Писах в темата за консултации, но се прехвърлям тук, че въпросите са ми конкретно за храненето. Жорко ще стане след 10 дни на 7 месеца, тежи 6 600кг и имаме следния режим на хранене:
9.00 - 60мл АМ (докато е сънен ги пие с шише и повече не иска), понеже все още приготвям млякото в малките шишета на авент, в останалите 60мл разтварям две бисквити и му ги давам с лъжичка, не винаги ги изяжда, тая сутрин си остана само с първите 60мл мляко
12.00 - 160/180мл зеленчуково или месно пюре - единственото безпроблемно хранене
16.00/17.00 - изпива 60мл АМ, останалите 60мл смесвам с плодово пюре и ги давам с лъжица, не винаги ги изяжда.
20.00 - каша около 100мл, отскоро и на нея се мръщи, а преди си я хапваше
21.00/22.00 - заспива на гърда - нямам много кърма, може би 20/30мл, но тук на това хранене категорично отказва шише, плаче и се сърди
3.00 - 100/120мл АМ - суче и спи
Въпросите ми са какво според вас мога да променя та да увеличим количеството изпивано АМ сутрин и следобяд? Понякога просто по никакъв начин не мога да го накарам да изпие повече от тези 60мл, защото започва да плаче щом види шише, лъжица, спринцовка или лигавник.
Нощното хранене е единственото безпроблемно поемане на АМ. Той не се събужда, а си лапа палеца и започва да го смуче звучно, тогава използвам и му махам палеца и напъхвам шишето. Пробвала съм да го оставя без АМ през нощта - не се събужда, няма рев, но сутрешното хранене пак е 60мл АМ. Та се чудя да махам ли това нощно хранене или да го оставя?
Ще съм благодарна да ми дадете съвети.