0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #640 -: Август 09, 2012, 19:21:41 pm »
а защо замразявате, а не давате пресни?
« Отговор #641 -: Август 09, 2012, 19:56:22 pm »
а защо замразявате, а не давате пресни?
Замразяват ги за зимата.

*
« Отговор #642 -: Август 09, 2012, 22:25:51 pm »
Към мамите, които дават вечеря. Към колко часа я давате и какво количество? Мисля да започна към 19ч и колкото си изяде.
*
« Отговор #643 -: Август 09, 2012, 22:28:58 pm »
M-и, вечерята я давам към 19.00-19.30 ч. В купичката сипвам около 200 гр. и колкото си изяде. В 21.30 - 22.00ч давам АМ за заспиване - правя 210 мл и колкото изпие.
*
« Отговор #644 -: Август 09, 2012, 22:43:53 pm »
M-и, вечерята я давам към 19.00-19.30 ч. В купичката сипвам около 200 гр. и колкото си изяде. В 21.30 - 22.00ч давам АМ за заспиване - правя 210 мл и колкото изпие.

И аз давам супата от кухнята/180мл./ около 19-19.30 :D
През ден обаче заспиваме в 20-20.30 или 21.30-22ч. - и правя допълнително за приспиване - 90 или 120-150мл. АМ :wink: Всичко зависи от това - кога и колко е хапвал :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #645 -: Август 09, 2012, 23:55:34 pm »
Аз също давам вечеря към 19:30 и тогава дам и малко мляко, после към 21:00 давам към 100-120 мляко ( ние не сме вече на АМ, та не меря точно)и след около половин час си ляга. Нарочно изместих малко преди лягане млякото, че да отвикне да се приспива с него, че Ивана така ми заспиваше доста време докато я отуча.

*
« Отговор #646 -: Август 10, 2012, 00:54:57 am »
мишле, това го разбрах, но не разбирам защо, ако децата са над 6 месеца трябва да чакат за замразени плодове вместо да ядат пресни? ще ми се аз да имах под ръка пресни вишни от градината
« Отговор #647 -: Август 10, 2012, 01:16:39 am »
мишле, това го разбрах, но не разбирам защо, ако децата са над 6 месеца трябва да чакат за замразени плодове вместо да ядат пресни? ще ми се аз да имах под ръка пресни вишни от градината
Яде,Бузана,и сега яде...ама не е много ящна :D...Та ще и се опре реколтата на едно цяло дърво.Друг освен тя и баща и не ги доближава...а компотите не ги обичаме

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #648 -: Август 10, 2012, 08:45:14 am »
Благодаря ви момичата, значи правилно се ориентирам.
Боби добра идея за млякото и аз мисля да изтегля кърменето по-рано, че приспиването се проточва все по-дълго и ме изнервя.
*
« Отговор #649 -: Август 10, 2012, 15:55:33 pm »
м-и кажи ако успееш, щото аз не виждам вариант да заспи без да се кърмим. затова съм решила въпроса като тя си ляга с нас.

кисела, вишни на сладко и палачинки  :P
*
« Отговор #650 -: Август 11, 2012, 12:44:21 pm »
Те сега, ако са над 6 месеца си хапват плодове. Просто майките замразяват за зимата, защото в магазините вишни през декември няма :wink:
На някои пък през зимата им предстои захранване и е добре да имат под ръка читави плодове и зеленчуци :D

Сега и от мен един въпрос. Преди няколко дни една жена ми каза,че не било добре да се дава кисело мляко за закуска. Не каза защо.
Някой от вас чувал ли е подобно нещо? И най-вече чували ли сте разумно обяснение?

*
« Отговор #651 -: Август 11, 2012, 14:28:33 pm »
От 3 дни все се каня да ви питам и все забравям.  :lol:
В сряда отскочихме до София и бяхме в мола на цариградско. Там попаднах на лекция за храненето на бебетата и малките деца. Е, не можах да слушам, само чух, че след годинката детето се храни 4 пъти като порциятата е 300-350 мл.(друг е въпросът дали ще ги изяде) и например обяда да е около 70мл. супа, 120-130 м. основно и към 50 десерт.
Въпросчетата ми са:
-Предполагам закуските и вечерята няма да са от 3 "ястия" както обяда, но горе долу в същите количества, нали?
- При условие, че хапва толкова кога и по колко мляко да се дава? На мен това горе ми се струва доста храна
Предполагам, че след годинката храненията ще са разпределени горе долу така:
към 8ч. закуска
12-12:30 - обяд
16ч.- следобедна закуска
17-17:30 - вечеря, и към 21-21:30 АМ, както коментирахте.

П.П. ако някоя мама е слушала лекцията, би ли могла да ми разкаже накратко какво се е дискутирало още. Стига да има време де  :D

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #652 -: Август 11, 2012, 17:22:59 pm »
От 3 дни все се каня да ви питам и все забравям.  :lol:
В сряда отскочихме до София и бяхме в мола на цариградско. Там попаднах на лекция за храненето на бебетата и малките деца. Е, не можах да слушам, само чух, че след годинката детето се храни 4 пъти като порциятата е 300-350 мл.(друг е въпросът дали ще ги изяде) и например обяда да е около 70мл. супа, 120-130 м. основно и към 50 десерт.
Въпросчетата ми са:
-Предполагам закуските и вечерята няма да са от 3 "ястия" както обяда, но горе долу в същите количества, нали?
- При условие, че хапва толкова кога и по колко мляко да се дава? На мен това горе ми се струва доста храна
Предполагам, че след годинката храненията ще са разпределени горе долу така:
към 8ч. закуска
12-12:30 - обяд
16ч.- следобедна закуска
17-17:30 - вечеря, и към 21-21:30 АМ, както коментирахте.

П.П. ако някоя мама е слушала лекцията, би ли могла да ми разкаже накратко какво се е дискутирало още. Стига да има време де  :D

има таблицата какво трбява да се храни детето на ден, за да е зравословно, в смисъл колко порции плод, зеленчук, зънени храни, протеини и т.н., от там нататък как ще го комбинираш си е твоя работа и дали ще е супа или не, дали ще е първо втори и трето или две неща на хранене (аз това давам) си зависи от индивидуалните особености на културата, а и на семейството.
ето я: http://www.webmd.com/parenting/guide/what-and-how-much-to-feed-your-toddler

*
« Отговор #653 -: Август 11, 2012, 17:33:18 pm »

Сега и от мен един въпрос. Преди няколко дни една жена ми каза,че не било добре да се дава кисело мляко за закуска. Не каза защо.
Някой от вас чувал ли е подобно нещо? И най-вече чували ли сте разумно обяснение?
Вероятно имаш предвид сутрешна закуска-аз го давам след обяд ако не иска плод. Нямам представа защо си мисли така тази жена, но не мисля, че е основателно.
Иванита съгласна съм с Боби-ще си храниш детето както и вас, аз на обяд давам 1 ядене и евентуално плод или бисквитка за десерт. 350гр са невероятно много-моето дете ако яде от бурканче стига 220-250, но имам приятелка с 6м бебе, която си го натъпква с 2х200гр за обяд и може би той ще яде и повече  :D
*
« Отговор #654 -: Август 11, 2012, 20:45:18 pm »

Вероятно имаш предвид сутрешна закуска-аз го давам след обяд ако не иска плод. Нямам представа защо си мисли така тази жена, но не мисля, че е основателно.
Да, за сутрешна закуска става въпрос :D

*
« Отговор #655 -: Август 11, 2012, 20:50:23 pm »
Ники премести го ако те притеснява аз си редувам 5-6 неща за закуска, ако искаш ще ти ги изброя. Момичетата тук ми помогнаха с идеи.
*
« Отговор #656 -: Август 11, 2012, 21:14:25 pm »
Боби, мерси :-)
И на мен ми се вижда множко това, но пък може и да има такива лакомници.
М-и, и аз бих искала да видя закуските :-)

*
« Отговор #657 -: Август 11, 2012, 22:33:14 pm »
м-и, не ме притеснява, ама се чудех защо :oops:
Давай закуските насам :wink:

*
« Отговор #658 -: Август 12, 2012, 07:46:00 am »
Кус кус
Овесени ядки
Качамак
Палачинки
Питки Добруджанки
Попара със сирене и масло
Прясно мляко с бисквити(това само веднъж го пробвах, че не е очарован)

На първите 3 слагам масло и според зависи сирене или половин чаена лъжичка захар. Палачинките ги яде с пр.мляко, сирене, кашкавал, а питките с кис.мляко.
Пропуснах, че от време на време правя и баница.
« Последна редакция: Август 12, 2012, 08:03:26 am от м-и »
*
« Отговор #659 -: Август 12, 2012, 10:00:16 am »
Да добавя малко - сандвичи с кашкавал, сандвичи с яйце и сирене (на парти грилчето), давам също и царевични листенца (зърнена закуска, но е чиста - без добавени сол и захар от царевично брашно, има на "Корни", но съм срещала и на други марки) с мед и мляко. Давала съм и бисквити с кисело мляко (не виждам защо да не влиза в закуската) и за по-големи деца пържени филийки (но с много малко мазнина в тефлонов тиган). Препечени филийки с масло и сирене, понякога и с мед им давам.