Здравейте,
Прочетох няколко теми назад, но не успях да прочета всичките, така, че моля да ме извините ако съм пропуснала отговора на въпроса, който ме интересува, а именно захранването с каша.
Тъй като сме от тези с "големия филм" в храненето при близнаци - едната храним с ФРИЗОВОМ заради рефлукс, другата хапва НАН 1, хранят се по различно време и различни количества, общо взето е пълна лудница.
До момента сме само на АМ, не сме въвеждали никакви храни - по съвет на педиатъра /днес навършваме 6 месеца, но родени 40 дни преди термин т.е некоригирана възраст/. Днес след посещение при него ни каза, да започнем захранване с Каша - без значение дали млечна или безмлечна и да даваме само нея в период от 1 месец. Препоръката е да заменим едно цяло хранене - следобедно с каша. При въпросът ми дали не е удачно да се започне постепенно захранване отговорът беше - не въвеждате изцяло 150 мл. каша!
Захранвали ли сте така, не е ли твърде натоварващо стомаха на бебето подобно количество първа нововъведена храна и ако е така, как да давам кашата по няколко лъжички през няколко дни или всеки ден по малко?
Също се чудя дали да започнем с оризова каша чиста, оризова смесена с някакъв плод или каша от елда или царевица?
Благодаря ви предварително!