0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #280 -: Май 16, 2012, 15:48:15 pm »
Боби черния дроб е тежка храна мисля, нали той е нещо като филтър на организма(тия неща ти ги разбираш по-добре от мен) и всички токсини там се задържат, а в момента знаем, че животните с какви ли боклуци не ги хранят. Един ветеринарен лекар ми каза, че не е добре и ние да прекаляваме с него, но 1-2-3 пъти месечно сигурно няма да навреди.
Миси пробвай с някаква чаша да даваш млякото може да стане по-лесно, а и интересно, моят син пропи вода с новата чаша. Кое и е гадното на попарата? От една седмица давам и така вкусно мирише верно хляб, вода, масло и сиренце и аз без захар я правя.
http://www.koalabebe.com/productv/1893/tomi-tipi-tommee-tippee-explora-easy-drink-beaker-nerazlivashta-se-chasha-330-ml.html    това е чашата и наистина не тече, колкото смуче толкова.
Иванита аз съм с лоша настройка към чайчетата(не знам защо) давай му чиста вода щом мислиш, че има нужда.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 15:52:27 pm от м-и »
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #281 -: Май 16, 2012, 16:23:50 pm »
Поръчах тази чаша:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11722&cat=91
утре ще дойде и ще пиша дали има ефект.
Иначе купих такава - тя е без клапа, като я наклониш направо си тече през дупките, но и от нея не иска.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7154&cat=91
« Отговор #282 -: Май 16, 2012, 22:49:32 pm »
Миси, за попарата с АМ, когато е направено вече и студено, трябва само да постои малко повече със сухарите/поне 10тина-15 минутки/, за да омекнат и става супер  :)
*
« Отговор #283 -: Май 16, 2012, 22:53:21 pm »
Може просто Жорко да не харесва попара.
Нашата ламя Сапска няма нещо, което да й е предложено и да не го яде.
Нооо, попарата нъц. Не я ще и това си е. То верно, че аз пробвах един път, ама я отказа категорично от втората лъжица.

« Отговор #284 -: Май 17, 2012, 00:36:38 am »
Миси, от собствен опит с две деца, ... мисля, че детенцето ти е просто злоядо.
Каквито и чаши и биберони да сменяш, каквито и марки млека, общо взето е безмислено. Когато детето е ящно, не му се опира храна под никаква форма.

Някакви изследваниоя правили ли сте? кръвни, урина? Не че аз като направих на дъщеря си навремето по същатата причина, имаше нещо нередно. Но, за мое успокоение

Опитай кашата с плодови пюрета да я смесваш, кашите съдържат съшо АМ, от там си набавя. А има и каши които самите съдържат плодове или пък бисквитени такива
Ако харесва кашите повече, храни повече с тях, не се колебай, няма опасност да надебелее

« Отговор #285 -: Май 17, 2012, 11:03:34 am »
Момичета да ви питам за мнение  :)
Дали е добре през деня да давам чай на малкия, така за разнообразие, естествено да давам и вода. И какъв чай- тези, които си са за бебета, или мога да давам и обикновени билкови и плодови.
Можеш да даваш чай от липа, лайка, шипка (тя запича да знаеш). София яде попара от първите две редовно. Питай и педиатъра за друг вид.

Пиенето на течности е зор при нас  :? Мисля скоро и аз да пробвам със сламка  :wink: Иначе давам с лъжичка, с обикновена чашка, шише с биберон и чаша с мек накрайник. От всичко пие по няколко глътки  :?

Миси, попарата с АМ я правя като в гореща вода сложа АМ-то и залея един сухар и 2 бисквитки на Плазмон, че са сладки и само това.  Горещата вода бързо омекотява сухара и лесно го намачкваш. Соф много я харесва. Масло,захар и сирене слагам в чаената попара.

Боби, не е ли рано за прясно мляко? Андрея няма 10 месеца...

*
« Отговор #286 -: Май 17, 2012, 11:13:15 am »
Иванита, след като пие вода, няма нужда от друго разнообразие. Чаят е от билки, а те колкото и да са полезни, не се препоръчват за малки деца, освен ако няма нужда от това. А шипката е плод, ако държиш на нея - има пюрета.
Захар не се слага никъде.
*
« Отговор #287 -: Май 17, 2012, 11:38:58 am »
Благодаря за отговорите :-)

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #288 -: Май 17, 2012, 11:43:35 am »

Някакви изследваниоя правили ли сте? кръвни, урина? Не че аз като направих на дъщеря си навремето по същатата причина, имаше нещо нередно. Но, за мое успокоение

Правихме сега на 6 месеца кръв и урина и всичко е наред, хемоглобина му е 118.
И аз и мъжа ми сме били много злояди деца, явно и сина ще е такъв.
*
« Отговор #289 -: Май 19, 2012, 13:14:51 pm »
Само да кажа, че Дани успешно и от раз пропи от тази чаша: http://kasida.bg/avent-prehodna-chasha-360-s-dryjki-12m-81-17084.html Скоро ги бяхме обсъждали, затова споделям отзиви - все пак не са евтини, че да се купуват напразно ;)
Мисля, че и по-малки деца от него биха се справили успешно с въпросната чаша, ако някоя мама има подобни мераци.
Ако някой го вълнуват и цветовете - да кажа, че реално не са като на снимката. Зелената е ярко зелено, почти електрик. Червената е червена отгоре, контейнерчето й бие на розово.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #290 -: Май 19, 2012, 17:25:17 pm »
Ники, може да не харесва попара. Моите не харесваха, в началото изяждаха по 3-4 лъжички. Сега вече ядем, но 3 сухара за двамата. Най-любима закуска си им остава качамака (заревична каша със сирене и масло). Аз понякога слагам и суха чужрица, харесва им много.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #291 -: Май 20, 2012, 11:15:31 am »
Мами дайте съвет от десетина дни децата са на АМ- НАН 3(от как ядат АМ са на НАН),но нещо не го харесват,а не искам да ги отказвам още от АМ.То не стига дето Криси с 300 зора го пие сутрин и вечер,а сега и с този Нан съвсем не го ще,а и другото е че много трудно се разбива и все остава по някое топченце дето ще запуши бибата и проблема съвсем нарасна,започва едно кривене защото гладни,а шишето не пуска.
Та да сменя АМ или бибите ли?
Аз така или иначе мислех скоро да взема от Хуманата понеже ще ги водим на море и си мислех като наближи да им взема от нея,че имало някаква лечебна :oops:,но с тази марка не съм запозната изобщо.
Ще съм благодарна на мнения и съвети
*
« Отговор #292 -: Май 20, 2012, 12:13:34 pm »
бина Ползвала съм НАН сензитив и то когато бебето беше съвсем малко, заради коликите -  не е имало проблем с разбиването, не е ставало на топченца. Това като АМ за основно хранене говорим. Друго АМ на същата фирма съм ползвала от т.нар. "лечебно" NAN AL-110, но дали на тази, дали на друга марка т.нар. "лечебни млека" не са за постоянно хранене по принцип. Ползват се за овладяване на някакъв проблем и когато той отшуми, пак се минава на "нормално" АМ. Това поне знам аз. Мисля, че при АД и подобни проблеми - някои майки хранят изцяло с т.нар. лечебни АМ, но това става по препоръка на педиатър, не на своя глава. Аз например съм давала NAN AL-110 на Дани, когато е бил с разстройство, докато въпросното спре и после пак си минавах на нормално АМ.
Като изключим гореизброените ми "забежки" към Нестле, хранех с Хумана. Давала съм Хумана-АР, Хумана-1, Хумана-2, докато се наканя за Хумана-3 и той отказа да пие АМ  :lol: При положение, че аз млякото го приготвях с такава температура на водата, че веднага да става за пиене и се разбиваше добре, вероятно и Хумана-3 ще се разбива лесно и няма да става на топченца. Може пък да им хареса и на вкус повече, не пречи да пробваш.

Иначе с марката Хумана, какво да си запозната толкова? Всички фирми правещи АМ предлагат приблизително еднаква гама продукти, предназначени за определена възраст, или ситуация. Кое ще ползвате и на кой производител точно - зависи от личното ти предпочитание на производител и кой продукт конкретно би се харесал, или понася добре на твоето дете. Не казвам "деца", защото знам за няколко случая, в които майки на близнаци - дават различен вид/марка АМ на едното и на другото бебе. Това, че са близнаци, не ги прави еднакви хора, с еднакъв вкус и нужди т.е. възможно е едното ти дете да харесва един вид АМ, другото - друг вид. Е, естествено играчката да откриеш дали за това става дума и ако да, да купуваш различни видове си я има, но го споменавам като вариант все пак. Иначе, ако въпросът е дали Хумана е ОК като избор на АМ по принцип - да.

П.П. Конкретно за лечебните АМ и каши на Хумана, доколкото съм ги разглеждала мисля че имат доста голяма гама такива, в сравнение с други производители. Или просто в БГ се внасят повече такива продукти на Хумана и затова съм с такова впечатление.

« Отговор #293 -: Май 20, 2012, 14:32:02 pm »
бина ние след кърменето започнахме с Фризо 2 и малко след това минахме на Фризо 3. Харесват си го и го пият с кеф.
Моя приятелка с близнаци след кърмата дава и до сега 1.5год Лактана Био. Каза,ч е нейните от всички млека, само това харесват.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

бина

• 845
« Отговор #294 -: Май 20, 2012, 15:19:41 pm »
Благодаря момичета ще пробвам с Хумана 3 пък ще видим, и за двамата ще е едно млякото.С риск да ме нарекат "лоша"майка,каквото давам на единия това давам и на другия :D,с изключение когато бяха на 2-3м.Криси пиеше за малко НАН-сензитив.
За близнаци да ги храниш с различни неща е голям филм :lol:
Когато ги захранвах,ако единия не ядеше едно и на другия не давах,е сега вече се лапа всичко и от двамата :lol:

Jbrul благодаря за подробното обяснение,ето за това ми липсваше толкова :P
« Последна редакция: Май 20, 2012, 15:25:37 pm от бина »
« Отговор #295 -: Май 20, 2012, 16:24:04 pm »
Бина, така е най лесно да се гледат и хранят близнаци. С еднакъв режим. Ние сме мн строги в режима. Едно и също ядат, спят по едно време, всичко правим заедно Иначе е лудница.
А аз се чудя дали да махам АМ вече, пием по мн малко, под 100мл на вечер, един път само. А кисело мляко не ядат. И ако го махна, няма с какво да го замена.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

бина

• 845
« Отговор #296 -: Май 20, 2012, 16:47:05 pm »
nikolina-pikolina Ако ни четат свекитата ще си кажат "тези булки уж деца гледат,а само на нета стоят"

Ами и в нас е така с режима защото до сега щях да полудея :lol:

Махни им го АМ ако си решила,и ако ядат други млечни неща :D.Аз мисля важното е да присъстват млечни храни под каквато и да е форма нищо,че не е АМ
« Последна редакция: Май 20, 2012, 17:16:12 pm от бина »
*
« Отговор #297 -: Май 20, 2012, 16:52:06 pm »
чакайте бе, хора, нали първата година 75 % от храненето е млечно, а втората 50. как ще си ги набавят тези неща ако не пият мляко?
*
« Отговор #298 -: Май 20, 2012, 17:29:58 pm »
Благодаря момичета ще пробвам с Хумана 3 пък ще видим, и за двамата ще е едно млякото.С риск да ме нарекат "лоша"майка,каквото давам на единия това давам и на другия :D,

Как лоша майка бре?! Ако им даваш различни неща, може пък някой да реши, че е дискриминация на едното дете...  :lol: остаИ подобни разсъждения. Споделих за подобни практики при някои близнашки майки, когато друг вариант не е имало просто. Едното бебе плюе всякаква Хумана и налита на НАН, другото - таман обратното. При такова положение, макар и с две - по лесно да пият различно АМ, отколкото едното да плюе и ти с часове да правиш гимнастики белким се навие. ;) Не, че аз имам две едновременно, ама откъдето и да го погледна, при такава ситуация различни видове АМ ми изглежда по-лесничко.
П.П. Не съм липсвала, ами не си питала нещо, с което съм наясно - не съм ти казала хахах. Просто си четях тихо за известно време ;)

nikolina-pikolina , щом не отказват да пият АМ, давай си им. Какво те бърка, че чак да им го спираш? Когато го откажат - тогава да е. И моя  Убавец яде всякакви млечни неща и то не от вчера, но не съм му спирала аз АМ, той му се нацупи в един момент и повече не щя. Отделен въпрос, че на тяхната възраст точно - с 200мл. АМ например си набавят нужното, което с други млечни продукти ще си набавят консумирайки доста по-голямо количество такива, усвояването е различно.
Да не споменавам каква ми е личната мъка сега  :oops:, че вместо да се събуди, да му бутна шише и да спим още 2 часа - се буди и трябва да станем веднага, да дробя закуски на секундата и пр. Преди си изпие АМ, станем, аз се разсъня, пък пия кафе, пък чааак тогава негова светлост се сеща за закуска, а сега - като в казарама и всичко за норматив трябва, че гладен. Често не мога да си измия зъбите преди ламята да похапне, да не говорим за други "мамини благинки".  :lol: Вечер е същата история - вместо да го гушна с едно шише АМ и да отнесе плувката, то са води /понеже има навик като легне да цока нещо/ пък после опикани памперси и легла... Пък тънки сметки кога точно и какво да яде за вечеря, че ако е точно преди лягане - ще е крив и няма да яде, пък може да му стане тежко, пък ако е по-рано може да огладнее по никое време... Никога не бих си отворила сегашната хамалогия доброволно, отделно че и за Дани - полза няма никаква.

« Отговор #299 -: Май 20, 2012, 18:05:08 pm »
Elana B, ние ядем много млечни. По няколко парчета сирене, масло, кашкавал. Това им е основно и Ядат напоследък и млечни каши, данонино, млечни кремчета. А на мен д-р Масларска ми каза,че сега тр да изяждаме м/у 200-400гр млечни на ден и мисля, че с това си взимаме дажбата.

А аз казвам, че се отказват, защото имаше дни в които Марти не искаше и глътка да пие и заспиваше.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...