0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема 13
« Отговор #300 -: Април 13, 2012, 11:53:19 am »
Момичета, няма да ни е трансфера днес на Разпети петък, а утре сутринта в 10.00ч.
За наше съжаление, ембриончето от Я без зона не се нрави на ембриолозите и най-вероятно няма да го връщаме. Макар че се е разделило и то, но засега само на 2 клетки. Замразеното се е размразило добре и се е разделило. Така че ще разчитаме само на тези две ембриончета.
Честно да ви кажа аз малко съм разочарована от развитието на опита досега. Първо дръннахме лекарства за стимулация за 1300 лв., от което в резултат извадихме само 2 Я и то едната от тях без зона, което въпреки уверенията предните два дни, че не е проблем - явно е.
Освен това, така и не мога логически да си обясня защо оплождането и трансферът в този случай ще ни струва толкова, колкото ако се оплождат 10-20 Я, при положение че и при ЕЦ се е случвало да се вадят 2 Я.
Както и да е, малко се отплеснах.
Важното е, че го добутахме пак до трансфер, пък дано предвид че ще бъде на Великден, да ни е на късмет и Господ да е с нас.
Боги, двечки, ама дано са добрички и като се хванат и двете ще забравиш всички мъки и разочарования. От сърце ти го желая.
*
« Отговор #301 -: Април 13, 2012, 11:56:46 am »
Pvg, и аз се надявам точно защото нещата не се развиха, както очаквах досега, да ме изненадат приятно след две седмици :lol:
*
« Отговор #302 -: Април 13, 2012, 12:29:54 pm »
Ех, Боги - слънчева госпожо, дано да имаш точния късмет!

За плащането нямаш никакви проблеми, само им казваш.
Аз имам навика често да забравям, че не съм си платила и се връщам, дори един път се сетих чак в нас.

За смешната случка :) - и аз имам една :)
ходя аз по фоликулометрии в Селена заради биопсиите. В чакалнята срещам момиче в напреднала бременност, оказа се с близнаци, заговорихме се, тя била пациентка на "Надежда" и сега вече се подготвя да ражда. Питаме тя аз за какво съм и ми вика - "фоликулометрия, лелее, добре, че се случи от първия опит, да не ми се налага да пробват терапии"   Аз и викам - "да, де нали и ти си минала през фоликулометрия"
тя - "не, не съм" Аз вече развеселена викам  - "ами това в корема ти как е дашло?"
Тя - "сложиха ми ги"  аз пак  - "ами преди това?" , Тя - "наистина ли е имало такова нещо, хич не съм обърнала внимание"
Как да не завиди човек и да не му се прииска :)

п.п.  Весели празници на всички! :balk_45:
« Последна редакция: Април 13, 2012, 13:03:25 pm от Тара »
*
« Отговор #303 -: Април 13, 2012, 15:11:34 pm »
Ха-ха. Развеселихте ме момичета!
Ще ми се и аз да можех така - ама не би. Ако не знам резултата на всичко, което са ми изследвали - просто не мога да заспя. Мира нямам и това си е!!! За жалост!
Сега се сещам и аз за нещо смешно: При един от многото траснфери стоим с едно момиче, подскачаме от крак на крак (че ни се пишкаше, та знае ли се) и тя започна да ми обяснява: "Да ти кажа - много напълнях при този опит. От как съм в София да правя опита уж не ям много, притеснено ми е, а то така ми се е надул корема - не мога да си закопчая дънките".
Питам я аз с колко единици я стимулираха - не знае. Колко яйцеклетки извадиха - не знае. Какво й казваха ембриолозите всеки ден - ми.... много не се сетила....
Казах й да не се притеснява много - ако не забременее сега - бързо ще отслабне. Пък ако забременее - по-дебела ще стане.
Ох - май са блажени незнаещите - правещи ин-витро..........

„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #304 -: Април 13, 2012, 17:53:22 pm »
И един въпрос:
Тъй като не съм сигурна дали мъжа ми разбра, че трябва да изтегли още 2000 лв. (лекарствата и пункцията вече ги платихме), а днес и утре банките не работят - дали ще има проблем да платим в първия работен ден остатъка? :ask:
Май не, ама все пак се чудех.

Bogi,тези 2000лв. за оплождането и за трансфера ли са?С Персенска говорихме на есен да направим лека стимулация та да знам колко парички да си приготвя.
Успех утре и да пазиш бебчетата на топло следващите 9 месеца.
« Отговор #305 -: Април 13, 2012, 18:26:53 pm »
благодаря за отговора megi79,my bebe. след 4 дни gonal съм образувала 10 фоликула. сега ми дадоха да си бия фостимон.
*
« Отговор #306 -: Април 13, 2012, 19:16:53 pm »
Момичета,като ви чета,си викам:"Лелее,ама ние сме станали половин докторици (от речника на баба :lol:),покрай ин витрото!"Преди 3-4 години и аз хал хабер си нямах от ембриотрансфери,ЧХГ,Фоликулометрия и т.н,и т.н.Опитайте се да обясните на някоя любопитна съседка"приятелка"  :wink: Аз вече така правя,като ме питат,започвам да им говоря за фоликули,стимулация,трансфери,хормони и те не повтарят повече да ме питат,щото нищо не разбират,и за да не изглеждат глупаво-НЕ ПИТАТ ПОВЕЧЕ!    Весели празници на всички! :balk_45:
« Последна редакция: Април 13, 2012, 19:26:58 pm от sole »
*
« Отговор #307 -: Април 13, 2012, 19:30:22 pm »
Bogi, този опит като за нормален стимулиран ли ще го плащате?
Аз с подобна стимулация, но без трансфер платих само лекарствата, около 600лв, пункция 350 и замразяване на 4 ембриона 100лв, защото вече имах един замразен.
*
« Отговор #308 -: Април 13, 2012, 22:47:37 pm »
Bogi, този опит като за нормален стимулиран ли ще го плащате?
Аз с подобна стимулация, но без трансфер платих само лекарствата, около 600лв, пункция 350 и замразяване на 4 ембриона 100лв, защото вече имах един замразен.

Явно ще плащаме като за нормален стимулиран. Излиза, че е по-евтино да замразиш и после да правиш ЗЕТ, който ни струваше 450 лв. през февруари,
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #309 -: Април 14, 2012, 11:58:15 am »
Момичета,някой дали има представа д-р Стаменов дали ще е в клиниката утре?
*
« Отговор #310 -: Април 14, 2012, 13:00:46 pm »
Не,миличка,утре е само д-р Шефкетова,а от понеделник всички са на линия.Стискам ти много палци и си мисля,че успя.Устискай до понеделник,така радостта ще е още по-голяма!
*
« Отговор #311 -: Април 14, 2012, 14:14:39 pm »
Благодаря за милите думи!  :balk_81:
Желая на всички Светъл празник, много радост, щастие и пълна къща с дечица!
Успех на всички момичета в процедура!  osi_9
Sara68, очаквам от теб  :bfp:
*
« Отговор #312 -: Април 14, 2012, 14:57:40 pm »
Тъй като съм в клиниката и чаках да ме освободят, та попитах - утре ще е само д-р Шевкетова.
*

sara68

• 269
« Отговор #313 -: Април 14, 2012, 15:02:12 pm »
Хeй eima,сега ме разколеба- може пък да те послушам и да си помързелувам още ден в къщи- какво пък то повечето време мина все още един ден ще изкарам и без това не се чувствам много ок и ми прилошава,а навън си вали едно хубаво вероятно и утре ще е така- идеално за полежаване,книжки,тв.....
Както и да е утре или в понеделник ...ще докладвам :)
*

sara68

• 269
« Отговор #314 -: Април 14, 2012, 15:05:27 pm »
Благодаря ти Боги,успех на теб -сте ти стискам палци да успеете!!! :)
*
« Отговор #315 -: Април 14, 2012, 15:34:16 pm »
А иначе, момичета, ми мина трансфера. Върнахме 2 на стадий морула, едното вече кавитира. Стефи напълно се отказа от третото, дето беше от Я без зона. Успях да си поговоря с нея и се оказа, че освен MACS, са правили и хетчинг. Каза, че са много хубави и аз разчитам на това. Докторът ми даде и клексан, от утре ли да си го бия. Нещо днес ми беше емоционално и ревнах малко, та се разсеях, но май от утре каза доктора.
За първи път няма да пия медрол или преднизолон.
Днес отново се убедих как съм на правилното място.
Няма такова отношение, а д-р Стаменов - нямам думи за този Човек. И въобще за всички в "Надежда". При цялата меркантилност около нас там има истински човеци.
Ще пиша още по-късно, че още ми е едно такова ревливо.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #316 -: Април 14, 2012, 15:40:53 pm »
 Момичета, моя опит приключи вчера, на пункцията нито една яйцеклетка от три фоликула!!! Тежка стимулация и накрая нищо!!! :( :(Много ми е тежко!!!
 Късмет на всички!!!

*

sara68

• 269
« Отговор #317 -: Април 14, 2012, 16:11:46 pm »
А иначе, момичета, ми мина трансфера. Върнахме 2 на стадий морула, едното вече кавитира. Стефи напълно се отказа от третото, дето беше от Я без зона. Успях да си поговоря с нея и се оказа, че освен MACS, са правили и хетчинг. Каза, че са много хубави и аз разчитам на това. Докторът ми даде и клексан, от утре ли да си го бия. Нещо днес ми беше емоционално и ревнах малко, та се разсеях, но май от утре каза доктора.
За първи път няма да пия медрол или преднизолон.
Днес отново се убедих как съм на правилното място.
Няма такова отношение, а д-р Стаменов - нямам думи за този Човек. И въобще за всички в "Надежда". При цялата меркантилност около нас там има истински човеци.
Ще пиша още по-късно, че още ми е едно такова ревливо.

Боги,на мен трансфера ми беше по обяд 12.30-13 и на същата вечер започнах да си бия клексана- нямам спомен от кога ми е казал доктора,но аз си пиех естрофем и фолиева киселина и от вечерта започнах и останалите от новата рецепта-преднизолон,но шпа за 2-3 дни и клексан.
*

sara68

• 269
« Отговор #318 -: Април 14, 2012, 16:16:05 pm »
Съжалявам Киара,незнам какво да ти кажа освен да се отдадеш сега на мъката ,а после с нови сили да продължиш да се бориш за мечтата си!
« Отговор #319 -: Април 14, 2012, 20:25:33 pm »
Нека Великденските празници бъдат изпълнени с радост и много щастливи изненади! Желая Ви много мир и надежда, сбъднати пролетни обещания и щастливи нови спомени! Нека този Великден бъде специален за Вас!И мнооого успешни процедури :D!
                        Весели празници на всички! :balk_40:
п.п.От доста време не съм влизала във темата,желая на всички който варвите по този дълъг път скоро да му видите края :),съжалявам за спама :oops: