0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #380 -: Април 18, 2012, 18:02:03 pm »
impulse аз също мисля да си пусна вирусологията там.Миналата  седмица звънях в центъра да ги питам и ми отговориха че не е нужно да си записваш час отивате на место работят от 9 до 17 само, че резултатите стават по бавно това е телефона и адреса 02-9523399 ул.Цар Самуил 111 ако искаш звани за всеки случай.Надявам се да сам ти била полезна успех.
Ето, заповядай!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема 13
« Отговор #381 -: Април 18, 2012, 18:02:45 pm »
barklet, лъже твоята лекарка, лошото е, че като не става с добро, освен да я смениш друг начин няма за оправия.

кодове по НЗОК
*
« Отговор #382 -: Април 18, 2012, 18:16:43 pm »
Ще запиша кодовете. Може пък да ги използвам. Моята лична лекарка е добричка :lol:
*
« Отговор #383 -: Април 18, 2012, 18:27:18 pm »
Здравейте момичета и Христос Возкресе!

Имам следното питаме: започваме опит по дълъг протокол, като на 13.04.2012г. ми сложиха блокиращата инжекция и сега на 27.04. съм отново в клиниката. Тъй като пак трябва да пускаме Хепатити, Спин и т.н. ни казаха, че можем да ги пуснем и в центъра за сексуално здраве, където тези изследвания са безплатни. Но какво е необходимо: предварително ли записваме час, цялата вирусология ли ще ни направят, кога ще са готови резултатите?

Надявам се да споделите вашия опит.  :wink:

Импулс, можеш да си ги пуснеш по здравната каса, чрез направление от личният лекар!Излизат малко по бавно така, че го предвиди по рано!Успех!

Здравейте и от мен!
Рядко се включвам в коментарите,но искам да споделя,че моята лична лекарка категорично ме отряза за направление по здравна каса.Много учудено ме изгледа и каза,че нямало такова нещо и нямала право да ми издаде такова направление.Такива изследвания се правели само при бременни жени и то еднократно  :ask: Така че явно ще ни се наложи да ги правим на частно...
Успех на всички !

Jory спомням си, че преди 2 години и аз чух за направление от личния лекар за безплатна вирусология и той ме изгледа странно и каза, че не дават и нищо не се поема от касата. Днес се обадих в Центъра за сексуално здраве и там ме увериха, че правят цялата вирусология напълно безплатно, без записване на час и с резултати готови за около седмица. Дори ме попитаха, дали от Малинов са ме упътили там.
Така, че непречи да си направиш изследванията там и то безплатно. Успех!

Благодаря, impuls123!
*
« Отговор #384 -: Април 18, 2012, 19:07:21 pm »
Момичета - личните ви лекари имат право да ви пуснат тези изследвания. Някои не знаят това. Други се инатят заради лимитите. Просто казвайте, че сте питали в здравната каса и от там са ви казали, че може личен лекар да ви ги назначи - говорим за спин, васерман и хепатитите. И ги подканете ако не вярват и те да се обадят и да попитат. Е, да му се не види.......!!! Даже може и с жалба да ги заплашите, тъй като знаете, че се поемат от НЗОК - обикновено върши работа!!!
Може и гинеколог, който има договор със здравна каса да ви пусне тези иследвания - тогава просто трябва да се доберете до направление за гинеколог от личен лекар или от друг вид специалист.
« Последна редакция: Април 18, 2012, 19:11:02 pm от mira_m66 »
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #385 -: Април 18, 2012, 22:22:50 pm »
Тара, не лъже, просто явно не знае. Няколко пъти ми се е случвало да я убеждавам,че може да направи нещо, което тя си мисли, че не може. Цитирам наредби и в крайна сметка звъня в НОИ и питам за доказателство.Иначе е добронамерена, но с някои неща не е наясно, а аз се изморих вече да чета и да убеждавам по всеки въпрос.
Боги, благодаря!

My first, my last, my everything!
*
« Отговор #386 -: Април 19, 2012, 08:52:27 am »
Значи пак стигаме до често нищените тук въпроси, дали или не, е наша работа да се интересуваме как ни лекуват лекарите :wink:

Моят личен лекар е добър диагностик, чете много, изписва нови лекарства, винаги ми дава направления. Веднъж ненадейно отидох и се заинатих да ми пусне кръвни по Каса, нямала съм нужда, била съм си добре. Аз продължих да настоявам и се оказа, че вече друг човек е изследван на мое място, направил се на самарянин пред друга мацка, а аз нали така и така често ми пускат кръвни в клиниката.
Насилих се да се овладея заради всички други качества и че играе футбол с моя, айде да не съм аз пак лошата :)

Следващия гаф беше с удължаване болничния на мъжа ми, писал същата диагноза като специалистта и хоп болничните изгоряха. Питам моя къде е блял , лафили си били:)

Обаждам се на моя кум, че ми трябва снимка да се потвърди синузит, отивам слиза от етажите и до последно си говорим за моя синузит, влизаме в рентгена и той изръсва на рентгенолога -"снимка на бял дроб" :lol:

После тук поддскачат как не трябва нищо да се интересуваме и да се правим на доктори, като че ли докторите не са хора с хиляди мисли в главата, с отвеяни настроения като всеки друг.

Сори за спама.
« Отговор #387 -: Април 19, 2012, 09:42:46 am »
Здравейте момичета,
Отдавна не съм писала, моя първи опит приключи със спонтанен аборт в 11 седмица след трансфера с всички признаци на бременност до последно.И сега наново...!
Въпроси имам -ако някой скоро е правил цитонамазка и микробилогия. За колко време дават резултатите - отдалеч съм, има ли копие и за нас, какво струват?
 Четох някъде по-назад че по телефона се информираме ?

Ако и там е сага с получването им като биопсиите признават ли готови изследвания от другаде.
« Отговор #388 -: Април 19, 2012, 10:51:54 am »
Момичета, от миналата седмица се опитвам да се свържа по тел. за едни резултати от микробиология и цитонамазка дали са ми готови и не успявам. Постоянно ми дава първо свободно, а после все едно се включва факс. Те резултатите са готови със сигурност, но все пак трябва да знам, за да се обадя на д-р Стаменов да разбера дали са добре или не. Дали има друг теле. освен 02/9655744, за да не звъня на спешния?

На мобилната линия пробва ли 0882193970?

И аз бих звъннала на мобилната линия.  Laughing

pimi, BogiБлагодаря ви момичета.Не съм пробвала на този номер. Писах на д-р Стаменов СМС вчера. Днес ще изчакам до ранния следобед и ако няма отговор най- вероятно ще звънна на мобилния.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #389 -: Април 19, 2012, 11:04:58 am »
Момичета, от миналата седмица се опитвам да се свържа по тел. за едни резултати от микробиология и цитонамазка дали са ми готови и не успявам. Постоянно ми дава първо свободно, а после все едно се включва факс. Те резултатите са готови със сигурност, но все пак трябва да знам, за да се обадя на д-р Стаменов да разбера дали са добре или не. Дали има друг теле. освен 02/9655744, за да не звъня на спешния?

На мобилната линия пробва ли 0882193970?
и на мобилната линия и от рецепция ни препращат на телефона на сектретарките 02/9655744, но никой не го вдига. Какво се случва?!
За резултати от биопсия, от клиниката ли се обаждат? На мен ми беше казано :" да се обадя"

И аз незнам какво става, но най-вероятно сигурно са доста ангажирани. А за резултатите от биопсията трябва да пуснеш смс на доктора, който ти я е прави и той ще ти звънне.

*
« Отговор #390 -: Април 19, 2012, 11:16:18 am »
Момичета, имам въпрос и е глупав, ама да питам. Вчера ми беше пункцията , изписаха ми и утрогестан вагинално. Утре ще слагаме лепило, а скоро и трансфер (дай боже всичко е на ред и имаме хубави оплодени и делящи се). Та - този утрогестан наистина ли от сега да го слагам, че както се сетя какво става след него. Не ми се ще да звъня за щяло и не щяло.  osi_10
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #391 -: Април 19, 2012, 11:23:35 am »
avallon, слагай от сега. Когато ти се обадят за трансфера ги питай дали в деня на трансфера да слагаш. И аз бях вчера на пункция, заедно сме били  :)
*
« Отговор #392 -: Април 19, 2012, 11:36:26 am »
avallon, слагай от сега. Когато ти се обадят за трансфера ги питай дали в деня на трансфера да слагаш. И аз бях вчера на пункция, заедно сме били  :)
:thankyousign: сложих, ама са всеки случай попитах. Да не оплескам работата, че ми е за сефте. Много народ бяхме вчера.
*
« Отговор #393 -: Април 19, 2012, 12:00:02 pm »
Аз бях втора при д-р Персенска. Сега се обадиха, че 7 са се оплодили. Утре ще се чуем отново.

Успех на всички!
*
« Отговор #394 -: Април 19, 2012, 12:20:58 pm »
Аз бях втора при д-р Персенска. Сега се обадиха, че 7 са се оплодили. Утре ще се чуем отново.

Успех на всички!
При Д-р Стаменов. Моите - 6.
Успех
*
« Отговор #395 -: Април 19, 2012, 16:40:23 pm »
Здравейте момичета,
Отдавна не съм писала, моя първи опит приключи със спонтанен аборт в 11 седмица след трансфера с всички признаци на бременност до последно.И сега наново...!
Въпроси имам -ако някой скоро е правил цитонамазка и микробилогия. За колко време дават резултатите - отдалеч съм, има ли копие и за нас, какво струват?

Ако и там е сага с получването им като биопсиите признават ли готови изследвания от другаде.

Съжалявам, Светлина.
А изследванията стават за 3-4 дни. Всяко струва по 20 лв. Правих ги съвсем наскоро.
*
« Отговор #396 -: Април 19, 2012, 16:42:32 pm »
Здравейте, момичета!
Малко инфо относно вирусологията.Днес отидох до Центъра за сексуално здраве и си пуснах изследванията там.Много любезни и отзивчиви хора, въобще не се чака, всичко е напълно безплатно. Е, имаше една кутия-касичка на бюрото на която пишеше, че можеш да оставиш дарение, но никой не те кара да даваш насила-всичко е до желание и възможности.Питаха ме дали ме пращат от Малинов.Резултатите ще са готови  другия петък.Е, това е.Надявам се да съм полезна на някоя от вас. А иначе-живот и здраве- ние стартираме по къс протокол другия месец.Успех и вяра на всички ни!!!
*
« Отговор #397 -: Април 19, 2012, 18:08:31 pm »
Последния път преди трансфера ми казаха да пия 2 утрогестана, вместо да си ги поставям вагинално. Сигурно и при вас така ще е.
*
« Отговор #398 -: Април 19, 2012, 18:33:06 pm »
Боги, би ли писала колко платихте за настоящия опит.
« Отговор #399 -: Април 20, 2012, 11:44:18 am »
Здравейте момичета,

Здравей Светлина!Много съжалявам за случилото  :bighug:
Скоро си пусках микробиология и цитонамазка и както Боги ти е писала и на мен ми взеха 40лв. общо и за двете. Пожелавам ти успех.