0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема 13
« Отговор #140 -: Април 04, 2012, 14:44:31 pm »
avallon, да смятаме - блокажа за потискане на хипофизата трае обикновено 30 дни, понакога има и по-продължително потискане и стават около 45 дни,  плюс като добавим около още 30 дни за нов цикъл и стават около 60 дни.

Имаш време много :)

п.п. прегледите после ще ти бъдат на два дни или всеки ден, според зависи как вървят фоликулите и хормоните

протоколи за стимулация
« Последна редакция: Април 04, 2012, 15:01:52 pm от Тара »
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #141 -: Април 04, 2012, 15:02:09 pm »
Боги,стискам палци добрите новини да продължат! :)
*
« Отговор #142 -: Април 04, 2012, 15:21:35 pm »
Bogi , Mimata, Тара Благодаря ви момичета.
Мерси и за инфото за протоколите. Теорията по видовете протоколи и примерното им протичане и изобщо ин витрото съм прочела още когато стана ясно че това е решението при нас. Теорията и практиката обаче се разминават в частност за всеки един случай, както и в начина и маниера на работа на всеки лекар. Та за това питах малко повече яснота за миналите по този път в "Надежда".
Плановете - каквото, такова. Великден ще има и другата година. Положението е "нисък старт" за преглед, без значение деня. А за службата - две седмици лоши погледи за всеки пореден (явно през ден) почивен ден. Някак си ще го преживея.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #143 -: Април 04, 2012, 15:42:54 pm »
А за службата - две седмици лоши погледи за всеки пореден (явно през ден) почивен ден. Някак си ще го преживея.
Защо не си вземеш по-продължителен отпуск? Имаш право на 20 дни по чл.157 от КТ
*
« Отговор #144 -: Април 04, 2012, 15:58:09 pm »

Защо не си вземеш по-продължителен отпуск? Имаш право на 20 дни по чл.157 от КТ
[/quote]
Благодаря Mimata, зная че имам право, обаче няма кой да ме замести. А естеството на работа ми е такова, че всяко едно отсъствие го планирам и обезпечавам пердварително. Също и в последствие догонвам отсъствието. В дивия капитализъм е така. Думите болничен и отпуска са мнооого мнооого лоши думи .
Знам, че имам право и на болничен след пункция .... Не ми се говори. Не казвам и за какаво отсъствам, щото знам ли вече. На такива чудеса съм свидетел. Знам и че закони има и че уж е защитен работника - уви действителността обаче е друга. И в най- добрия случай някой и друг месец обезщетение върху осигурителния праг не ме грее.
Отлеснах се. Сори.
Та сега смятам и пресмятам кога и как евентуално ще ми се паднат прегледи, ама тя една сметка - мама миа.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #145 -: Април 04, 2012, 16:03:10 pm »
Bogi,браво само хубави новини да ни носиш.
Моят трансфер се отложи,Персенска видя,че кървенето не е спряло и каза,че няма да рискуваме,ще изчакаме до петък.Дано тогава всичко да е наред!
*
« Отговор #146 -: Април 04, 2012, 16:06:11 pm »
Уф, Пими  :( Защо да е лесно, като може да е трудно. Стискам палци всичко да е наред. Успех ти желая!

Аз да се похваля - имунология ОК, хормони ОК. При следващ цикъл стартираме по къс протокол.
*
« Отговор #147 -: Април 04, 2012, 18:17:06 pm »
Мидж,успех и на теб! :)

*
« Отговор #148 -: Април 04, 2012, 18:18:14 pm »
Уф, Пими   :( Защо да е лесно, като може да е трудно. Стискам палци всичко да е наред. Успех ти желая!

Аз да се похваля - имунология ОК, хормони ОК. При следващ цикъл стартираме по къс протокол.

Благодаря ти,явно трябва да е трудно.Дано поне трудностите да се увенчаят с успех!
Браво за чудесните резултати!Успех!
*
« Отговор #149 -: Април 04, 2012, 21:10:02 pm »
Момичета, на мен докторът ми включи освен аримидекса и менопура х 3, и меногон х 3 и цитротид. Даже утре менопур х 4 и меногон х 4.
Имам чувството, че "леката" стимулация май вече не е лека. Ама като е решил така д-р Стаменов, се надяваме това да е правилната рецепта при нас.
*
« Отговор #150 -: Април 04, 2012, 21:48:55 pm »
Боги, стимулацията е строго индивидуална, ти си го  знаеш.
Дано да ти е на късмет!

Аз пък имам къс протокол, превърнал се впоследствие в лимитиран, защото реагирах бурно, който мина по фонда, но ако знаех и можех да избирам тогава, не бих се съгласила да го изгърмя /щях да си го платя/, беше всичко 3200 лв., но минало - заминало.

*
« Отговор #151 -: Април 04, 2012, 22:15:51 pm »
Знам, Тара. Просто ми стана забавно, че уж едно тръгваме да правим, пък то друго. Днес като ми казаха, че ще отнеса още инжекции, викам на акушерката: "Я, Цвети, да кажеш кое колко струва, че да имам готовност.". Пък тя ме успокоява, че няма сега да плащам. Като сметнах досега за около 1000 лв. са лекарствата. Пункцията този път май ще трябва да е упойка :lol: Значи още 350 лв. Колко е трансфера в тези случаи? 2000 лв. ще стигнат ли или да приготвим повече?

Боги, стимулацията е строго индивидуална, ти си го  знаеш.
Дано да ти е на късмет!

Аз пък имам къс протокол, превърнал се впоследствие в лимитиран, защото реагирах бурно, който мина по фонда, но ако знаех и можех да избирам тогава, не бих се съгласила да го изгърмя /щях да си го платя/, беше всичко 3200 лв., но минало - заминало.

« Отговор #152 -: Април 04, 2012, 22:24:12 pm »
Bogi,на мен ми е интересно колко струва Цитротид,защото миналия месец в Селена беше 100 лв.
*
« Отговор #153 -: Април 04, 2012, 22:31:52 pm »
Моят трансфер се отложи,Персенска видя,че кървенето не е спряло и каза,че няма да рискуваме,ще изчакаме до петък.Дано тогава всичко да е наред!
Пими, и аз съм в петък от 10.55ч. на преглед, но съм при д-р Стаменов.
Всичко ще е наред - стискам ти палци!
На мен ми допада това, че д-р Персенска не иска да рискува - показва, че желае да постигнете успех, а не просто да те претупа, както правят на други места.
Преглеждала ме е само веднъж, тъй като докторът го нямаше, но веднага я харесах.
Присъства и на една от пункциите ми и няма да забравя колко спокойно ме накара да се почувствам само заради начина, по който ми се усмихваше насреща.

*
« Отговор #154 -: Април 04, 2012, 22:38:38 pm »
Bogi,на мен ми е интересно колко струва Цитротид,защото миналия месец в Селена беше 100 лв.

Записала съм си 66 лв., ама като гледам цената, която ти си посочила, започвам да се чудя дали съм чула правилно. osi_10
« Отговор #155 -: Април 04, 2012, 22:44:57 pm »
Някой беше писал,че е 57,ама и 66 е  добре.Със сигурност няма да е 100,цените в Селена няма кой да ги бие.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #156 -: Април 04, 2012, 22:48:01 pm »
Боги, аз бях почти като теб, само че с 4+3 меногона на ден и цитротид :)

Цитротида е 110 лв., плащах го миналия месец. Меогона ми беше подарък от приятелка. Даже ми останаха още 20 меногона, които са годни до август и ако сега на срещата с д-р Стаменов на 19 април се разберем какво ще правим, ако ми останат ги подарявам.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #157 -: Април 04, 2012, 23:17:32 pm »
Боги, аз бях почти като теб, само че с 4+3 меногона на ден и цитротид :)

Цитротида е 110 лв., плащах го миналия месец. Меогона ми беше подарък от приятелка. Даже ми останаха още 20 меногона, които са годни до август и ако сега на срещата с д-р Стаменов на 19 април се разберем какво ще правим, ако ми останат ги подарявам.
А колко ти беше трансфера?
В петък ще питам пак за цитротида, че не може пак пък толкова да не съм чула. То не че не съм леко глуха, ама то е избирателно. :lol:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #158 -: Април 04, 2012, 23:28:28 pm »
За цитротида съм сигурна, имах 3х110 лв. Поне на мен толкова ми взеха :) После честно казано не разбрах кое точно колко е, защото този път освен пункция и трансфер имах и хетчинг. Платих накрая накуп и така и не разбрах кое колко е по отделно при този опит. И РВМС пак правих, и хепатит, спин и сифилис за двамата, които изобщо не бях предвидила. Естествено и през ден хормони по 54 лв., поне четири пъти.
« Последна редакция: Април 04, 2012, 23:32:08 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #159 -: Април 04, 2012, 23:28:58 pm »
Bogi разбрах хубави новини покрай теб. Явно те е посулшал този "непослушният"  :D Стискам палци за хубав финал. Аз утре съм при д-р Стаменов да видим какъв ще е плана. Ще пиша утре, какво сме решили да предприемаме.