0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #180 -: Април 25, 2012, 17:38:57 pm »
По въпроса за мазане с пюретата, слагам парче стар чаршаф на шезлонга, и него го покривам с друго парче, и пак успяваме да намажем ръкавите  :) .

Защо го храниш на шезлонг, а не седнал изправен на столче?
Та нали първото правило за захранване е детето да може да седи, за да лапа и гълта правилно храната.
И ти да се храниш полулегнала, ще ти тече по врата.
« Отговор #181 -: Април 25, 2012, 18:02:57 pm »
По повод лигавниците да споделя, че са по практични тези с копчета и връзки  :wink: Другите с лепките София като дръпне и от първия път ги сваля  :lol:

До сега съм давала само 3-4 пъти да я де сама и определено не си вкарва храната в устата  :lol: :lol: :lol: , изключение прави хляба (малки хапки и корички) и бисквитките - с тях много добре се справя  :D Иначе докато яде често държи лъжица и я пъха в устата си, но като ѝ дам да яде сама само бърка в купата и стиска с пръсти  :lol: . Плодовете и варените зеленчуци ѝ се пързалят в ръката и бързо ги изпуска на земята  :?

Цигу, някой започват захранването в полулегнало положение, предполагам така прави  и Силванче. Аз директно я сложих София да седне в мен и така започнахме, но мои приятелки като ме видяха ми казаха че те били хранели бебета си в полулегнала позиция. Понякога се налага по-ранно захранване и детето неможе още да стои на столчето.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 18:11:11 pm от Надеж »

*
« Отговор #182 -: Април 25, 2012, 18:32:48 pm »
Аз храня седнал в началото в мен, та дори и сега като не иска да седи в стола.
Петна от ябълка и банан или не се перат или трябва да ги третираш преди първото пране после се позиционират и не става. Хубавото е, че рядко се повтаря грешката  :D поне при мен имам един банан и една ябълка и това е. Четох, че петната от плодове се третират с бял оцет преди пране.
*
« Отговор #183 -: Април 25, 2012, 19:21:44 pm »
ще си ходи с петна, то и вече няма толкова. аз също не мисля, че яденето в шезлонг или в стол за кола е удачен вариант, както и гризенето на всякакви неща докато пълзят, играят си или пък някой, който да ги забавлява докато ядат - най-често децата се давят когато се смеят (щото татко вика тюф-тюф, пък мама нещо друго) или когато при ходене/лазене/тичане глътнат неправилно.
а пускането/хвърлянето на земята е естествена част от храненето им, това не означава, че не могат да си оцелят храната, че не им харесва въпросното нещо, че са приключили с яденето, просто при повечето деца се случва закономерно да смачкват неща, да ги изпускат или хвърлят по този начин учат за различните текстури.

четох, че често е по-удобно ако им се даде вилица те да си бодат неща (но това е за по-големите) или нещо, набодено на вилицата (по-трудно изпада, докато си уцелят устата)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #184 -: Април 25, 2012, 21:00:39 pm »
Аз храня само в столче. Сутрин го строявам в столчетата, давам по една чаша в ръка и започвам да си пиша из форумите докато свършат :-).Дори сега съм в ужас като си идваме до Бг след 3 седмици, как ще ги храня, особено Андреа. Нямам никакви мераци да я храня в мен. От както последвах съветите на Елена и давам много повече неща в ръцете на Андреа, много добре се оправя и сама. Вече може сама да яде също и диня и картофче. Но все пак докато не излезнат повече зъбки, това е лимитирано, защото не може всичко да дъвче.
Според мен вилицата е достз  по-сложна от ръчичките. Ивана може да яде с вилица, но често си боде и си взима отнея или пък хваща с ръка да си набоде :-)

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #185 -: Април 25, 2012, 21:57:19 pm »

Трябва да правят лигавници като риза  :lol: .

Отдавна има такива лигавници  :wink:

Къде  8O .
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #186 -: Април 25, 2012, 22:23:02 pm »
silvanchence, вече в почти всеки бебешки магазин ги има. Ако е по-голям и добре зареден е по-вероятно да намериш. Освен в "Джъмбо", дори в бебешкия отдел на "АИКО" съм виждала. Споменавам тях, защото едва ли ти върши работа да ти изредя магазините в СЗ, където се продават.  :lol: Също така и в бебешките нет-магазини са ми попадали, можеш да си поръчаш направо.
Аз много ги ползвах първите 2-3 месеца след като захраних Дани, сега вече почти не се цапа, та съм ги поизоставила.

Лично аз нямам никакъв проблем с петна от каквото и да било по дрехите на малкия. Сипвам в един леген "Вениш", разреждам го с вода и мятам там каквото има с петно. След 24 часа - с останалото му пране пускам в пералнята и готово.

Боби и аз доскоро хранех само в столче, ама напоследък като сме в къщи го храня прав много често. Сядам някъде с манджата и той идва и яде прав. Понякга като му писне да яде - ходи да се разхожда, да позяпа нещо и идва да си дояде каквото има. Навън - храня го седнал в количката, да седне в мен - никога не съм и пробвала, вижда ми се много трудно /вероятно, защото моичкият е швъкало/, пък и не се е налагало да храня така де... Ти като си дойдеш в БГ - все пак ще имаш количка, която можеш да си ползваш и като стол за хранене, няма особена разлика.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #187 -: Април 25, 2012, 22:29:05 pm »
силванченце, писахме ти няколко поста по-напред, аз съм виждала в икеа (и в българската ги има), някой беше писал, че в джъмбо също има. а според мен просто си взимаш една или две омазани блузи и си ги ползваш тях, но ще трябва да ги переш всеки ден.

боби, всичко си дъвчат, моята даже телешко дъвче, като не може да стрие самото месо го плюе, но преди това му е изцедила соковете. точно за това вилицата е по-удобна, защото нещата не "бягат" от нея. а че си взима от нея с ръка няма страшно, да си взима. аз и преди съм писала, ползвам столчето на фишер прайс, а има и едни, които за път са много удобни - totseat, ето ги http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/SearchResults?storeId=10001&catalogId=10751&langId=-1&fcd=set&Ntk=primary&N=0&Ns=Price%7C1&pageView=&x=0&y=0&Ntt=totseat&rw.cm=Google,ppc,totseat&cm_mmc=icrossing-_-Google-_-Totseat-_-totseat&OVMTC=Exact&site=&creative=6456568093&OVKEY=totseat&url_id=950561&adpos=1t1

и в амазон ги има, естествено, нямат масичка, но мисля, че вместо да купуваш нещо, което няма да го ползваш, става. пък тези ще ти свършат работа и по бг кафенетата и ресторантите, където често няма столчета за деца. много помагат и ако ходите на плуване или някъде, коъдето не можеш да ги оставиш на пода да щъкат, докато ти правиш нещо.

кога ще си идваш, ако е по време когато нас ни няма и си в софия, мога да ти дам моето столче, но е едно.
*
« Отговор #188 -: Април 25, 2012, 22:41:55 pm »
Боби щях да пиша, че в Икея има евтини столове за храна, но тия които Елена показва са удобни и за чанта. Друг вариант е от познати да се вземе на заем.
« Отговор #189 -: Април 25, 2012, 23:01:23 pm »
Боби, наистина много добре си дъвчат, не я подценявай :) Да знаеш Севи какво прави кебапчетата :D
[/url]
*
« Отговор #190 -: Април 25, 2012, 23:06:31 pm »
Силванче, това съм купила от Икеа на нашата мома :wink:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #191 -: Април 25, 2012, 23:53:37 pm »
Благодаря. Тези ги гледах и преди, но не бях сигурна дали са добри. Ще взема да взема едно. Всъщност намерих нещо по-мъничко и по-евтино , на което не му трябва горе облегалката. Ето това, кажете какво мислите: http://www.amazon.com/Leachco-Sit-Secure-Seating-Noahs/dp/B000RHWSVU/ref=sr_1_5?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1335385571&sr=1-5 .

А това за Ивана http://www.amazon.com/Brica-Travel-Booster-Black-Green/dp/B004L2JJ6O/ref=sr_1_18?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1335386014&sr=1-18

Жбрул,не мога да я храня права Андреа, защото не може да стои още :-).
« Последна редакция: Април 25, 2012, 23:58:42 pm от Bobbie »

*
« Отговор #192 -: Април 26, 2012, 00:08:32 am »

Жбрул,не мога да я храня права Андреа, защото не може да стои още :-).

Ясно де, аз нея визирах, като казах че можеш да храниш в количката вместо в стол. :) А Ивана - в някой от тези столове - чантички - никаква грижа. Само виж производителят за каква възраст го препоръчва, че варират.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #193 -: Април 26, 2012, 00:25:49 am »
боби, бустера ми изглежда да няма достатъчно ограничения настрани - тоест пак за каква възраст е, иначе това дето ти си го намерила, ако ги държи достатъчно изправени е даже по-добро, защото има по-малко плат и по-малко място заема, само че на снимката децата изглеждаха едни такива полегнали. има едни столчета, пак ги водят за пътуване, които се закачат за самата маса, мисля, че за бебето ще са добър вариант, а може и да ползва масата, но имат ограничение за килограмите.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #194 -: Април 26, 2012, 01:21:14 am »
боби, бустера ми изглежда да няма достатъчно ограничения настрани - тоест пак за каква възраст е, иначе това дето ти си го намерила, ако ги държи достатъчно изправени е даже по-добро, защото има по-малко плат и по-малко място заема, само че на снимката децата изглеждаха едни такива полегнали. има едни столчета, пак ги водят за пътуване, които се закачат за самата маса, мисля, че за бебето ще са добър вариант, а може и да ползва масата, но имат ограничение за килограмите.
тези ме посъветваха да не купувам за България. Четох ревютата и ми харесаха и купих малкото вече. Бустера го нямат, трябвало да чакам до края на Юни.. и спрях поръчката. за бебето ми беше по-важно де. още веднъж мерси за идеите.

*
« Отговор #195 -: Април 26, 2012, 01:57:06 am »
пак заповядай за идеи, винаги. ти това http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2265745 ли имаш предвид, че са ти казали да не взимаш?
« Отговор #196 -: Април 26, 2012, 09:04:42 am »
И на мен ми се виждат полегнали децата, но мисля, че не е проблем. Ние макар, че сме в стол за хранене и вързани с колана, от чекнене и пак сме така полегнали, та постоянно я изправям :)
Боби, много ми харесаха нещата, които си избрала. И наистина са много практични за път.
[/url]
« Отговор #197 -: Април 26, 2012, 11:27:23 am »
Много се извинявам за двата последователно поста, но не мога вече да редактирам.

Исках да ви споделя какво правя аз относно цапането на дрешките - прежалих две комплектчета, с които я обличам като се храним. Разбира се, пак слагам лигавник - от пластмасовите с джоб, които са, но винаги има по ръкавите, крачолите и други части по дрехите. Пък като ни станат малки, се надявам вече Севи да яде достатъчно чисто :)
[/url]
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #198 -: Април 26, 2012, 12:12:11 pm »
Силванче, това съм купила от Икеа на нашата мома :wink:

Благодаря  :) !
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #199 -: Април 26, 2012, 12:58:43 pm »
Много хубава статия за захранването на бебето: http://maichinstvo.deteto.info/Default.aspx?page=8

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига