Здравейте момичета, върнах се от пункция. Имам само 5 яйцеклетки и ми е кофти сега, защото очаквах поне 10. Естрадиола преди овитрела беше 2930 и имахме около 10 фоликула. Как мислите дали са се спукали няколко фоликула до пункцията? Много ми беше странно че бихме овитрела толкова рано. Влязох за пункция в 9.20, ами казаха да го бия 20.30ч. Почти на всякъде се прави пункция на 34-36ч.като д-р Шефкетова казва,че е пунктирала всеки фоликул който е видяла. Питах как така само 5Я при естрадиол 2930 и не получих някакъв смислен отговор, случвала се понякога празни фоликули, което говорило за лоши яйчници. На мен винаги са ми казвали че имам много добри яйчници! Какво мислите? На първи ми опит по къс протокол ( в сдруга клиника)имах 8 фолик. и 7 яйцеклетки и нямаше капка кръв или зацапване. Сега имаше доста кръв. От къде идва тази кръв от яйчници или матка?
Първо, за кръвта - нормално е да имаш леко зацапване след пункция. След като д-р Шефкетова ти е казала, че е аспирирала от всеки фоликул, който е имало, е нормално. Тя е много внимателен лекар и може да и вярваш на това, което ти е казала.
За естрадиола - това, че е висок естрадиола, не означава че яйцеклетките са зрели и годни за оплождане. И аз съм имала опити, при които и при по-висок естрадиол сме вадили пак около 5-7 яйцеклетки.
Не се кахъри за бройката, важното е да се оплодят и да се делят добре, за да имате хубави ембриончета за трансфер.
А искам и да ви попитам , как може да бъдем сигурни че всички Я, които ни бъдат извадени ни се казват като бройка? По принцип от както започнахме да обсъждаме варианта за Ин витро, все едни мисли ми въртят, че като са толкова търсене и скъпи Я, как да бъдем сигурни, че не се отделя по някоя друга на страна
В тази клиника никога не съм имала такива съмнения. Не се измъчвай, а се съсредоточи върху по-важното, което ви предстои. Успех!