2012, 17:13:05 pm »
Ако е за София, аз лично препоръчвам с две ръце Семпер - всички много ни допаднаха (и на малкия и на мен  :D ).
*
« Отговор #711 -: Август 27, 2012, 18:16:22 pm »
Да, и Семпер са хубави. Взимала съм 3-4 вида и от тези, които се продават в Кауфланд - Литъл Бии. Бяха хубави и те. Споменавам ги, защото вече почти навсякъде има Кауфланд.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #712 -: Август 27, 2012, 19:32:30 pm »
Упоменато ли е на етикета? Не би трябвало да съдържат ако са предназначени за малки бебета ...
vaci - за Ганчев - това НЕ е вярно. Храните им не създържат захар и Е-та. Ето виж тук например за 4 месечно: http://ganchev.bg/bg/guvech_po_trakiiski/ за 8 месечно http://ganchev.bg/bg/obedno_menu_guvech/. Чак за 12 месеца слагат повече „човешка“ :-) храна. Има млечни каши за малките, но то си пише „млечна каша“, ако не искаш не даваш. Месните и зелечуковите им пюрета на мен много ми харесаха.

Разгледай сайта им, има съдържанието : http://www.ganchev.bg/bg/products.php

Да. Още на пюрета за 4 мисец пише, че имат сол захар и т.н.
Няма такова нещо.
« Последна редакция: Август 27, 2012, 19:37:57 pm от Bobbie »

« Отговор #713 -: Август 27, 2012, 20:19:39 pm »
И аз бях чувала, че Гачев имат сол и захар, проверих няма. Възможно е едно време да са имали сега със сигурност не съдържат.
*
« Отговор #714 -: Август 27, 2012, 20:38:34 pm »
Много ще се радвам, ако вече са премахнали тези неща от пюретата. Преди 3 години и малко присъстваха в състава им. Но ето пример:
Пюре от кайсии и моркови –над 3 месеца
Състав: кайсии 45%, моркови 16,5%, оризово нишесте, захар, витамин С, вода. Без глутен, без оцветители, без стабилизатори, без консерванти.
Пюре от сини сливи –над 4 месеца
Състав: сини сливи 60%, царевично нишесте, захар, витамин С, вода. Без глутен, без оцветители, без стабилизатори, без консерванти.
« Последна редакция: Август 27, 2012, 20:43:16 pm от mimi26 »
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #715 -: Август 27, 2012, 20:57:57 pm »
Мими, може би имат предвид захарта, която неизменно се съдържа в плодовете, защото по-долу на етикета пише " не съдържа добавена захар" :
http://slonbalonbg.com/ganchev-sini-slivi-190.html
*
« Отговор #716 -: Август 27, 2012, 22:54:50 pm »
vaci - за Ганчев - това НЕ е вярно. Храните им не създържат захар и Е-та. Ето виж тук например за 4 месечно: http://ganchev.bg/bg/guvech_po_trakiiski/ за 8 месечно http://ganchev.bg/bg/obedno_menu_guvech/. Чак за 12 месеца слагат повече „човешка“ :-) храна. Има млечни каши за малките, но то си пише „млечна каша“, ако не искаш не даваш. Месните и зелечуковите им пюрета на мен много ми харесаха.

Ще се четат етикети и това е! Хубаво това за месните пюрета - че сега въведохме и свинско, а пилешкото е наред преди края на седмицата.

По този въпрос - не е проблем ако въведа 2 вида месо в рамките на 2 дни, нали? Говоря за пилешко и свинско.

Друго питане. Относно глутена - въвела съм oвес и ориз. Не мога да намеря каши с пшеница или ръж (самостоятелно), което значи, че ще се наложи да ги смеся - проблем ли е?

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #717 -: Август 28, 2012, 00:27:17 am »
Друго питане. Относно глутена - въвела съм oвес и ориз. Не мога да намеря каши с пшеница или ръж (самостоятелно), което значи, че ще се наложи да ги смеся - проблем ли е?
Не е проблем. Проблема е само тогава, когато има алергия, понеже не се установява от кое точно е. Просто, ако имате алергия тогава ще трбява а спреш и двете и да установяваш от кое точно е. Но алергии към това не са толкова чести, пък и ти имаш проблем да  ги намериш отделно,така че няма да ти е проблем да ги спреш заедно :-).

*
« Отговор #718 -: Август 28, 2012, 08:56:56 am »
В някоя от старите теми бях направила списък глутеновите храни къде съм ги намерила по реда по който аз захранвах. Ако имаш време потърси и аз ще поразгледам по-късно, ако искаш.
Намерих:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39587.msg815669#msg815669
« Последна редакция: Август 28, 2012, 09:38:51 am от mimi26 »
*
« Отговор #719 -: Август 28, 2012, 11:12:00 am »
В някоя от старите теми бях направила списък глутеновите храни къде съм ги намерила по реда по който аз захранвах. Ако имаш време потърси и аз ще поразгледам по-късно, ако искаш.
Намерих:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39587.msg815669#msg815669

Мерси много, mimi26! Тъкмо сега докато сме в БГ ще ги въведа.

Благодаря за отговора, Боби. Ако ги намеря в БГ по списъка на мими, ще опитам поединично, ако не - давам хляба и така :)