0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #260 -: Май 14, 2012, 19:30:24 pm »
м-и И обикновена чаша, в която да топнеш сламка върши работа - в случай, че искаш да провериш дали и твоето бебе ще пие със сламка. Пък после си купувай шише. ;)

Лично аз - не виждам никакъв смисъл да изреждам всички видове "преходни чаши", след като детето си пие и от нормална чаша. Единственият проблем е, че дам ли му в ръцете нормална чаша - за нула време прави потоп. Пие две глътки, после я излива върху себе си и по паркета и идва да му я напълня пак... :lol: Когато аз му я подпирам - започва сръднята. Та по тази причина потърсих неразливащи се и максимално наподобяващи истинска чаша /като показаните/, понеже не ми се бърше пода пред 3 мин., нито ми се преоблича дете по 10 пъти.

Като духнем пак на село тези дни - връчвам му една нормална чаша и да се залива и да полива райграса на воля, докато му писне и задобрее в тази дейност. ;) Дотогава - ще се примири с чаши с мембранки и други "анти Дани - водният дух" приспособления.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #261 -: Май 14, 2012, 20:17:35 pm »
Моята мома не пиеше вода в нищо, докато не ме светнаха за сламката. Научи се супер бързо с обикновена сламка. Сега лочи от шише със сламка, не разливащо се. Причините и при мен са като при Jbrul. Не се оставя да й помагам, а сама се олива :D

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #262 -: Май 15, 2012, 16:20:35 pm »
Писах в темата за консултации, но се прехвърлям тук, че въпросите са ми конкретно за храненето. Жорко ще стане след 10 дни на 7 месеца, тежи 6 600кг и имаме следния режим на хранене:
9.00 - 60мл АМ (докато е сънен ги пие с шише и повече не иска), понеже все още приготвям млякото в малките шишета на авент, в останалите 60мл разтварям две бисквити и му ги давам с лъжичка, не винаги ги изяжда, тая сутрин си остана само с първите 60мл мляко
12.00 - 160/180мл зеленчуково или месно пюре - единственото безпроблемно хранене
16.00/17.00 - изпива 60мл АМ, останалите 60мл смесвам с плодово пюре и ги давам с лъжица, не винаги ги изяжда.
20.00 - каша около 100мл, отскоро и на нея се мръщи, а преди си я хапваше
21.00/22.00 - заспива на гърда - нямам много кърма, може би 20/30мл, но тук на това хранене категорично отказва шише, плаче и се сърди
3.00 - 100/120мл АМ - суче и спи

Въпросите ми са какво според вас мога да променя та да увеличим количеството изпивано АМ сутрин и следобяд? Понякога просто по никакъв начин не мога да го накарам да изпие повече от тези 60мл, защото започва да плаче щом види шише, лъжица, спринцовка или лигавник.
Нощното хранене е единственото безпроблемно поемане на АМ. Той не се събужда, а си лапа палеца и започва да го смуче звучно, тогава използвам и му махам палеца и напъхвам шишето. Пробвала съм да го оставя без АМ през нощта - не се събужда, няма рев, но сутрешното хранене пак е 60мл АМ. Та се чудя да махам ли това нощно хранене или да го оставя?
Ще съм благодарна да ми дадете съвети.
*
« Отговор #263 -: Май 15, 2012, 16:27:43 pm »
Махни кашата в 20ч и дай само мляко в 21ч. Ако държиш да яде каша, дай я следобяд с плодовото пюре.
« Отговор #264 -: Май 15, 2012, 17:21:27 pm »
Миси, щом не му прави впечтление дали яде или не през ноща не го храни. Нека не си разбива съня.Така или иначе и корема има нужда от почивка.
 Пробвала ли си да му дадеш вода вместо АМ през ноща или само залъгалка?

Аз също давам каша за вечеря и след това заспива на гърда, кърма и аз имам колкото теб, та не го броя  :?. Но през ноща се буди 3,4,5 пъти и търси да суче - нищо друго не признава. И незнам какво да направя  :( :( :(
АМ приема само със сутрешна попара, около 60-80мл., някой път и слеобед с някоя каша или с пасиран плод.Като цяло не пие АМ.

« Последна редакция: Май 15, 2012, 17:31:35 pm от Надеж »

*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #265 -: Май 15, 2012, 17:35:49 pm »
Махни кашата в 20ч и дай само мляко в 21ч. Ако държиш да яде каша, дай я следобяд с плодовото пюре.

Следобедното хранене (АМ) и вечерното (кашата) понякога ги разменям, в зависимост дали ще го хвана сънен - суче и пие мляко само когато е сънен. Ако сме навън изобщо не иска шише и му правя каша. Днес спа у дома и като се събуди аз докато приготвя млякото и се разсъни - отказа го категорично с рев, направих каша и нея не иска, а не е ял 5 часа - смуче си пръста, друго не иска. След 20 минути игра предложих пак АМ - не, и не, стиска уста, някак успях да му набутам малко каша - около 80мл.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #266 -: Май 15, 2012, 17:42:27 pm »
Притеснява ме, че ако махна нощното хранене ще има много малко прием на мляко -  около 120/150мл АМ на ден.
*
« Отговор #267 -: Май 15, 2012, 17:47:56 pm »
Миси, не бих му махнала млекцето на детето, поне него пие без протести, пък макар и нощем. Докато го иска, да си го пие.

Пробвала ли да смесиш кашата с плод? Възможно е това да я направи по-привлекателна и с това да увеличиш приема на мляко при още едно хранене.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #268 -: Май 15, 2012, 18:05:16 pm »
В началото смесвах кашата с плодово пюре, но сега му я давам чиста, че понякога сутрин и вечер като откаже АМ го смесвам с плодово пюре, за е по-гъстичко и го давам с лъжица.
Цигу, твоя син колко тежи?
Жорко е слабичък, но пък е жилав и много подвижен, не се спира, отскоро седи и вече не му е интересно да лежи и седи, иска да е прав.

*
« Отговор #269 -: Май 15, 2012, 18:12:52 pm »
Миси, щом пие мляко през нощта, не го махай. Казах ти да махнеш кашата в 20ч, защото след нея няма как да огладнее до 21ч и да пие мляко. Какво АМ даваш? Да не би да не му харесва...
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #270 -: Май 15, 2012, 18:29:37 pm »
В началото давах Аптамил, с такова беше захранен в болницата, в 3-я месец когато отказа да суче и се извиваше на дъга мислех, че може да е рефлукс и му давах Аптамил АР - от него пиеше, явно защото е по-гъсто. После пробвах Лактана - една майка ми даде - нямаше ефект, и накрая се спрях на Хумана - по-гъстичко е.
*
« Отговор #271 -: Май 15, 2012, 18:43:58 pm »
Да, Хуманата е добра. 3ката мисля беше след 8 месеца и е с вкус на банан и ванилия, моите много я харесваха, дано и твоя да я хареса. Да не би температурата на млякото да не му харесва. Ние имахме период, когато не искаха топло мляко на 4-5 месеца, сучеха и пиеха топло мляко само сънливи, иначе трябваше да е със стайна температура. Докато се усетя се измъчих. После се нормализираха нещата като избиха първите зъби. Пробвай да го предложиш с различна температура.
*
« Отговор #272 -: Май 15, 2012, 19:43:58 pm »
Щом си е ял без проблеми АР не може ли да пробваш пак с него? Това, че е АР не пречи. Аз не бих махала нощното хранене, то и така си гладува детето. Какво казва педиатъра-предлага ли нещо? Това, че е жилав е хубаво. Слагай АМ и в пюрета и каши ако така го приема. Другото - моят син като се заизвива и отказваше да яде го носех, полюшвах и пеех та успявах да го понахраня, но при него наистина си беше рефлукс.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #273 -: Май 15, 2012, 21:24:44 pm »
Както ми писа цигу на лични май няма нещо дето да не съм пробвала, ама все пак реших да питам може пък и да пропускам нещо. За температурата на млякото - предлагам го със стайна температура, понеже го приготвям по-отрано като наближи часа на събуждане (около 30мин. по-рано), за да го хвана сънен, пюрета яде също със стайна темп., но ще пробвам с по-топло пък да видим. Биберони също съм сменяла - марки, номера - странното беше, че предпочиташе по-малките номера - имам един с цепка, през който млякото направо си тече - с него изобщо не иска, постепенно стигнахме до 3-ка.
За кашата - правя я с вода, но тя е млечна, ако я правя с АМ няма ли да стане много?
*
« Отговор #274 -: Май 15, 2012, 22:05:26 pm »
Щом е млечна няма нужда от АМ.Как качва? На 7м моят син е бил 7.800кг, но то е относително. 6.600 мисля, че е в нормата макар и на долна граница. А то и според родителите - генетично.
*
« Отговор #275 -: Май 15, 2012, 22:09:05 pm »
Хумана 3 от 10-ти навършен месец.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #276 -: Май 16, 2012, 05:08:32 am »
Миси, щом пие мляко през нощта, не го махай. Казах ти да махнеш кашата в 20ч, защото след нея няма как да огладнее до 21ч и да пие мляко.

И аз съм на същото мнение.
 Не се тревожи за номера на биберона, мойта щерка е на година и още си пие млякото с първия номер на Нук.
*
« Отговор #277 -: Май 16, 2012, 09:08:11 am »
Момичета да ви питам за мнение  :)
Дали е добре през деня да давам чай на малкия, така за разнообразие, естествено да давам и вода. И какъв чай- тези, които си са за бебета, или мога да давам и обикновени билкови и плодови.

*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #278 -: Май 16, 2012, 12:28:08 pm »
Щом е млечна няма нужда от АМ.Как качва? На 7м моят син е бил 7.800кг, но то е относително. 6.600 мисля, че е в нормата макар и на долна граница. А то и според родителите - генетично.
Сега си гледам записките за наддаването - януари е бил 5400 и от тогава до сега само 1 кг нагоре, иначе пък проблема с акането вече го няма - сега си ака по два/три пъти на ден.
Мисля, че проблема не е в марката АМ, в биберона или в температурата. По-скоро пиенето от шише му е като сученето - прави го само като е сънен. Така свикна, понеже когато отказа да суче го кърмех все когато се събуждаше или заспиваше, но сега спи по два пъти на ден и е по-трудно. Тая сутрин го заварих с отворени очи и изпи само 20мл АМ, около 60мл направих на попара и го изяде с лъжица, а после в 40мл добавих две бисквити, но тях ги отказа. Т.е. няма връзка с вкуса, защото попарата беше гадна на вкус (не слагам захар), а това с бисквитките беше сладичко. Изобщо забелязвам, че колкото по-гадно е на вкус за мен, толкова за него е по-вкусно.
Някой ми беше писал, че приготвя попара с АМ, как точно? Понеже моето АМ беше приготвено вече и като го добавих към сухарите и сиренето студено не можа много да ги разтопи, после ги пасирах, но пак останаха малки парчета сухари, та го минах през цедка.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #279 -: Май 16, 2012, 13:07:15 pm »
Каква е причината да не давате на децата черен дроб? Сега съм в България и видях пюре за над 5 месеца, което е от черен дроб. Купих го и днес ще го дам. Аз лично вярвам, че е много полезен. Също, дадох прясно мляко няколко глътки. За сега нищо и няма.