0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #220 -: Април 30, 2012, 22:46:42 pm »
Елена точно на това казвам задавяне. Току минат 2-3 седмици без и стана по смела, започвам по-често да предлагам и той го прави и сърцето ми се свива, треперя цялата цял ден и пак намалям да давам сам да гризка, а иначе като само му се повдига не се стресирам.
Как давате бисквити? Като някакво хранене или между храненията. Аз по принцип съм против даване между храненията, а се чудя като закуска може би да почна!? Той още не закусва,но скоро ще предлагам.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #221 -: Май 01, 2012, 00:04:46 am »
Нормално е да се притесняваш. Полека лека детето ще свикне, а ти ще забравиш  :).
Бисквитки давам за десерт следобед. Момата си изяжда кашата, казва си "Баво" или "Няня" /няма в чинията/  и давам бисквитка  :D. Купувам на Плазмон, поради липса на други.
*
« Отговор #222 -: Май 01, 2012, 00:18:25 am »
Аз до сега само Плазмон не съм можала да намеря, а не стига цената ми и 5лв доставка не ми се плащат за поръчка по интернет. Щом казва, че "няма" Тереза е много напред  :D Аз не смея да вкарам чинията в обсега му, че събаря и хвърля всичко. Яденето е кошмар в момента не иска нищо. 5-6 лъжички и край, рев да не давам и се ядосва и ме нарежда.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #223 -: Май 01, 2012, 00:39:59 am »
Ааааа не  :lol:! Чинията за ядене е само в мойта ръка, тя си има празна на масичката с лъжичка, с която "храни" мен. Тя също събаря всичко на земята. Четох, че беше писала някъде, че детето ти се разсейва по време на хранене. Тереза не може да седи на едно място повече от 4-5 мин, иска да слиза, ядосва се. Намерила съм й цаката с едни клипчета на компютъра, които ако забравя да й пусна, започва да се клати, за да ме подсети  :lol:. Опитай, ще се надхитрите все някак.
За тези бисквити чух за пръв път тук, не знаех, че са толкова скъпи. При нас се предлагат едни такива въздушни снежинки, които се топят в устата или бисквити за гризкане, които са ужасно твърди и не й харесват никак.
Между другото, реших да направя импровизирана торта за рождения й ден с бебешките бисквитки, мляко и банан  :D, да видим какво ще се получи.
*
« Отговор #224 -: Май 01, 2012, 00:43:14 am »
м-и сигурна съм, че е страшно, на мен не ми се е случвало да се задавя, така че да не може да диша, дано го израсте детето по-бързо. аз бисквити не давам, освен когато аз правих едни с овесени ядки.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #225 -: Май 01, 2012, 07:26:11 am »
Аз да докладвам, че днес получих бебешката „връзка“ за стол и веднага я курдисах Андеа на нея да я пробвам. Честно казано за сега много ми харесва. Така ще мога да я слагам да седи на всеки стол, който има облегалка. Проста работа, едно парче плат е, ама да се сети човек. И никакво място не заема, нито пък тежи.

*
« Отговор #226 -: Май 01, 2012, 22:06:29 pm »
радвам се, че ти харесва, боби, със здраве да си я ползвате
*
« Отговор #227 -: Май 02, 2012, 00:06:20 am »
Елле ето ти още една идея за торта  http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/ има и още няколко детски рецепти.
Опитвам се да го надхитря. Давам му нещо да се занимава(преди не давах, но сега върши работа) и пълня устата. Като видя, че става трудно започвам да го питам къде е часовника, правим буболечка по крачето. Така измислям нови неща, опитвам да подхождам с търпение(нервак съм), че извикам ли той става по-нервен и от мен и всичко постигнато да момента се е провалило.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #228 -: Май 02, 2012, 00:15:56 am »
Много благодаря за рецептите!
*
« Отговор #229 -: Май 02, 2012, 15:11:17 pm »
М-и, и по-зле може да стане... Едва сега оценявам високо смарт-телефоните и намирам дълбок смисъл в IPhone на татко му....
Междудругото, за бисквити в милата родина: ХИП са пуснали едни с ябълка, "за малчугани"; определено са скъпи, няма да споря, но са единствената версия без захар на пазара. Иначе от Австрия му довлачих пак на ХИП много готини без захар, оризови, кръглички, с вкус на ябълка и на малини; особено на последните много се кефи; и, понеже там стандарта е по-нисък явно, са и на поносима цена. Получава бисквити обикновено към 18.30-19.00ч, пада му се между следобедната закуска и вечерята - мойто си е гладник, нищо че мята яденето по родителите и земята...
*
« Отговор #230 -: Май 02, 2012, 15:28:44 pm »
Моето дете е много лакомо и затова до момента не е получавала нищо в ръцете си да яде сама. Има един зъб и не гризка.
Онзи ден започнах с парче ябълка и аз като Еле с кора. Първо я смучеше, след това от моята ръка показах как да стърже със зъбчето. След това я дадох в нейната ръчичка и успеха беше налице. Изяде си парчето без проблем.
Бисквити не й давам да яде сама, защото един път се опита да изяде огромно парче от лакомия.

*
« Отговор #231 -: Май 02, 2012, 21:20:15 pm »
ники, те ядат големи парчета, ама си ги премятат в устата, те омекват и така. поздравления за ябълката и въобще... купонът започва и при вас  :D
установих, че моята девойка си бели доматите - яде си домата и плюе люспата, а пък не можели да се оправят, да да :D
« Отговор #232 -: Май 02, 2012, 22:16:20 pm »
Справят се, справят се :)
Днес на Севи й дадох портокал. Първо го държи в ръката и го дъвче от едната страна, докато спука ципата. После тика цялото парче в устата си и накрая плюе осмуканата люспа :D
[/url]
*
« Отговор #233 -: Май 02, 2012, 22:57:37 pm »
Браво на вашите деца. Моето пък го раздава културно - не бута нищо в устата  бисквитки, плод, каквото се сетите - давам в ръчичката, и нищо, пуска на земята. Нищо освен вкусните пръсти, когато е гладен. :lol:

*
« Отговор #234 -: Май 03, 2012, 01:40:11 am »
иванита, и моята прави така, но това, което се случва е, че аз й оставям пред нея на масата й. тя взима разглежда много съсредоточено, решително хвърля на земята определени парчета, но другите изяжда. не съм успяла да разбера какъв е критерият й, сигурна съм, обаче, че има някакъв.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #235 -: Май 03, 2012, 13:50:51 pm »
иванита, и моята прави така, но това, което се случва е, че аз й оставям пред нея на масата й. тя взима разглежда много съсредоточено, решително хвърля на земята определени парчета, но другите изяжда. не съм успяла да разбера какъв е критерият й, сигурна съм, обаче, че има някакъв.
Никакъв критерий няма при нас, поне не при Ивана, понеже Андреа няма нещо, което да отказва все още преид да е вкусила. Нещата, които един ден хвърля, на следващият ги яде. Да не говорим колко пъти отказва нещо,за което знам че обича и като и сложа малко отвън на устните и като го оближе и вкуси и започва сама да си иска.

« Отговор #236 -: Май 03, 2012, 18:50:14 pm »
И аз започнах да давам различни неща да папка сама, но само между основните хранения.
Каква мацаница е бисквитките на Плазмон на е за разказване  :lol: :lol: :lol: , колкото и странно да звучи  :lol: . Соф нали е с 8 зъба и няма проблем с отхапването (и хапането  :wink:), като отхапе го вади от устата да го види точно какво е, после пак го пъха, пък ако не успее да го пъхне отхапва друго и така докато се омаже цялата до ушите и дрехите  :lol:
Краставица също добре си похапва сама. Давах пъпеш в мрежичка, но нещо незнаеше какво да прави, тия дни пак ще я пробвам.

А за забавленията докато се храни, ги има и при нас  :) Храни се на Бейби ТВ и трябва да държи нещо в ръка и ако може това нещо да е винаги различно  :lol: Като не ѝ хареса го хвърля на земята и давам друго... Веселба е определено, особено като ми перне ръката с пълната лъжица  :lol:

Боби, честита ти покупка  :) Това е и от голяма полза за заведения в които няма бебешки столчета (а и на някой места са толкова стари и мръсни, че да те е гнус да си сложиш детето  :x))

Мисля тези дни да дам за първи път леща, я кажете как я проготвяте?

« Отговор #237 -: Май 05, 2012, 16:59:50 pm »
Аз до сега само Плазмон не съм можала да намеря, а не стига цената ми и 5лв доставка не ми се плащат за поръчка по интернет.
м-и, не зная от кой град си, тези бисквити съм ги виждала във Вис Виталис.

*
« Отговор #238 -: Май 10, 2012, 11:56:32 am »
И така не давам много бисквити най-много 2 на ден та по-скоро ще опека.
Имате ли представа защо и до кога не се дава кашкавал и мога ли да давам моцарела, че това сирене като го обезсолявам ми се разпада и пак е солено? Започнах да давам закуска, че нещо ни куца обяда(странна логика  :D), та попарата много я уважаваме. Днес готвя за нас и за него заедно без сол и се чудя малко чубрица дали да му сложа или да оставя "по-тежките подправки" за след 1г?!
*
« Отговор #239 -: Май 10, 2012, 12:05:52 pm »
Чубрица, магданоз, джоджен, копър - може.