0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #160 -: Април 22, 2012, 22:26:25 pm »
Боби, този път съм абсолютно съгласна с теб. Точно по тази причина съм го описала и по този начин, а не +3л.АМ.
*
« Отговор #161 -: Април 22, 2012, 23:23:19 pm »
Ох,ние нещо не можем се разберем  :lol:
Иванита, АМ по принцип не би трябвало да се слага ей така с мерителните лъжички в нещо. Трябва да се разтвори в правилното количество течност(вода) първо, преди да го мешаш  в пюретата. Иначе има риск да получат прекалено много млечен протеин спрямо количеството течност, което се дава с него и това не е полезно за бъбреците. Затова, смесваш си го по интрукциите с водата и после може да слагаш в кашата. Преполагам може и с мерителните лъжички в кашата, ама трябва да е малко, че да няма опасност да стане много концентрирано. Не знам обаче колко добре ще се разтвори.

Това го знам. Но ние говорихме за друго. И повтарям не ставаше въпрос за каши-каквито и да било.
Просто споделих, че някой някъде слагал 1-2 мерит. лъжици(неразтворени във вода)АМ в плодово пюре. Аз не съм слагала и не мисля да го правя. Пък не мога да си представя консистенцията на например 100мл АМ в плодово пюре. Това как и с какво би трябвало да се яде/пие. Аз бих си ги дала поотделно,както и всички останали тук.

Не знам защо се започна този "спор" - човек да не сподели какво е прочел.  :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #162 -: Април 23, 2012, 07:41:28 am »
Не знам защо се започна този "спор" - човек да не сподели какво е прочел.  :)
О, извинявай. Аз мислех, че питаш дали може да се дава така. Не съм разбрала явно.

*
« Отговор #163 -: Април 23, 2012, 08:33:48 am »
Иванита, няма спор. Подобна консистенция - пюре+АМ (приготвено) се сгъстява с безмлечна каша по желание. А за даването дали поотделно или заедно, всеки си преценява. Аз от опит споделям, че е удачен вариант. Чиста каша не съм давала, винаги е била добавена по този начин към храненето ни. И в зеленчуковото пюре също съм добавяла. За мен така е по-засищащо за децата.
« Отговор #164 -: Април 24, 2012, 23:36:22 pm »
Точно така, тъкмо се мъчех да си спомня къде съм слагала АМ на прах и беше в зеленчуково пюре в началото, когато още не беше захранен с всичко. По препоръка на лекарката, когато пюрето е само зеленчук (без ориз ,който сгъстява и е доста хранителен, и без мляко, тъй като тя твърдеше че в много зел. пюрета имало мляко, което аз не съм забелязала досега) слагах 1/2-1 мер.л. и го омиташе за секунди, а и е много по-засищащо за захранващи се гладници  :)

Ние сме доникъде с лъжицата, никакъв напредък и дори малко интерес, както навремето.. Освен това аз също смятам, че супите, попарите, овесени каши и др. такива са незаменими. Боби, то американците са ти повлияели зле в това отношение  :wink: И аз не съм най-голям фен на супи, но не означава че и детето ще лишавам от тях..ако не зеленчукова, поне пилешка, крем супи и т.н.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #165 -: Април 25, 2012, 00:08:30 am »
Освен това аз също смятам, че супите, попарите, овесени каши и др. такива са незаменими. Боби, то американците са ти повлияели зле в това отношение  :wink: И аз не съм най-голям фен на супи, но не означава че и детето ще лишавам от тях..ако не зеленчукова, поне пилешка, крем супи и т.н.
А не, супи никога не съм яла, не е от американците :-).  Не обичам супи просто. Единствените супи, които не са гъсти с консистенция на крем супа, които обичам, са шкембето и боб чорба.
 Не мисля, че ги лишавам от нещо, ако не ги храня със супи, при положение, че ги храня с всичко, което има в тях. Мъжът ми е по супите и той прави супи от време на време и дава и на децата.

П.П. Аз като се замисля, въобще не мога да се сетя да са готвили супа в нас като бях дете. Може би, защото не съм я яла, де да знам.

*
« Отговор #166 -: Април 25, 2012, 01:54:14 am »
сами, как се храните тогава като няма интерес към лъжицата. опита ли да оставяш бебето само да се храни с парченца храна, например зеленчуците от зеленчуковата супа :)?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #167 -: Април 25, 2012, 03:45:04 am »
аз пък смятам, че супата е храната, която трябва да присъства ежедневно в менюто на децата
защо на болни например се предлага предимно течна храна, за мен супата е концетрат от хранителни вещества- месен бульон /от месото, което сме варили/, зеленчуков бульон, освен това е течна, незапичаща и бързоусвоима храна
моите деца обожават супи, ако питаш Стефания какво иска да й сготвя обикновено отговаря супа кюфтенца, или бобче, или леща :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #168 -: Април 25, 2012, 08:34:07 am »
Вчера бях на гости на приятелка с дете на година и половина, това същество отказва в момента всякаква храна освен кърма, тя го пробва да яде само без лъжица с ръце, надроби му супа с хляб и нямаше такава мазня!!
Това ли е свободният избор на детето да яде само! Ако е така егати чистенето после.....не че яде де, искаше си цица! 8O
« Отговор #169 -: Април 25, 2012, 08:49:31 am »
КЪДИ, има за чистене, да, но то и с пюретата има за чистене. Не е болка за умиране ;) А и Севи с всяко хранене яде все по-чисто и по-чисто :)  и предполагам с другите деца е същото.А пък то детенцето щом иска да суче, и с лъжица да предлага храната майка му, пак ще си търси гърдата. Предполагам това е период, в който детето изпитва някакъв дискомфорт и за това търси само гърдата.
[/url]
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #170 -: Април 25, 2012, 09:39:44 am »
Даже не само за чистене, ами и за къпане има после. Моите редовно си лапат ръцете докато ги храня, после мажат по коса и лице и ако не съм реагирала навреме се налага да ги къпя след обедното хранене :P.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #171 -: Април 25, 2012, 09:43:51 am »
Е няма как да се родят научени да се хранят с нож и вилица :-). Чистим и дето вика Елена понякога направо къпем и това е. Аз съм постлала под столя и постилка точно за тази цел, че да не цапа и пода. Не виждам обаче как може да се яде супа с ръце :-). И аз да се пробвам и аз ще се омажа. С ръце се дават храни, които стават за ядене с ръце.

*
« Отговор #172 -: Април 25, 2012, 11:43:01 am »
Абе няма го това чистене като даваш пюре. Аз държа купичката извън обсега на диването и мия само него и мсата му не е като да дам нещо да си го държи и да маже масата, стола, главата и тогава в устата, че да пада на пода и под него в стола.
Все ще се научи да ползва лъжица като се научи да яде, за сега успешно си уцелва устата като започне е да не обръща лъжицата ще му дам да се храни сам.
Супите като дете не ги обичах и бях склонна само пилешка да ям ако съм болна, на него давам и зеленчукова - рядко, то пък може ли само супа, но има деца които я обичат. На едни приятели детето можеше и на закуска да я яде  :D
Слагане на сухо АМ в пюре е глупост, която и лекарка да го е измислила.
*
« Отговор #173 -: Април 25, 2012, 13:43:35 pm »
абсолютно е така, не е случайно, че са описани и има рецепти за храни, подходящи да се храни само бебето. винаги има за чистене, но е и истина това, че с времето се научават. освен това, ако специално това дете отказва да яде, защото се е светнало, че може и то да има някакъв контрол върху ситуацията като откаже храна, ще трябва да мине малко време, докато започне пак да приема храна и да се храни само.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #174 -: Април 25, 2012, 14:58:23 pm »
По въпроса за мазане с пюретата, слагам парче стар чаршаф на шезлонга, и него го покривам с друго парче, и пак успяваме да намажем ръкавите  :) .
Трябва да правят лигавници като риза  :lol: .

Как се опазвате вие от ликьосване с пюретата?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #175 -: Април 25, 2012, 15:16:49 pm »
Има такива.
*
« Отговор #176 -: Април 25, 2012, 15:17:37 pm »

Отдавна има такива лигавници  :wink:

*
« Отговор #177 -: Април 25, 2012, 15:24:13 pm »
силванченце, икеа е мястото, на което съм виждала такива лигавници. аз чакам лятото - събличаш по къс ръкав и да яде, макар, че ние вече сме напред с материала. дори като ви слушам мисля, че пюретата по-големи бели правят. поне при мен киселото мляко изисква повече планиране, заради цапането. по въпроса с петната, аз имам проблем с бананите и цитросовите, но особено с бананите, стават едни черни петна после, не е за разправяне.
*
« Отговор #178 -: Април 25, 2012, 15:52:35 pm »
В Джъмбо също има лигавници с ръкави.
*
« Отговор #179 -: Април 25, 2012, 16:34:53 pm »
силванче, оборудвана си, на мен гумените лигавници, които имат отдолу джоб за храната са ми много удобни. стига да имат добро изрязване за ръката, особено при по-малко бебе. мисълта ми е като гледаш за лигавник да го пробваш или да помислиш дали не би му ограничавал движенията. другия вариант е да ползваш тензухените пелени - връзваш ги зад врата, сгънати по диагонал, на триъгълник, но така пак остава въпроса за ръкавите  :)