Вчера ми се случи нещо, което не ми даде мира цяла вечер. Много се чудех дали да го споделя тук, но историята ми тежи на душата. Не мога да я запазя само за себе си и сматам, че съм длъжна да я споделя с вас.
Ето и случката. Вчера вечерта търся по аптеките Утрогестан и за моя изненада го няма никъде. Бил спрян вносът му и толкоз. Няма го никъде, ама никъде. И решавам да проверя в една мънинка аптека до блока ми с надеждата да не е изкупен. Обаче пак ударих на камък. И там го нямаше. Но .....при аптекарката имаше нейна приятелка, младо момиче, което се заинтригува от мен и ме попита много ли ми трябва. Аз й казах "да", защото беше 8h вечерта и къде да обикалям по нощите?! И тъй като тя имала няколко хапчета в къщи, отиде да ги донесе и ако ми вършат работа поне за вечерта и сутринта, ще ми ги даде. Аз се съгласих, щото нямаше какво да правя? Пък днес ще си взема от моята клиниката, щото те имат. И така момичето ми донесе почти пълен блистер и ме спаси. Заприказвахме се, щото я усетих, че много добре знае колко ми е важно лекарството и какво се оказа!? Пациентка е на Щеревата клиника, където при УСТАНОВЕН ОГРОМЕН ХИДРОСАЛПИНГС на двете тръби, те са й направили класическо стимулирано инвитро 2 пъти. И двата опита естественно са неуспешни. Те са с изцяло женски фактор, мъжа е ОК. Преди да започнат с първият опит инвитро тя изрично е попитала лекуващата й лекарка и Щерев дали този хидросалпинс не пречи. Те са й казали, че НЯМА ПРОБЛЕМ. И момичето им повярвало, какво да прави?! Все пак никой не е длъжен да е доктор. Общо взето не била много веща като нас в проблемите и кое трябва да се прави и кое не. Та на 100% им се доверила и резултатът е ясен. След вторият опит тя психически е рухнала, защото много се надявала, при положение, че ембрионите били прекрасни, според техният ембриолог. И стремейки се да си отговори на въпроса "защо не става" започнала да се рови в нета и да чете. Прочела е и статийте в нашият сайт, чела е форума и с ужас установява, че навсякъде пише, че хидросалпингса е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се махне заедно с тръбите преди инвитро. Тогава й светнало пред очите, че са я взели за опитно зайче и, че най-безкруполно за я излъгали и подвели. Дала е над 15 хиляди лева на вятъра (правила е и 1 инвитро със замразени). Толкова беше отчаяно това момиче, че се разплака от болка и цялата трепереше. Много тъжно, много. Насочила се към някаква клиника в Австрия и когато се консултирала с доктора, той веднага й казал, че трябва да махне хидросалпингса преди инвитрото. Това било поредното доказателство за изиграването й в Щеревата клиника. След 2-та неуспешни опита и те й предложили да махнат тръбите, щото ЯВНО ПРИ НЕЯ ОКАЗВАЛО ВЛИЯНИЕ????!!!! Извинете ме, но това го знае вече и дете на 5 години, което не е доктор.
Цялата история ме потресе много, а като гледах момичето колко я боли, как са се подиграли с нея, как са я излъгали ми става хем мъчно, хем бясно на онея "специалисти". Как не ги е срам?? Как заспиват нощем? Как не им е малко жал за горките хорица? Това, което са причинили на нещастното момиче, е престъпление!!! Това не е човешко. Къде отиде Хипократовата клетва или те освен ПАРИ нищо друго не виждат пред очите си. То бива комерсиалност, но те просто надминаха себе си? Възмутена съм до безкрайност и ви моля момичета БЯГАЙТЕ от там, колкото може по-бързо. Благодаря на Господ, че преди 3 години ме накара вътрешно да избягам от тези хищници, че ги надуших още в самото начало, защото незнам какво щеше да стане с мен? Щях да съм вече на 4-ти километър, най-вероятно.
Фреши, Грейс, много си ви обичам, но честно казано ви се чудя как не ви е страх да ходите там?! Прощавайте ме момичета, ако ви засягам по някакъв начин, но шестото ми чувство никога не греши. Да ме извинят и други доволни пациентки на Щеревите, но трябва да си отворят очите. Човек или е добър и честен или не. Няма средно положение. Помислете с кой си имате работа и ако сте прекалено доволни, бъдете сигурни, че това е заблуда. Вълкът кожата си мени, но нравът не. Не го забравяйте.
Ох, олекна ми.