Елена, нищо от описаното не виждам и не намирам.
непозволените теми са малко на брой и са описани ясно в правилата.
ако се съобразява с правилата, всеки може да си изказва мнението свободно.
никой не е бил лишен от право да си изкаже мнението, нито ограничен в нещо, при условие, че спазва правилата. няма в интернет пространството територия, която е напълно свободна и лишена от правила. съжалявам. всеки си намира мястото.
намеците ти за "позволени" теми, "правилни" тези, намеси и прочие са обидни. аз лично знам само за една "правилна" тема във форума, но тя е наложена единствено и само от потребителите си.
особено смешно е да се правят такива сериозни обвинения по повод тема за ядене на боб, образно казано.... какво ли има да цензурираме и забраняваме в тема за хранене на пеленачета, за бога?!
и искам да отбележа, че тук имате много по-човешки и директен контакт с модераторите по повод участието ви във форума, отколкото в прословутата бг-мама, например. там никой модератор не се занимава да спори и да убеждава потребителите в правотата си или в нуждата от спазване на правила. трие се, цензурира се, заключват се теми и се банва на поразия - без предупреждения и без дебати. но понеже форумите, темите и потребителите там са адски много - това остава относително невидимо за масите.
а на някои хора тук им се привиждат духове. всички модератори сме го изпитвали това на гърба си в един или друг момент - изразим ли мнение по някоя силно дискусионна тема (най-често за памперси, кърмене или хранене, отбележи това!), винаги има риск някоя чувствителна душа да реши, че искаме да си наложим нащето мнение. неизбежно е това - човешката природа е неизменна и в реалния, и във виртуалния свят. и често някои хора си имат зъб на някои от модераторите, какво да се прави. на по-устатите, като мен - доста хора им имат зъб. опитвам се да живея с това. онези, които ме четат и в бг-мама, където съм най-обикновен потребител, знаят, че и там се държа по същия начин и пиша със същия тон. така че, няма защо да си мислят, че се държа тук така, защото съм с повече права. когато започнах да пиша, нямах никакви права. както и огромна част от останалите модератори.
по-скоро, Елена, се случва обратното на това, което ти казваш. понеже най-редовно,
когато някой от нас (в качеството ни на по-опитни майки, не на модератори) не издържи и си изкаже мнението по повод безумни схеми на захранване, режими на отглеждане, схеми на лечение и прочие, винаги ще се намери някой, който да възприеме това мнение на нож, като критика и да почне "еее, стига вече, обърнахте го на спорове тука, всеки си знае най-добре как да си гледа детето... " (цитирам най-стандартните лафове). и като ни шамаросат с подобни обиди и неразбиране няколко пъти, ние знаеш ли какво правим - ми налягаме си парцалите, затваряме си устите, за да има мир и преставаме изобщо да пишем в тия теми. ако имаш свободно време за статистически анализи и разровиш най-популярните теми с продължение от мамешкия форум (защото САМО там стават тия пререкания, никъде другаде!) - ще видиш как постепенно отпадаме от дискусията.
така че, описаната от теб евентуална заплаха от отлив на потребители е с обратна посока - всъщност има отлив на модератори в ролята им на потребители.
и последно - идеята, че някоя от вас може да бъде поканена за модератор не е нереалистична, нито служи за наказание - удивявам се от обратите и полетите на мисълта ти!
казах го и това е истина, която хората тук знаят - периодично каним нови модератори, защото постоянно има нужда от такива. така че - Е реалистично да се случи. апелът ми "вратите са отворени - ако искате да се включите в екипа, да поработите и да видите какво е - имате този шанс" е напълно позитивен и реален. ако твоята фантазия е в състояние да го изтълкува като лъжлива заплаха - наистина мисля, че ти си прекалено негативно настроена към цялото това място, начинание и хората около него, за да се чувстваш добре тук.