Мацки, не искам изобщо да влизам в защита на докторите, но:
"водата със сол" (има я и като "меримар", и като "Диснемар" и т.н.) много помага при някои видове хрема - разчиства носа, втечнава секрета и можеш да го изтеглиш с помпа.
Разбира се, ама 10лв за 30мл вода, защото са я донесли от атлантика, като могат спокойно да им кажат да си купят ( ако не им се прави) физиологичен разтвор, който предполагам е доста по-евтин. На този Куикс изрично пише, че е направен с концентрация на физиологичен разтвор. На мен това ми говори, че или лекарят, който го предписва не разбира какво е и как работи (което силно ме съмнява) ,или въобще не се е интересувал, а се води по рекламни брошурки ( това ми се струва най-вероятен вариант), или както беше споменато, имат някакви интереси да я препоръчват.
Мами, може ли да ми дадете идеи за закуска,в които няма сирене. През ден меня попара и кус-кус със сирене и ми се ще някакво разнообразие.
Ами имайки предвид възрастта ви, едва ли дъвчете много много. Аз си храня с пюрета и сутрин, като не мога да измисля. Кисело мляко ядете ли? Може кисело мляко с каша от каквото искаш. Аз давам пшенична каша и става като бисквитка без захарта. Ако не ядете, може някакво пюре пак с кашата.
Друго което ми идва през ума е нещо с меко топено сирене, щом ядете сирене. При нас има едни тръгълничета, мисля, че и в България ги има. С тях може да дадеш нещо, децата умират за тях ( поне моите и двете).
Ти пак си даваш АМ ( кърма? )за пиене със закуската, нали? Аз лично не съм заместила нито едно хранене, а сега на всяко ядене давам по 120мл АМ и по около 100мл пюре. То и без това трябва да пие нещо и така давам хем ядене, хем АМ.
Ето това е, за kоетo говоря
П.П. Сетих се и четвърти вариант
- лекарят иска да си мислиш, че прави за теб повече, от колкото да ти изпише един „прост“ физиологичен разтвор.