0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да прочетете!
« Отговор #20 -: Юни 16, 2006, 14:31:15 pm »
Отдавна мислех да пиша и аз по сходен случай, но все не намирах сили, защото историята все пак не е моя. Но сега не мога да се сдържа. Та, имам много близка приятелка, категоричен женски фактор, напълно разрушени тръби с двустранен хидросалпингс при това доста голям. Пациентка е на МЦРЗ. Два опита ин витро и един - от замразени. Разликата с историята на въпросното момиче е единствено в това, че преди първия опит и клампираха тръбите и че я бяха предупредили, че е по-добре хидрото да бъде премахнато, но тя реши да поеме риска. Това, което ме изуми е, че след неуспешният първи опит и този с трансфера на замразени ембирони, преди вторият, лекуващата и лекарка, която е безспорен специалист е настоявала тръбите да бъдат отстранени; приятелката ми обаче беше решила да се консултира и с "шефа", който и заявил, че това едва ли не не пречело, че ако се отстранят тръбите ще се кръвоснабдявали яйчниците много по-лошо и щяла да реагира по-зле на стимулации ( а сега реагира повече от отлично) и др. подобни щуротии(поне според мен). Та в резултат на което, момичето реши да направи и следващият си опит с хидрото и ако и тогава не станело, ще ги маха тръбите!!! Толкова ми стана мъчно като сподели с мен, беше започнала вече стимулацията и не намерих сили да срина надеждата и, искаше ми се да крещя от мъка и болка за нея; кажете ми бе хора, как е възможно такова нещо, как да не е направено изцяло с комерсиална цел, още един опит - да си приберем парите, пък после ще я забременим!!! Точно така го разбирам аз. Това, което най-много ме възмущава е, че лек. и лекарка я е предупредила, но този безбожник е надделял с мнението си на специалист, логично е да му се довери, нали все пак е светило!!! Просто нямам думи. Опитах се още при първия опит да и кажа, но тя знаеше и ми каза, че МЦРЗ са единственото място където правят ин витро при хидросалпингс, защото на другите места едва ли не "бързали да ти изрежат тръбите, пък после какво...", вече незнам на какво и на кого да вярвам.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Искам да прочетете!
« Отговор #21 -: Юни 16, 2006, 14:46:43 pm »
Токущо се връщам от Щеревата клиника. Бях при доктор Савова. Случи се следното - едно момиче беше на преглед след мен. Савова мина покрай нея и и каза  - "Айде първо лапароскопия, да оправим тръбите и после - инвитрото.", момичето каза "Не, не аз искам така да пробвам."Савова вдигна рамене и и каза, че с хидросалпингс няма голям шанс да станат нещата. Аз после седнах до нея и деликатно се опитах да и кажа за какво иде реч - Тя обаче ми отговори, че вече има 2 операции в 1АГ и повече неще да я режат. Нищо не можах да и отговоря. А специално за Щерев искам да кажа, че може да е всякакъв, но знам със сигурност, че не препоръчва инвитро с хидросалпингс. Да ви кажа главния проблем е, че информират момичетата за хидроросалпинга и им казват - "Ти решавай, операция и после инвитро или да пробваме само инвитро?". Ако момичето не е достатъчно информирано отговаря, че неиска операция, а направо да се пристъпва към инвитро. И лошото е, че те го правят, а НЕ ТРЯБВА!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да прочетете!
« Отговор #22 -: Юни 16, 2006, 14:50:48 pm »
Ели,

специално на моята приятелка, Щерев и е казал, че може да опита и втори опит с хидрото и клампирани тръби, а напротив, лек. и лекарка я е посъветвала първо операция и после след. опит.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Искам да прочетете!
« Отговор #23 -: Юни 16, 2006, 14:52:07 pm »
Момичета, пак ви казвам, че не разбирам от хидросалпингс, но като чета си мисля, че може би всенародният любимец Щерев има някакво по-така мнение по въпроса?
Има въпроси, които се третират различно от различните школи, примери: трасфер на 3-ти или трансфер на 5-ти ден, да се маха ли миома преди ин-витро и т.н.

Все пак моите лични впечатления са, че не е от комерсиалност. Щерев междудругото наистина преглежда и консултира без пари. Е, на мен ми взе, щото му се видях много питаща, но като цяло виждам, че всички излизат, и им казват, че нищо не дължат.
Плюс това, кой ин-витро център умишлено ще прави процедури, които са обречени на неуспех? Та това е финансово вредно за центъра - хем може да откажат момичето, хем може да стане твърде късно, за да успее, а да не говорим, че всеки център иска да има по-висока успеваемост, което автоматично означава повече пациенти и повече пари?
Така че според мен не е от комерсиалност, от незнание също не вярвам, Щерев какъвто и да е, не вярвам, че може хич да не е чувал, че така стоят нещата - мисля си, че по-скоро изповядва друга школа за хидросалпингса, вероятно грешна :evil:
Благодаря ти, Бени!

Искам да прочетете!
« Отговор #24 -: Юни 16, 2006, 14:59:43 pm »
Цитат на: Eli7
Да ви кажа главния проблем е, че информират момичетата за хидроросалпинга и им казват - "Ти решавай, операция и после инвитро или да пробваме само инвитро?". Ако момичето не е достатъчно информирано отговаря, че неиска операция, а направо да се пристъпва към инвитро. И лошото е, че те го правят, а НЕ ТРЯБВА!

Като си мисля, и при мен малко така. На "консултацията" Щерев ни препоръча ИКСИ със стимулация, но аз му бях толкова бясна, пък и той не си направи труда да се аргументира. После Тимева не беше много склонна на тази "лека" стимулация, а препоръча направо сериозна, но аз - пак не, и те - добре, след като си запозната с рисковете (да не се стигне до трансфер, както и стана :( )

Сега поне съм сигурна, че съм дала шанс на тези възможности. Както ми каза и Тимева - сега поне си убедена, че трябва така да опитаме. Е, изгуби малко време, но не много.

Е, той Щерев направо ми забрани да правя повече инсеминации, но нито забраната, нито лекарските доводи ме доведоха до идеята за стимулирано икси, трябваше да си преживея това разочарование.
Благодаря ти, Бени!

*
Искам да прочетете!
« Отговор #25 -: Юни 16, 2006, 14:59:52 pm »
Е, Фрешче тук малко  си неподготвена, душа :hug2: Хидросалпитгса си е ужасен ужасон, както се казва. Това е токсична течност от тръбата, която като се върне в матката  измива ВСИЧКО. Тук няма място за школи и диспути.С хидро не става и това е. Може и 1 на 1000 да забременее, ама едва ли...
Искам да прочетете!
« Отговор #26 -: Юни 16, 2006, 15:01:30 pm »
Е, Фрешче тук малко  си неподготвена, душа :hug2: Хидросалпитгса си е ужасен ужасон, както се казва. Това е токсична течност от тръбата, която като се върне в матката  измива ВСИЧКО. Тук няма място за школи и диспути.С хидро не става и това е. Може и 1 на 1000 да забременее, ама едва ли...

Така съм чела и аз, Ели, но не съм задълбавала, затова не мога да съм категорична. Тогава се чуда защо Щерев ще препоръчва да се продължават опитите с хидросалпингса? 8O
Благодаря ти, Бени!

*
Искам да прочетете!
« Отговор #27 -: Юни 16, 2006, 15:05:36 pm »
Рали пише, че са били клипирани тръбито, което значи, че няма опасност от тази течност и ще е далече от ембрионите.Така вече може да се прави инвитро.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да прочетете!
« Отговор #28 -: Юни 16, 2006, 15:05:37 pm »
Цитат на: FreshBreeze

Така съм чела и аз, Ели, но не съм задълбавала, затова не мога да съм категорична. Тогава се чуда защо Щерев ще препоръчва да се продължават опитите с хидросалпингса? 8O

Точно това бих искала да попитам и аз?! Само да доуточня, че доцентът казал на приятелката ми и още, че тази течност не била токсична!!! Сега, не бих искала да поставям думите му под съмнение, все пак, категорично той има доста повече опит и знае безкрайно повече от мен, но кажете ми, след като никъде не се прави АРТ при хидросалпингс що за новатор е Щерев и какво го кара да практикува това в клиниката си? Това е, което ме вълнува
Искам да прочетете!
« Отговор #29 -: Юни 16, 2006, 15:08:58 pm »

Затова казват момичетата, че е недопустимо и печалбарско, Фреши.
Ще загрееш ти, ама требе време :wink: :D
(не се сърди :balk_21: )
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #30 -: Юни 16, 2006, 15:44:43 pm »
мисля си, че по-скоро изповядва друга школа за хидросалпингса, вероятно грешна :evil:

Това е смешно, миличка. Да вземе тогава да се образова по-модерно.
Пак казвам, че баба ми на село знае, че с хидросалпингс не се прави инвитро, а пък за лекар е недопустимо. Аз съм сигурна, че го знае, но както каза Рали първо няколко неуспешни и после ще я забременим, че да е още по-щастлива.

Искам да прочетете!
« Отговор #31 -: Юни 16, 2006, 15:49:50 pm »
Цитат на: oganche
Аз съм сигурна, че го знае, но както каза Рали първо няколко неуспешни и после ще я забременим, че да е още по-щастлива.

Еее, по-щастлива. От икономическа гледна точка това не прави смисъл. Ако иска предприятието му да е успешно, трябва да гони висока успеваемост, това и баба ти на село го знае :wink:  Няма как да е това :!:

Да не говорим, че в МЦРЗ правят и операции, които не са евтини - няма ли да му е по-изгодно първо да я прекара на операция, а после на процедура, пък да успее и това да му доведе нови клиенти, на които доволната пациентка ще препоръча клиниката?

Просто няма как да е такава логикага.
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да прочетете!
« Отговор #32 -: Юни 16, 2006, 15:50:34 pm »
Рали пише, че са били клипирани тръбито, което значи, че няма опасност от тази течност и ще е далече от ембрионите.Така вече може да се прави инвитро.

Да при нея са клампирани (или както там се пише, ще ме извините, ако не го изписвам правилно). Това значи ли, че така няма проблем за АРТ и се парктикува?
Искам да прочетете!
« Отговор #33 -: Юни 16, 2006, 15:52:27 pm »
Цитат на: alia_alia
Ще загрееш ти, ама требе време :wink: :D
(не се сърди :balk_21: )

Не се сърдя, Аля, вече ви свикнах  :lol:  :lol:  А и знам, че всички са добронамерени. Но сега едно е какво съм прочела, че едно момиче казало на друго, друго е какви са ми личните впечатления от клиниката. И ти на мое място би се доверила преди всичко на собствената си преценка, нали :D

Панта рей, дето се вика, не се знае какво ще предложи бъдещето, но за момента позицията ми е такава :!:
Благодаря ти, Бени!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #34 -: Юни 16, 2006, 15:54:02 pm »

А каква е гаранцията, че клапата няма да изпусне, та дори и малко. И честно, не съм чула някой да е забременял така....както рядко се забременява с пластика на тръбите. Това са "мижи, да те лажем". Крути мерки требват. Аз си имам близка приятелка, чиято история доста момичета са я слушали по няколко пъти. Тя ми е светъл пример. Направи леко стимулирано инвитро, при пункцията на което доктора вижда, че увредената й тръба излива хидросалпингс. Естественно опитът беше неуспешен. И той веднага я прати на лапароскопия, махната тръбата и още същият месец тя забременя спонтанно с другата тръба. Сега си има прекрасно момиченце.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да прочетете!
« Отговор #35 -: Юни 16, 2006, 15:56:00 pm »
Фреши,

да, ама на моята приятелка първо я оперирах, за да и "защитяп" тръбите, после няколко опита така, после пак операцийка, за да отстранят тръбите и после пак ин витро, докато успее. Е, кое ти се струва по-изгодно от чисто ик-ка гледна точка? И все пак, искрено се надявам да не е такъв мотивът, макар че за друг не се сещам, ако някой му хрумва, нека да пише, плс
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #36 -: Юни 16, 2006, 15:58:17 pm »
Да не говорим, че в МЦРЗ правят и операции, които не са евтини - няма ли да му е по-изгодно първо да я прекара на операция, а после на процедура, пък да успее и това да му доведе нови клиенти, на които доволната пациентка ще препоръча клиниката?

Ми, Фреши, това е проблемацията. Що не работят свястно и ще са номер 1??! Що правят такива маймунщини? Аз и ти не можем да си отговорим и не го разбираме. Но ето, че го правят.

Искам да прочетете!
« Отговор #37 -: Юни 16, 2006, 16:00:34 pm »
Рали, не съм подготвена по темата хидросалпингс, какво излиза - че клампирането се отрича напълно?
Ето Оги спомена пластиката - да не би всички доктори напълно да я отхвърлят? (Бих казала, по-скоро напротив!).

На мен лично Щерев ми каза за полипа, че отделял токсини и с полип не можело да се забременее. Не са ми правили никакъв проблем, като отидох да си направя хидротубацията без пари в МД, а не при тях.

Просто твърдението за ширещата се комерсиалност не се е потвърдила от нито едно впечатление, от моето лечение и каквото чувам от околните.

Ето да се върна на имуновенина - защо на Стаменов му струва 150 лева (+100 лева за болничен престой евентуално, според някои сведения), а в МЦРЗ струва 0 лева? Като са толкова комерсиални, що не измислят една цена 150 лева и те?

Просто не се връзва :!:
Благодаря ти, Бени!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #38 -: Юни 16, 2006, 16:00:55 pm »
Цитат на: rally_g
да, ама на моята приятелка първо я оперирах, за да и "защитяп" тръбите

А това пък е друго безумие?! За чии......к...ще й оставят защипани тръби с хидросалпингс????

Искам да прочетете!
« Отговор #39 -: Юни 16, 2006, 16:05:57 pm »
Ей, искам специална виртуална награда :D  Ако не съм аз да ви отговарям на темите в тоя дух, с кого ще си чешете езиците и ще се упражнявате в красноречие за разтуха :D

На всички :balk_21:
Благодаря ти, Бени!