0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - април, май, юни 2012 година
« Отговор #360 -: Май 29, 2012, 20:35:18 pm »
Оптималните размери на фоликулите преди овулация са около 18-26 мм, възможно е и по-малки фоликули -14-15 мм  да съдържат жизнеспособна яйцеклетка или по-големи фоликули,но това са средните размери които лекарите очакват,за да извършат процедурите. Дали в тях има качествени яйцеклетки приблизително се предполоага по стойностите на естрадиола и ЛХ преди овулацията.Но дори и само една яйцеклетка да има е възможно инсеминацията да бъде успешна. Освен това фоликулите продължават да растат до спукването си с около 2 мм дневно. Дори 20,5 мм се приема за малък и се изчаква още малко да порасте. Моите фоликули преди 2 дена бяха по 20-21 мм, а имах и един, който докато на 23.05 го нямаше в яйчника, на 25.05 вече беше 20мм, но вчера беше 17 мм, така че той лутеинизира и няма да свърши работа. А и все пак затова те са лекари, по-наясно са от нас с нещата, иначе ако знаехме и можехме всичко нямаше да опрем до тях. А и ако нямаш доверие на лекаря си....какъв е смисълът.На моя приятелка последната и пункция беше на фоликули около 30 мм, от които излязоха зрели яйцеклетки и в другия месец чака близнаците...така че майката природа си знае. За съжаление никой не може да даде гаранция за успех. Всички разчитаме на лекарите си, доверили сме им се и се надяваме скоро и нас да ни посипят с малко бебешки прах  :)
« Отговор #361 -: Май 29, 2012, 22:17:04 pm »
Катя,присъединявам се към твоето мнение.
При мен без стимулация е отчетеба досега 16,5,а с лека стимулация-20,5.
Истината е,че качеството на я се вижда най-добре при инвитро.
За утрогестана не ми се струва толкова висока дозата-аз слагах вагинално 3по 2.
Арика,според мен щом не е тенденциозно,трябва повече наблюдения за луф.
Не знам тестовете за 0 дали са надежден индикатор за пукане,но аз се изнервям от тях доста.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #362 -: Май 29, 2012, 22:24:28 pm »
Инсеминация на фоликули по 25-30 мм??????

Да, и при четирите ми инсеминации, стимулирани с кломифен, лекарят ми изчакваше фоликулите да пораснат до 22-24 мм, предричаше овулация едва при този размер и тогава правехме процедурата.
Смятам лекаря си за компетентен и честен.

*
« Отговор #363 -: Май 29, 2012, 23:53:58 pm »
Кате,данеби да са ти казали да избереш между двете дозировки?Или 2x2 вагинално,или 3x2 перорално(понеже през устата се усвоява по-малко количество).На мен ми препоръчаха първия вариант,но аз избрах втория,защото работя на смени.
*
« Отговор #364 -: Май 30, 2012, 09:14:09 am »
Joly и аз така помислих, защото след предната инсеминация го пих 3х1 и вчера 2 пъти го питах, но  доки каза "Не" - освен вагинално и 3х1 перос. Незнам, малко множко ми се виждат, но май като малоумник пак ще го търся да го питам за трети път :balk_83:
« Отговор #365 -: Май 30, 2012, 13:47:01 pm »
Цигу, а ти при кой доктор беше? На четвъртия път ли успя с инсе?
Айнщайн
« Отговор #366 -: Май 31, 2012, 10:34:36 am »
Темата с фоликулите е интересна, т.к.и аз се чудех - аз стигах до лекар на 13 ден за УЗИ и прегнил, и обикновено имах един 17-18 мм и един над 20. Лекарят ми обясни,че ок са тези, които са под 19 мм.,а в останалите (по-големите) надали има яйцеклетка. Обаче може би е имал предвид, че те продължават да нарастват до О след прегнила, т.е. 17 мм-овия е нарастнал поне до 23 мм. преди пукането си. Аз обаче му нямам много доверие на моя лекар,така че...
*
« Отговор #367 -: Май 31, 2012, 23:25:24 pm »
Афродита,аз пък имам пълно доверие а моят док. и съм стигала до размер 31мм.но пък инсетата ми бяха на 19-ия ден,тъй като цикълът ми е дълъг  най-рано на 36 дни,а най късно до 63 дни.Последното инсе ми направи на 14-я ден при 20мм. но явно това не е моят начин за постигането на общата ни цел.
*
« Отговор #368 -: Юни 01, 2012, 09:50:06 am »
При мен първата инсеминация беше на ест. цикъл, на 10 ден трябваше да съм на ехо,но предната вечер си направих тест за О, който беше положителен и на 10 ден-вече бях в ову, така че не разбрахме колко са големи фоликулите  :( Най-вероятно, като съдя по другите ехо-та, са били около 20-24 мм. А сегашната беше на 13 ден, надявам се да е последната, но...абе малко се бъркаме в божиите дела, така че каквото ни е писано,няма начин  :lol:
*
« Отговор #369 -: Юни 08, 2012, 15:22:37 pm »
Момичета,минавам да ви кажа,че точно един месец след неуспешната ми инсеменация днес видях  :bfp:.Прегръщам ви и ви пожелавам успех.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #370 -: Юни 08, 2012, 15:48:53 pm »
Браво, Керита  :D :) :balk_46:
По естествен начин ли успя?!
Много, много се радвам за теб!!!
Честито и успешна бременност до тремин :)
Айнщайн
*
« Отговор #371 -: Юни 08, 2012, 16:42:48 pm »
Керитаааа бравоо! И при мен така стана. Тихичко честито. Успушна бременност до края :babyflips:

« Отговор #372 -: Юни 08, 2012, 20:22:10 pm »
Kerita, страхотно! Много се радвам! И при мен така се случи! :cheerleader:
« Отговор #373 -: Юни 09, 2012, 14:59:44 pm »
Здравейте момичета!
Керита, честито и от мен!
На мен днес ми беше първата инсеминация. След няколко месеца нерастящи фоликули този месец док реши да направи стимулация с Мерионал и се образуваха общо 7 фоликула(от двете страни), въпреки че при мен трябват само отляво. Утре ще ходя пак да повторим :)

*
« Отговор #374 -: Юни 09, 2012, 22:03:42 pm »
Керита,много се радвам и аз. :D :balk_46:
« Отговор #375 -: Юни 10, 2012, 21:41:37 pm »
Kerita, това се казва страхотна новина! Много се радвам! Вдъхваш ми хиляди надежди. Браво и успех до края.  :youwoman: :bighug: :balk_111:
*
« Отговор #376 -: Юни 11, 2012, 15:52:21 pm »
честито, Керита!!!
Моята първа инсеминация беше на 08.06. и сега чакане...
стискайте палци, то уж много добре се представихме, но Божа работа...
оттук нататък си е късмет.
Аз не смея да имам каквото и да е очакване, което даже ме очудва,
щото съм по-невротична по принцип :)
успех на всички !!!
Сиси_08, ти как си след инсето, заедно сме с теб :)
« Отговор #377 -: Юни 11, 2012, 20:58:42 pm »
Arika, малко ме понаболва ту отляво, ту отдясно, незнам дали е нормално. Аз също не съм много обнадеждена, защото на другия ден (преди втория опит) док видя, че се е спукал фоликул отдясно, а на мен ми трябва отляво, но все пак каза че има шанс и отляво да се спука. Сега остава да се моля да е станало чудо и да броя дните. Смятам да си почивам повече, ще оставя мъжа да шета из къщи и май ще трябва да спра с танците  :)
Arika, ти в коя клиника си?

*
« Отговор #378 -: Юни 11, 2012, 23:05:49 pm »
Аз съм в Щерев,а ти къде си, Сиси?
да си кажа и мен ме поприбоцква и стяга на моменти, особено усещане,
ама явно така си е след процедурата, и други подобни коментари доста има,
значи е нормално, ама ние като за първи път може би се шашкаме повече...
Полягва ми се, на моменти хич не ми е удобно и да седя, но наистина си е от самата процедура, ужасно е рано за какъвто и да е друг вариант, но ще чакаме, какво да правим, много късмет ти желая от сърце, и пиши, пиши, че две седмици с какво ще се разсейваме  :lol:
*
« Отговор #379 -: Юни 12, 2012, 09:32:22 am »
Арика, сиси пожелавам ви успех и ви съветвам да си вършите обичайните неща преди процедурата,разбира се без да се натоварвате.Така ще мине по бързо времето и няма да мислите много датата до теста. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!