0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #300 -: Май 20, 2012, 20:01:31 pm »
Кога е хубаво да се даде пюре от череша, кайсия, праскова?А спанак с извара?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #301 -: Май 20, 2012, 22:57:18 pm »
Спанака мисля, че не е проблем да се дава от 7-8м, освен че зелените зеленчуци съдържат много нитрати, извара аз изобщо не давам, купих една на мен ми беше кисела, купих втора кисела и тричава и се отказах, сега се каня да правя сирене(ама мъж ми трябва да купи мляко) и ще направя и извара, може да дам иначе след 8м съм дала масло и сирене сега вече е ежедневно.
Череши днес дадох пресни сигурна съм, че не са пръскани(от нашта градина) и през ум не ми е минало да дам пюре. Кайсии преди 2 седмици дадох-на бурканчето пишеше 4м.
« Отговор #302 -: Май 21, 2012, 14:03:27 pm »
silvanchence,

виж на Хип от кога се дават извара и спанак. Аз давах спанак с картоф и смесвах с кърма. Черешата мн надува, нея я махай засега, не ти трябва. Касий и праскови имат мъх, не са много за препоръчване. Аз давах пъпеш, диня и нектарин като бяхме като вас.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #303 -: Май 21, 2012, 14:14:25 pm »
Благодаря, Ники!

Писах ти на лични.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #304 -: Май 28, 2012, 09:06:59 am »
Моята беба отказва да суче ,само понякога с триста зора и рев суква по 5-6 пъти от гърдата ,и аз се цедя и давам от шишето.Понякога се случва нощното хранене да е АМ .Искам да попитам вярно ли е че с всеки ден трябва да се увеличава с по 10г млякото й ?При нас все с зор изпива долу горе 50-60г и не вдига количеството?Водичка пие,подсладена чешмяна преварена .Мога ли да давам изворната на девин с розовия етикет ,да я преварям ли и нея?Благодаря предварително .
*
« Отговор #305 -: Май 28, 2012, 09:08:56 am »
За 15дневно бебе количеството е добре. Не подслаждай водата, дори щом сте на кърма, може и да не даваш вода. Вече ако са адски жеги, естествено че никой не би издържал 3 часа без течности, но не подслаждай.
« Отговор #306 -: Май 28, 2012, 10:01:08 am »
Благодаря ти Мимс :bighug:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #307 -: Май 28, 2012, 10:23:43 am »
Моята беба отказва да суче ,само понякога с триста зора и рев суква по 5-6 пъти от гърдата ,и аз се цедя и давам от шишето.Понякога се случва нощното хранене да е АМ .Искам да попитам вярно ли е че с всеки ден трябва да се увеличава с по 10г млякото й ?При нас все с зор изпива долу горе 50-60г и не вдига количеството?Водичка пие,подсладена чешмяна преварена .Мога ли да давам изворната на девин с розовия етикет ,да я преварям ли и нея?Благодаря предварително .
Ивана си ядеше по 60мл до около 6 седмична поне.

*
« Отговор #308 -: Май 28, 2012, 12:08:04 pm »
Някъде прочетох, че на новороденото коремчето събира 10мл, спокойно според мен. Аз също съм против водата, по-добре мляко.
« Отговор #309 -: Май 28, 2012, 16:23:24 pm »
Благодаря ви момичета,сега съм по спокойна че бебка не е гладна и папка добре.
*
« Отговор #310 -: Май 29, 2012, 21:19:02 pm »
За две седмици бебето би трябвало вече да е възстановило теглото си при раждане.
Мерена ли е от лекар и знаеш ли колко е наддала след загубата на тегло в първите дни?
*
« Отговор #311 -: Май 29, 2012, 22:40:05 pm »
съвсем ти е добре бебето, спри да му даваш вода, до 6тия месец, докато започнеш захранването не се дават води, сокчета и чайчета. остави си бебето да ти показва кога иска да яде, кърмата се разгражда за около 1.5 -2 часа, така че храненето с кърма на три часа не е добре нито за теб, нито за бебето. ако искаш пиши и темата за кърмене. до 6тата седмица не е добре да даваш шише, за да не се обърка детето между техниката на сучене от гърдата и от шишето, ако искаш да даваш АМ, давай с лъжичка или с чашка, може и със спринцовка, има в нета доста клипове как се прави. успех
*
« Отговор #312 -: Май 30, 2012, 00:24:56 am »
Здравейте,
Прочетох няколко теми назад, но не успях да прочета всичките, така, че моля да ме извините ако съм пропуснала отговора на въпроса, който ме интересува, а именно захранването с каша.
Тъй като сме от тези с "големия филм" в храненето при близнаци - едната храним с ФРИЗОВОМ заради рефлукс, другата хапва НАН 1, хранят се по различно време и различни количества, общо взето е пълна лудница.
До момента сме само на АМ, не сме въвеждали никакви храни - по съвет на педиатъра /днес навършваме 6 месеца, но родени 40 дни преди термин т.е некоригирана възраст/. Днес след посещение при него ни каза, да започнем захранване с Каша - без значение дали млечна или безмлечна и да даваме само нея в период от 1 месец. Препоръката е да заменим едно цяло хранене - следобедно с каша. При въпросът ми дали не е удачно да се започне постепенно захранване отговорът беше - не въвеждате изцяло 150 мл. каша!
Захранвали ли сте така, не е ли твърде натоварващо стомаха на бебето подобно количество първа нововъведена храна и ако е така, как да давам кашата по няколко лъжички през няколко дни или всеки ден по малко?
Също се чудя дали да започнем с оризова каша чиста, оризова смесена с някакъв плод или каша от елда или  царевица?
Благодаря ви предварително!
*
« Отговор #313 -: Май 30, 2012, 03:37:17 am »
rina, аз също започнах захранването с оризова каша, според съвета на доктор Бърди и семейната лекарка.

Приготвих няколко малки лъжички каша с кърма, но моето дете ги излапа като за състезание и рева два пъти за още. В крайна сметка му дадох колкото искаше. После го хвана зловещ запек, от който се отървахме едва след седмица с пюре от сушени сливи - нищо друго не помогна. Гледайки назад, бих захранила с пюре от плод, не с оризова каша, която много често е "подсилена" с желязо и предизвиква запека, но няма лошо и в тази схема.

Моят съвет е да дадеш малко количество каша първите дни и без плод - така ще въведеш само една нова храна както е правилно. Или просто започни с плод, а после дай каша.
« Отговор #314 -: Май 30, 2012, 07:45:03 am »
За храненето и схемите може да се говори много, едни въвеждат плод, други зеленчук, трети каша.
Лично аз въведох като начало зеленчук, а след 10 дни дадох каша в следобедното хранене - оризова, без млечна. Захраних от 5м. и до момента не съм дала цяло количество каша, разбивам я или с кърма или с вода както се случи - 100-120мл. течност. Напоследък добавям и плодово пюре, нямаме проблеми със запек и много й харесва.
*
« Отговор #315 -: Май 30, 2012, 08:45:13 am »
Рина и аз като Цигу захраних с оризова каша и се получи запек, но моето момче изобщо не желаеше да достигне количество и около месец е ял по няколко лъжички само веднъж 60мл, в последствие открих, че не обича каши още не яде никакви. При следващото бебе ще си започна с плод. Според мен се води по децата и изобщо не настоявай за количество колкото си изядат. Моят син също е с рефлукс.
*
« Отговор #316 -: Май 30, 2012, 09:06:41 am »
Момичета благодаря ви за отговорите. За момента се замислям дали да не започнем с каша но не от ориз а от други култури - царевица или елда. Според педиатъра елдата се приемала много добре от децата. Ние в момента пълним памперса по веднъж на ден а понякога дори през ден, ако дадем оризова каша  и се запечем /разбира се, не е задължително, всичко е до дете не ми се мисли. И без друго трудно се храним ако получат запек и се изнервят ще се вкараме в още по-големи филми.
Вие кашата с шише с по-голям отвор на биберон ли давате или с лъжичка?
*
« Отговор #317 -: Май 30, 2012, 09:16:42 am »
Захранване се прави само с лъжичка, не с биберон.
« Отговор #318 -: Май 30, 2012, 10:42:01 am »
Рина, ние също сме се ахранили с оризова каша.ПОнеже ги кърмих доста дълго време, по едно време решихме да обогатим малко кърмата с оризова каша и така започнахме. Но основното започнах с картоф, после моркоф, пащърнак. По 2-3 лъжички с кърма, после увеличавах. Нов зеленчук вкарвах на 4 ден. Плод съм дала по-късно.
Захраних на 6 мес навършени (коригирани)

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #319 -: Май 30, 2012, 11:02:11 am »
Елда и царевица се водят алергени и на моят син царевицата му засили рефлуска.