"Гранд хотел Велинград" е подходящо място за почивка с деца наистина, но там открай време си е яка цифромания. 180-200лв. за двойна стая на база BB. Кошари за бебета имат със сигурност, както и столчета за хранене в ресторанта имат.
Закуската там е една от най-добрите на които аз съм попадала. Правят палачинки и омлети на място, отделно има щанд с всякакви банички, месеници и пр. приготевни на място закуски, много салати, щанд с плодове, щанд с кексове и от сорта сладки неща, топъл щанд с бекончета, бъркани яйца, наденички, щанд с мюсли, млека, йогурти, че и всички видове "Активиа", сирена, шунки, пастети и пр. както се полага... Абе можеш да се нахраниш наистина стабилно сутрин, а и с дете да си - все има какво и на него да дадеш. Кафето също е от хубави машини за еспресо.
Обаче цените в ресторанта са
Имаше салати по 10, 16, 20лв., основни ястия по 25-30лв., което за мен е прекалено, пък наоколо - няма друго място за хапване и положението става "щеш не щеш". Последно бяха направили някакво обедно меню, на по-приемливи цени, да кажем за 10-12лв. на човек можеш да се наядеш. Иначе в центъра - има предостатъчно хубави кръчмички с чудесна кухня и още по-чудесни цени, но когато си с дете, трябва да си предвидиш време за придвижване дотам най-малкото.
Закритите басейни са големи и като цяло СПА-зоната е много добра. За лятна почивка обаче, външните басейни са наистина миниатюрни, а мястото край тях - съвсем недостатъчно за такъв огромен хотел, шезлонгите са сбутани един върху друг едва ли не, да се наместиш там и с количка би било адска хамалогия. Друго дразнещо по повод плажуването на хотелския басейн е, че въпреки че за самите гости няма места се допускат външни посетители. На "приятелски" принцип явно - кой на бармана познат, кой на сервитьора, кой на рецепционистката и хората си откарваха там цял ден.
Пък ние по 5 пъти ходихме да си търсим място и се връщахме, докато някой шезлонг се освободи, ако и да си плащаме чинно за въпросната хотелска екстра. Няколкото разговора с управители "доведоха" до извинения и уверения, че проблемът ще се реши, но подобно нещо така и не се случи за седмицата, в която бяхме там. Гледката на празни шезлонги, по които са оставени хавлии и плажни чанти от гостите на хотела още "в тъмни зори", че да им гарантират място на плажчето си бяха обичайни. Управата на хотела - не взе отношение и по този въпрос, въпреки няколкото люти скандала между хора оставили си багажерките и други хора, които им ги махнали оттам и се настанили на "запазените места".(за лятото на 2010 става дума) Споделям ги тези детайли, за да си направите сметката, ако ще ходите там, че тези ситуации - едва ли ще ви се разминат.
Последно ходихме там /без малкия/ в края на септември 2011...ами съвсем занемарена работа.
В стаята ни нямаше хавлии, след 3 позвънявания на рецепцията заради този проблем, пристигна една силно притеснена камериерка и взе да кърши ръце жената. Обясни, че просто напоследък не купували нови хавлии, хотелът бил пълен и не смогвали с прането и сушенето и нямало как да ни остави пълни комплекти, та ни тръсна три кърпи и това беше. Да се прибърсваме както намерим за добре, утре можело и да има още
Следващата "екстра" се оказа, че климатикът яко духа студено, панелът за управление явно беше повреден и не само нямаше как да се пусне на топло, ами и да се изключи изобщо. От рецепция ни посъветваха, като не щем да ни е студено - просто да иключим бушона, поради което останахме и без телевизия /понеже бяха на общ бушон/...еми изключихме го, иначе щяхме да станем на снежни човеци през нощта. И в лобито нещата са станали зле...това нямали, онова им свършило, последната газирана вода съм я поръчала преди малко и чак утре щяло да има зареждане... От 2008-а ходехме в този хотел поне веднъж годишно, та имам наблюдения как тръгнаха надолу нещата там. Виж цените са си все същите обаче