ivanita, миналата година бях напълно убедена, че никой не може да ме накара да отида на море с малко бебе.
Дани хич не спеше /оревах форума по въпроса/, имаше нощно хранене до 9-я месец и всякакви "екстри" от сорта... Та мисълта да изнеса половината къща, за да отидем с него на море и там да ме разиграва нон стоп... ама да не е у нас нали , ами на хотел ми се виждаше чисто безумие. Добре, че в крайна сметка желанието ми да сменя обстановката на всяка цена надделя.
Изкарахме си приказно наистина, а той нямаше 7 месеца тогава.
Eто малко снимков материал за илюстрация:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278710832139518.80065.100000018092567&type=3Някои "технически подробности", които може да са ти от полза, ако се решиш да пътувате все пак. Избрах ден за тръгване и ден за прибиране, когато очаквах все пак по-слаб трафик в съответната посока. Т.е. не да тръгвам за морето в петък, или събота, когато много хора отиват на "морски уикенд", ами примерно вторник, или сряда. Съответно пък прибиране в петък, или събота. Ние пътувахме от Стара Загора, а той все още имаше предиобеден сън, така че тръгнахме точно когато се очакваше да спи, /а возенето в колата удължи дрямката/ та по пътя - човекът си къртеше блажено и нямах ядове. На връщане пък - целех се в следобедния сън и пак мина гладко пътуването.
За тези които пътуват от София - и без това маршрутът им минава покрай единия МОЛ в С.З., спокойно могат да спрат там за почивка половин-един час, да се сменят памперси, да се хапне, да се пие кафе, детето малко да пощъка и после да продължат за морето.
Относно избора на хотел, лично аз предпочетох апарт-хотел, като съм с толкова малко дете. Все пак носех стерилизатор, трябваше да правя АМ, да мия шишета... и изобщо ми беше по-удобно, да имам добре оборудвана кухня и условия най-близки до тези в къщи. Предвид, че с моето диване не се и получаваше вечер - той да си спи в количката, а ние с майка ми да седнем някъде на вечеря и пр., си беше удобство да има хол, и да си релаксираме там, докато той спи в спалнята. Иначе, с деца на по 2-3 годинки и нагоре - определено си е по-удобно да е хотел с ол инклузив по отношение на храната, пък и за тях не помъкваш един багажник бебешки уреди, шишета и други чудеса, които няма къде да наместиш даже, ако си в стандартна хотелска стая.
Лично аз избрах хотел, който е на самия плаж, имаше си и детски басейн, чудесен ресторант, /в който да се храним ние/, или откъдето да си вземем храна за апартамента направо. В магазина на хотела пък имаше всичко, което може да ти дотрябва вкл. и пюрета на "Гербер". Чак ме доядя, че помъкнах 20 бурканчета от С.З.
Мястото е много тихо и спокойно, чисто, обслужването е направо смайващо добро /рядкост в БГ/ и смятам тази година пак да сме там. За Царево става въпрос, ако някой го интересуват подробности - да драсне едно ЛС.
Да се отиде на планина - също е добро решение, въпрос на лични предпочитания, а и зависи по кое време ще се ходи на почивка. В адските жеги, май планина е по-добре, но септември за море ни беше екстра на нас.