0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #240 -: Май 10, 2012, 16:20:04 pm »
м-и,ти щом давш сирене не виждам причина да не даваш моцарела, която има предимство пред саламуреното сирене, че поне е безсолна и пастьоризирана.

« Отговор #241 -: Май 10, 2012, 17:54:53 pm »
м-и, аз попарата я правя с рикота последно време  :)Даже слагам и в следобедните десерти по лъжичка.
Вчера готвих и сложих съвсем малко чубрица. Слагам и по много малко джоджен, само колкото за идеята  :wink:

*
« Отговор #242 -: Май 10, 2012, 19:45:45 pm »
около мен децата ядат жълти сирена (пармезан, чедър и др) от как са почнали да ги захранват и нищо им няма. аз дадох преди около месец и много й хареса. оказа се, че най-любимо ядене е макарони със сирене и доматки. не виждам причина да се пазим от зелени подправки, бебетата с колики пият с килограми чай от копър и анасон, защо пък да не сложим в таратора, примерно?
*
« Отговор #243 -: Май 10, 2012, 22:20:41 pm »
Преди известно време въведох сиренето, после не съм давала редовно просто няколко пъти слагах в картофено пюре. Около мен пък захранват с картоф и извара  :D а и след като съм давала АМ и въведох масло реших, че сиренето няма да е проблем. Моцарела някъде бях чела че през бременността не се яде(пък ако е наистина пастьоризирана значи няма причина), а аз много я харесвам и си хапвам та ще давам и на него.

Елена онзи ден прочетох рецепта за колики-по 3к сок от праз - не бих дала, не съм давала и чай, пробвах аз да пия не стана.
*
« Отговор #244 -: Май 10, 2012, 23:33:54 pm »
мисълта ми беше, че зелените подправки, всъщност всички подправки без люто, твърде кисело и сол са си ок за децата.

да ви питам по колко яйце давате?
*
« Отговор #245 -: Май 11, 2012, 08:06:08 am »
Много рядко се сещам за яйце чисто не в кекс или козунак и до половин жълтък.
*
« Отговор #246 -: Май 11, 2012, 23:31:38 pm »
то и аз така и затова питам.
*
« Отговор #247 -: Май 11, 2012, 23:35:27 pm »
Елена, пармезанът е от сурово мляко.  :? Винаги гледам дали е от пастьоризирано преди да купувам за мен и детето.

*
« Отговор #248 -: Май 12, 2012, 00:48:11 am »
Моцарела не обичам, ама пармазен тъпча когато и на каквото успея да го сложа. Дани го е ял засега само върху моята пица /значи леко запечен/, понеже не му давам още зелена салата наблъскана с аншоа и пармезан.  :lol: Зелени подправки, всякакви - също яде - проблем няма. Ама моето е всеядно и неалергично хлапе, така че не е мерило.

Да питам нещо относно бисквитите. Дани нали отказа да пие АМ внезапно, ама смотаната му майка понеже пазарува "на едро" и все е със запаси като катерица - има бая АМ за изразходване. Нямам и на кого да го подаря, та реших да не става зян - да го пробутвам с бисквити като закуска. Аз понеже и бисквити не ям и не им разбирам, имам за Дани едни на Плазмон. Ама те са сладки и това АМ и то сладко и изобщо става твърде сладко всичко, а Дани не налита на сладко... Та след километрите ми обяснения - какви бисквити други бихте препоръчали да дробя в това АМ докато свърши? Възможно най- несладките, но все пак качествени.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #249 -: Май 12, 2012, 08:31:51 am »
Jbrul, има на Житен дар бисквити за деца. Не ми се струват много сладки.
Също така има HIPP без захар, с ябълка.

*
« Отговор #250 -: Май 12, 2012, 21:54:48 pm »
да, житен дар са хубави и не са сладки :)
*
« Отговор #251 -: Май 13, 2012, 12:53:35 pm »
Мерси момичета. :D Взех "Житен дар" и детските и обикновени, взех и някакви "Закуска", също били подходящи за деца ми казаха. Мина номера, яде го АМ с бисквитите засега.
И друг начин за пробутване на АМ намерих. Хлапето се натиска да пие от нормална чаша и сега каквото и да сипя в такава - пие. Ама много тегава история, понеже аз трябва да му държа чашата и ако половин литър АМ на ден ще пие по този "метод" - цял ден това трябва да правим  :lol: Изхитрих се и му взех вчера чаша с мембранка, обаче будаленков не сгрява, че все пак трябва и леко да всмуче за да пие, въпреки че чашата изглежда като "тези на мама". Още го пробвам, ама май няма да зацепи каква е хватката.  :lol: Рових вчера из нета, попадна ми подобна чаша на "Авент", която май по-лесно пуска и не иска чак толкова да се влага мисъл в употребата й, ще пробвам и с нея, пък дано стане.

*
« Отговор #252 -: Май 13, 2012, 15:11:07 pm »
Jbrul, мисля на Авент ще ти свърши работа чашата. Снаха ми взе такава и племенницата добре си пие от нея. А и не е необходимо възрастен да седи до нея :wink:

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #253 -: Май 13, 2012, 17:00:49 pm »
За коя чаша на Авент точно става на въпрос?

И да ви питам нещо- давате ли децата от кремовете нишесте? И ако давате как ги правите само за една порция?
07.10.2009
*
« Отговор #254 -: Май 13, 2012, 17:09:03 pm »
Power, ето това е чашата:

Нишесте не съм правила досега :?

*
« Отговор #255 -: Май 13, 2012, 18:18:37 pm »
power , не съм правила крем с нишесте, но от кухнята като ми носят разни десерти - в състава пише, че има нишесте. Обикновено са разни "плодови", с различен цвят и мирис, давала съм ги - понякога ги яде по някога не, като цяло не им е фен. Определено - не бих си направила труда да забъркам нещо такова у нас де...

Чашата на "Авент" е точно тази, която е показала Ники, даже в същия цвят я поръчах /другата версия е червена/.
Вчера купих тази аз: http://kasida.bg/lovi-nerazlivashta-se-chasha-360-250ml-206-11172.html Също е хубава, ама иска "влагане на мисъл", че трябва и да всмучеш леко, не просто да зяпаш и да чакаш да потече. Ама последното - на бебе на година и три месеца - трудно да го обясня. Опитах да му покажа, ама не сгря  :lol:

*
« Отговор #256 -: Май 13, 2012, 21:43:58 pm »
power ,
Вчера купих тази аз: http://kasida.bg/lovi-nerazlivashta-se-chasha-360-250ml-206-11172.html Също е хубава, ама иска "влагане на мисъл", че трябва и да всмучеш леко, не просто да зяпаш и да чакаш да потече. Ама последното - на бебе на година и три месеца - трудно да го обясня. Опитах да му покажа, ама не сгря  :lol:
Извинявай, то аз не мога се сетя как се пие от туй нещо, та Дани ли :lol: :lol:

*
« Отговор #257 -: Май 13, 2012, 22:55:31 pm »
Jbrul тия чаши много интересни, една мама на бебе колкото моето открила, че може да пие със сламка, ако не стане с чашите може да пробваш. Аз се мъча да давам вода с една чеше с уж мек накрайник, за сега ефективно-ако не пие поне се чеше  :D
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #258 -: Май 14, 2012, 05:54:26 am »
Аз изкупих повечето марки и модели, но щерка ми не ги хареса. Двете взехме радикално решение и вече пие вода от обикновена чаша.
*
« Отговор #259 -: Май 14, 2012, 18:47:53 pm »
ади пие от началото от нормална чаша, мисля, писала съм и преди - или чаши за ракия/шотове или с широки гърла. много й е удобно от малките бутилки за минерална вода да пие (и за мен е много удобно това), а иначе doidy cup са специално направени за това и не им убиват на лицето ето я
http://www.amazon.com/Doidy-Cup-Cerise-color/dp/B001Q3TXD0