ади яде с лъжица сама от 6тия си месец
Мда, а от 8 сигурно си реже и с нож
Сами, някъде около 10-11м мисля имахме един вид бойкот - искаха те лъжиците. Естествено в началото нямаше как да ги остава абсолютно сами да ядат, трудно координираха загребването, затова дадох по една лъжица да се мъчат, а през това време хранех и аз. Доста бързо се научиха, като тръгнаха на ясла (на 1г и 4м) се хранеха сами.
В супите спокойно можеш да сложиш малко оризова каша примерно или някаква зърнена за сгъстяване, ако не искаш постоянно хляб да слагаш.
А за млякото - ами има деца на годинка, които просто отказват да пият мляко, това не е кърмаче на 6 месеца. Все пак попита майка на дете на годинка, отговорих спрямо възрастта на детето.
Елена, твърдата храна не е ли и суха или има твърда мокра храна?
Аз съм привърженик на домашната кухня - готвя и ядат. Голям човек не може да изкара само на сухо - сандвичи, картофи и моркови, а какво остава за дете. И за мен не е вариант да бъркат де що видят, детето трябва да си знае купичката и приборите, масата и столчето дори. Как ще ограничиш дете, на което се позволява да бърка навсякъде, да не хапне нещо, което не трябва? Е, у нас няма такива филми, наречете го дресировка, ограничение, за мен това е възпитание към културно хранене.Дете не се учи на определени навици на 5год., започва се отначало. Затова се казва първите 7, а не от 3тата год. нататък.
И да скачате срещу мен - това е моя начин и съм доволна от постигнатото до момента.
Боби, ами то при термична обработка всичко си губи качествата - и варените картофи и моркови, дай да даваме тогава всичко сурово.
Зеленчуковата супа е долюбвана, защото е домашна, защото е топла, защото е уют, защото е семейство. Като всяка домашно приготвена храна.