0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #560 -: Юли 22, 2012, 23:32:51 pm »
А, аз да ви попитам, как да накарам моето проявява интерес към храната, и по-точно да си взима и слага в устата? Миличкия ми яде всичко( пу пу) ама все трябва да му го давам в устата.Така ако си стои на масата, гладен ще си остане. Слагам му в ръчичката и му помагам да си намери устата, ама като си махна ръката и до там. То бива да няма интерес ама чак пък толкова :? Иначе ти брои хапките, ама дадеш ли му в ръката храна и там си останало. :D
Аз и преди съм казвала, че това дете не слага нищо в устата. То бива културно ама чак толкова  :D

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #561 -: Юли 22, 2012, 23:46:41 pm »
Аз не давам витамини, само витамин Д и на двечките давам и дадох на Андреа едно шишенце с желязо заради анемията, което беше рпедписано от лекарката.

Иванита,аз не съм ги учила да ядат с ръце, те по принцип на тази възраст нали всичко си слагат в устата и така откриват кое могат да отхапят и кое не. Може би ще започне по-късно да го прави това, но не се притенсявай, няма да се отървеш от притеснения после като започне да яде всичко, което намери. Като казвам всичко, имам предвид наистина всичко. На Ивана съм вадила умряла буболечка от устата :-(.

*
« Отговор #562 -: Юли 23, 2012, 00:02:48 am »
А бе сигурно няма ме подмине, ама наистина ми е странно това дете. :-)

*
« Отговор #563 -: Юли 23, 2012, 08:19:12 am »
Мисля, че е съвсем нормално поведение. Моят син така като го хранех си ядеше, а като дам в ръка започваше едно стискане и мазане  :D
Аз мислех, че само аз вадя мравки от устата  :?
« Отговор #564 -: Юли 23, 2012, 12:31:52 pm »
Аз мислех, че само аз вадя мравки от устата  :?

Аааа, не само вие и София гони мравките да ги яде  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #565 -: Юли 23, 2012, 16:06:55 pm »
иванита, аз бих го оставила да си погледа храната пред себе си, да я размазва или там каквото преди да го нахраня и докато вие се храните. също така, давай му храната в същия вид, тоест ако ти го храниш с пасирани неща, той няма как да направи връзката между твърдите работи пред себе си и пюрето, че да знае да си ги сложи в устата. вярно е , че се мажат в началото, но пък при всяко положение ще има за чистене и това е нормално, за да проверят какво всъщност има пред тях.
« Отговор #566 -: Юли 26, 2012, 10:05:50 am »
В по-стара тема попаднах на мнение, че карантията се дава на доста по-късна възраст при детето, може ли някой да аргументира това за/против?!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #567 -: Юли 26, 2012, 11:02:48 am »
Най-малкото, защото е карантия  :D Сега по-сериозно-дробът играе филтрираща роля и всички "лоши" неща са там. Освен това колкото и да е полезен на мен лекар ми е казал да не си позволявам да го ям често, така че го ограничаваме на 1-2 пъти месечно. Моят син яде дроб преди седмица за първи път, не мисля, че е проблем късното даване.
« Отговор #568 -: Юли 26, 2012, 16:10:28 pm »
Момичета, да попитам нещичко, че ме човърка :)
Митака от може би месец, не се буди в 6 часа сутрин за мляко. Яде в 20,30-21 вечерта, и после чак в 7,30-8-8,30 сутринта.Пробвах да го събудя и да му дам мляко, но той просто не е гладен. Даже и в 8 часа сутрин не мога да кажа че е много прегладнял. В началото му давах сутрин мляко, но от няколко дни му давам попара, която много му харесва.
След това около 11 часа яде малко плодово пюре, после в 13,30-14,00-зеленчуково-или зеленчуково с месо, следобед в 17-17,30-каша, каша с плод, рядко мляко с плод, и вечер пие само мляко.
Нормално ли е на тази възраст да пие само вечер мляко?
Аз така като го гледам, и него скоро ще го откаже-вече със зор го пием. Откакто откри, че има разни вкуснотии с лъжица, много не долюбва млякото.
И освен попара за закуска, кус-кус, мляко с бисквити(това още не съм пробвала), какво друго може да му правя? Може да пропускам нещо :oops:

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #569 -: Юли 26, 2012, 16:27:30 pm »
siska, не е ли рано за 3 заместени хранения?
« Отговор #570 -: Юли 26, 2012, 16:38:55 pm »
siska, не е ли рано за 3 заместени хранения?

според мен са 4

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #571 -: Юли 26, 2012, 16:45:40 pm »
Ох, да, толкова са :oops:. Определено ми се струва страшно рано за толкова заместени хранения. От това, което аз четох разбрах, че е добре до годинката бебето да е основно на мляко, нали така?
*
« Отговор #572 -: Юли 26, 2012, 16:59:48 pm »
Ох, да, толкова са :oops:. Определено ми се струва страшно рано за толкова заместени хранения. От това, което аз четох разбрах, че е добре до годинката бебето да е основно на мляко, нали така?
Точно така  :D
Желателно е да са заместени 2 хранения. Може и закуска да се дава към годинката, но като допълнение на млякото, а не вместо него. Захранването е въвеждане на нови храни към млякото, основната храна трябва да си е млякото.
Сиска, махни я таз попара, давай си му мляко на детето сутрин, а ако толкова държиш да даваш попара - към 10 вместо плодово пюре давай лека закуска.
*
« Отговор #573 -: Юли 26, 2012, 17:07:46 pm »
До колкото съм чела до 1 год. 75% от храненето на бебето трябва да е мляко. Ние сме на почти вашата възраст, но до сега нямаме и едно изцяло заместено хранене. Например малкия на обяд яде около 120-130 г зеленчуково или зеленчуково-месно пюре, но преди сън си изпива и поне 50-60 мл мляко (ние сме на АМ). В 18:00-18:30 яде млечна каша с плодово пюре и там не пие мляко, но вътре има и без това мляко. На ден ни се събират около 600-700 мл мляко. Може да опиташ попарата, кус-кус-а да му ги приготвяш с мляко. Аз например и в обедните пюрета му доливам мляко. Някои майки пък опитват първо да предлагат мляко и след това другите яденета. Или опитай да му даваш да пие млякото от чаша, може да му се стори така по-интересно.

« Отговор #574 -: Юли 26, 2012, 17:22:16 pm »
Хранене на бебето от 7 до 9 месец

През този месец още едно кърмене се замества с храна. Това може да е сутрешното кърмене, като то постепенно се замества от попара с масло и сирене. Ако детето е затруднено да я поглъща тя може да се пасира и разреди. Сиренето преди да се приготви попарата е необходимо да се обезсоли.
Тъй като през този период детето вече има своите първи зъбчета може да се приготвя вместо сок, настърган или намачкан плод.
Кърмачетата на смесено и изкуствено хранене могат от 7 месец да поемат вече не разредено квасено мляко, може да е подсладено.
През 8 и 9 месец няма особена промяна в хранителния режим.
Жълтъкът може да се дава цял през ден.

Препоръчителен режим на хранене през 7 месец

6,30ч - кърма (адаптирано или квасено мляко, подсладено с 5%захар)
10ч - попара със сирене и масло +50 мл плодов сок или настърган плод
13,30ч - през ден зеленчуково + 1/2 жълтък и през ден месно пюре
17ч - плодово каша (кисел) +50 мл плодов сок или настърган плод
20,30ч - кърма (адаптирано или квасено мляко, подсладено с 5%захар)

Количеството на храната трябва да е 200 мл за всяко хранене или дневно то трябва да приема около 1000 мл.

Ние се храним по тази схема горе-долу, само че сутрешното мляко той го проспива. Ще пробвам сутрин с мляко, и към 10,3-11 часа-закуска, както Мими26 предложи, но той ако яде в 8 сутринта, както повечето пъти, интервала е много малък.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #575 -: Юли 26, 2012, 17:27:40 pm »
Мисля, че никой от тук пишещите не храни по такава схема. Отричат се и соковете. След като искаш да си храниш детето по различен начин, защо търсиш съвет тук?
Не искам да те обидя просто ми е странно. На 1г и 2м моят син яде толкова храни различни от мляко и даже в повечето дни сме на 2-3 хранения.
*
« Отговор #576 -: Юли 26, 2012, 17:41:22 pm »
На мен това ми изглежда като изкарано от старите книги за захранване, когато на 2 месеца сок се е давало и захар в млякото...
Не си затормозявай живота с тази закуска  :lol: Ех, колко хубаво си беше сутрин до годинката като можех да им дам закуска в леглото мое производство  :lol:
Иначе сутрин все още си пият млякото като се събудят.
*
« Отговор #577 -: Юли 26, 2012, 17:49:24 pm »
И на нас педиатърката ни каза да не даваме захар до 1 год., както и всички бебешки бисквити, пудинги и плодови млекца детски, също и сол. Сокове също не се препоръчват.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #578 -: Юли 26, 2012, 20:18:12 pm »
Мисля, че никой от тук пишещите не храни по такава схема. Отричат се и соковете. След като искаш да си храниш детето по различен начин, защо търсиш съвет тук?
Ееее, какъв е сега този коментар. Има общи неща, които могат да се споделят, без да е необходимо всички да захранваме еднакво. Никой от тук пишещите, освен мен не дава на децата си сладолед, никой освен Елена не захранва водено от бебето.  Това не значи, че ако ме интересува нещо, не би трбявало да мога да попитам тук.
Аз самата хранения не замествам. Имаме 4 хранения - всичките с храна + АМ. И вечер преди лягане само АМ.Нали и без това трбява да пие нещо. Днес за първи път казах в яслата да не дават мляко за следобедна заксука да видим как ще е.

Сиска, по повод конретният ти въпрос - съвременните разбирания са, че до 1 годинка трбява да яде предимно мляко. Обаче ти попарата нали с мляко я правиш, това реално си е пак млечно хранене. Пише, че трбяа да яде между 600 и 10000мл мляко на ден, но има деца не пият толкова. Мисля, че на Жбрул синът пиеше по по-малко и пак си качваше добре. Ако успееш да му ги дадеш на 2 хранения, според мен няма проблем през останалото време да не пие мляко.Но наистина не е хубаво от сега да спирате млякото. Според мен какво значение има какъв е интервала,щом така му харесва.  Важното е да си изяде необходимите хранителни вещества за деня.

*
« Отговор #579 -: Юли 26, 2012, 21:11:37 pm »
Искам да попитам майките, чийто деца имат АД, на каква възраст за първи път дадохте праскова, нектарина, кайсия. Вече двама дерматолози казват, че трябва да избягваме тези плодове, но нали все някога трябва и да опитаме. А сега има толкова пресни плодове. Ние до сега сме въвели само ябълка, круша, банан и синя слива.