Искам да ви попитам, колко се бавим при пункцията в клиниката? Как протича в смисъл организационно?
Пункциите по принцип са сутрин рано.Всичко приключва бързо и после около час да дойдеш на себе си след упойката/може и повече зависи колко банки системи имаш/.Изчакваш да ти кажат какво са извадили и да ти изпишат лекарства и си тръгваш.Около обяд си вече свободна.Мен ме извикаха в 7.45 и бях 2-ра,но започна около 8.30 и около 12 вече бях приключила и с купуването на лекарствата.
Зависи коя под ред ще те извикат за пункция. Ако случайно се забавят докторите по прегледи след това или изникне нещо друго може и след 12.00ч. да приключите.
А иначе организационно гладна и жадна в посочения от акушерката час:
- ако си на ЕЦ, първо минаваш на 4-тия етаж да погледнат дали фоликула си е на мястото;
- ако си на стимулиран опит - директно на 3-тия етаж;
- като те извикат по име, влизаш;
- ако си с упойка, ти поставят упойка, а при всички случаи абокат;
- всичко приключва доста бързо, ако си без упойка, веднага разбираш дали сте извадили яйцеклетка;
- ако си с упойка, ще си полежиш
;
- пускат си система с калций;
- след като ти свърши системата, обличаш се и се качваш отново на 4-тия етаж;
- ако искаш, си попълваш лист, за да ти издадат болничен лист при секретарките;
- чакаш да те извикат в консултативния кабинет на 4-тия етаж, за да ти кажат колко яйцеклетки имате, да ти напишат рецепта с лекарствата, които ще трябва да приемаш и да ти свалят абоката;
- след това си свободна и наистина е най-добре да си купиш лекарствата от аптеката към клиниката, защото там винаги има каквото са ти изписали.
Те това е! Ако някой се сеща още нещо, да добави!