tanj74, сигурна съм че в Турция ще ви хареса. Където и да идете е в пъти над уж доброто в Бг, във всякакъв смисъл.
А за "Елените" даже не искам да си спомням, там се прекарах с едно от ходенията ни на море миналата година. В "Андалусия" резервирахме ние и...жива да не бях. Всичко както го описваш, персоналът предимно от "братята", мръсотията неописуема. Храната не бих казала, че ставаше особено, месото беше върховен лукс и а пуснат малко мръвка - извиваха се дивни опашки за кебапчета. Нарежат 5 дини за десерт - седят лелките като в социалистически стол и казват на клиентите как не можело повече от две парчета диня да си взимат, че нямало да стигнат...
Прибори и съдове постоянно не достигаха. Ако има сладолед - няма кофички и обратното. С напитките - все нещо им свършило, когато ти искаш въпросното. Една вече имахме и шоу програма бонус - персоналът на ресторанта се сби в салона за хранене с таблите, ама як мариз ти казвам. Още първата вечер пък, огромен шкаф (незнайно защо намиращ се на една от алеите) падна върху едно детенце, колкото Дани - чист късмет, че не го уби. Реакцията на управителката беше: "Е какво ся толкова нали е живо", аз не знам бащата как пък не уби нея...
До плаж и море - реално нямаш достъп, защото комплексът приютява хиляди гости, а плажчето побира няколкостотин души и то когато шезлонгите са буквално залепени един за друг. И басейните да се ползват - пак остават поне 1000 души за които няма място ни на плажа, ни на басейна.
Срещу ресторанта - въртележцица с някакви колички и един надуваем замък. Едно въртене с количките - 5лв., 10 мин. скачане в замъка - 10лв., някакви безплатни съоръжения за игра - няма, та ха познай как ме одрусваше синът ми.... Най-същественото е, че уж сме платили да ходим на море с МОРЕ. Но даже и басейн не можеш докопа там. И решението беше - сутрин ставаме, боднем някаква закуска, в колата (която стои на частен паркинг разбира се и там 10 кинта на ден) и се товрим с деца и плажен багаж (бях с приятелка също с дете) и отиваме на плаж в Св. Влас на Марината и цял ден там. Оттам разбира се следва още яко изваждане на кеш - шезлонги, чадъри, напитки, ядене, сладоледи, батути и к'вото още се сетиш. (Да е жива и здрава
Елфи, че ми спести поне разходите за паркинг и там, иначе и това е 2 лв. на час, сещай се за цял ден каква е сумата). Вечер се връщаме обратно в мизерията и така една седмица.
Целият масраф ми излезе почти два пъти отгоре от цената на резервацията за "ол инклузив морето". Ами, ако нямах още пари в себе си? Ами, ако бях без кола? Таксито до Влас е поне 20лв. и още толкова обратно, ако не се договориш може и отгоре да те одерат...Та "Елените" на мен лично ми държат първенството по гадория през последните години. За "Роял Касъл" има една разлика само с описаното дотук - не е мизерия самата база. Обаче хотелът е кацнал на един хълм и ако някой ходи - следва да е наясно, че отива на басейн, а не на море. Понеже и за него е същият плаж, който е и за останалите хотели. Аз за "Елените" имах спомени още от соц-а, когато беше с виличките и огромните градини и не допусках, че може да е чааак толкова засрано сега (извинете за израза), което си е лично моя грешка.
Иначе, преди да се роди малкия и аз като
Тара - с години не бях ходила на почивка в България, било морска, било на ски. И понеже набързо се разведох след като родих и където и да ходехме по почивки - аз шофьор, аз се занимавах с цялата логистика, майка ми като куфар жената
и не се наемах да правя огромни преходи от сорта на 1000 и нагоре км. по чужбина с малко бебе и без друг възрастен на когото да разчитам, било да ме смени на волана, било за друго... И САМО поради тази причина се задържах 2-3 години по морета в България. Обаче сега Дани е очовечен, а на мен много ми дойде куража и вече знам, че безгрижно се справям с всичко и без мъж до мен, та край на късането на нерви по нашето море. А всички вие, което сте си с нормални семейства - хич няма какво да го мислите дали тук, дали навън. Лично мнение разбира се. Но и като пари даже - в чужбина за по-малко получавате повече и то с много по-добро качество. И най-безценното за една почивка - нямате нерви.