Преди години
misi беше пуснала тук тема с питане за предложения за прекарване на уикенд. Питаше конкретно за едно местенце на 70 км. от София, тогава си спомням написах мнение, с което категорично я разубедих. Защото след разцвета на соца и преди това, последните 20 години освен да се руши нищо друго не се случва.
Последните няколко години разработиха
езерото Това езеро като дете му казвах "къщичката на Червената шапчица", защото беше досущ като в приказката. Постройката беше от чамови греди, където се помещаваше ресторант и плуващи в езерото водни колела.
Сега видях, че на поляната над хотела, където пък имаше красива къща от царския период в началото на миналия век, вече има басейни към хотела. Тези басейни в гората, пълни с минерална вода, вече правят мястото за приятно изкарване на уикенда.
Стаите са както на снимките, природата - също
Големият проблем, както навсякъде е храната, качествената вкусна храна. Но този проблем го срещам в 80% от местата в България.
Тези дни се разходих там, хапнах, пийнах с любими хора, както вече сте схванали
в моето родно място.
Ходих сред природата потънала в спомени и за кой ли път се убеждавах, че няма по-уникална красота - там е раят. А аз съм обикаляла доста. Няма такова място, където гората е на една ръка разстояние, водопада на пет крачки, възможност за дълги разходки сред природата, хижа в близост на 4,5км. асфалтов път /вече се е поизронил, но става/, където ходиш и си дишаш боров въздух.
Всички се пънат да ходят на СПА - сама се смях на собствената си суета. А беше време, когато СПА-то беше безплатно, кеф ти вана, кеф ти плаж, обикаляне с колелетата.
Сега ако отидете ще установите, че времето е спряло, царе сме да рушим.
Някогашните бази на профсъюза, МВР и тем подобни никой не му пука да облагороди.
Вилите в стар градски стил, ако са закупени от ценители се поддържат, ако ли не са занемарени, повечето разрушени. Дори в училище не обръщаха внимание да ни научат на история. Дядо ми казваше " тази вила е на кръга "Мисъл", а тук Вазов е идвал да вдъхновява"
Отделно има започнати и недовършени постройки от едно време. Разните по-малки вили сега са наети от някакви мутри, дето нищо не влагат, само рушат. Тук-там някоя ведомствена вила е поддържана. Хората не искат да проумеят и разберат, че ключа да започне да се възвръща постепенно някогашната популярност е в обслужването и реновацията.
Стана много дълго и отклонително, но мисълта ми беше, че ако желаете сравнително нискобюджетна два-три дневна почивка, спокойствие, тишина, разходки, плаж, може да отскочите до "Езерото", само не трябва да сте придирчиво гладни
.