0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« -: Юни 16, 2006, 10:32:16 am »
Вчера ми се случи нещо, което не ми даде мира цяла вечер. Много се чудех дали да го споделя тук, но историята ми тежи на душата. Не мога да я запазя само за себе си и сматам, че съм длъжна да я споделя с вас.
Ето и случката. Вчера вечерта търся по аптеките Утрогестан и за моя изненада го няма никъде. Бил спрян вносът му и толкоз. Няма го никъде, ама никъде. И решавам да проверя в една мънинка аптека до блока ми с надеждата да не е изкупен. Обаче пак ударих на камък. И там го нямаше. Но .....при аптекарката имаше нейна приятелка, младо момиче, което се заинтригува от мен и ме попита много ли ми трябва. Аз й казах "да", защото беше 8h вечерта и къде да обикалям по нощите?! И тъй като тя имала няколко хапчета в къщи, отиде да ги донесе и ако ми вършат работа поне за вечерта и сутринта, ще ми ги даде. Аз се съгласих, щото нямаше какво да правя? Пък днес ще си взема от моята клиниката, щото те имат. И така момичето ми донесе почти пълен блистер и ме спаси. Заприказвахме се, щото я усетих, че много добре знае колко ми е важно лекарството и какво се оказа!? Пациентка е на Щеревата клиника, където при УСТАНОВЕН ОГРОМЕН ХИДРОСАЛПИНГС на двете тръби, те са й направили класическо стимулирано инвитро 2 пъти. И двата опита естественно са неуспешни. Те са с изцяло женски фактор, мъжа е ОК. Преди да започнат с първият опит инвитро тя изрично е попитала лекуващата й лекарка и Щерев дали този хидросалпинс не пречи. Те са й казали, че НЯМА ПРОБЛЕМ. И момичето им повярвало, какво да прави?! Все пак никой не е длъжен да е доктор. Общо взето не била много веща като нас в проблемите и кое трябва да се прави и кое не. Та на 100% им се доверила и резултатът е ясен. След вторият опит тя психически е рухнала, защото много се надявала, при положение, че ембрионите били прекрасни, според техният ембриолог. И стремейки се да си отговори на въпроса "защо не става" започнала да се рови в нета и да чете. Прочела е и статийте в нашият сайт, чела е форума и с ужас установява, че навсякъде пише, че хидросалпингса е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се махне заедно с тръбите преди инвитро. Тогава й светнало пред очите, че са я взели за опитно зайче и, че най-безкруполно за я излъгали и подвели. Дала е над 15 хиляди лева на вятъра (правила е и 1 инвитро със замразени). Толкова беше отчаяно това момиче, че се разплака от болка и цялата трепереше. Много тъжно, много. Насочила се към някаква клиника в Австрия и когато се консултирала с доктора, той веднага й казал, че трябва да махне хидросалпингса преди инвитрото. Това било поредното доказателство за изиграването й в Щеревата клиника. След 2-та неуспешни опита и те й предложили да махнат тръбите, щото ЯВНО ПРИ НЕЯ ОКАЗВАЛО ВЛИЯНИЕ????!!!! Извинете ме, но това го знае вече и дете на 5 години, което не е доктор.
Цялата история ме потресе много, а като гледах момичето колко я боли, как са се подиграли с нея, как са я излъгали ми става хем мъчно, хем бясно на онея "специалисти". Как не ги е срам?? Как заспиват нощем? Как не им е малко жал за горките хорица? Това, което са причинили на нещастното момиче, е престъпление!!! Това не е човешко. Къде отиде Хипократовата клетва или те освен ПАРИ нищо друго не виждат пред очите си. То бива комерсиалност, но те просто надминаха себе си? Възмутена съм до безкрайност и ви моля момичета БЯГАЙТЕ от там, колкото може по-бързо. Благодаря на Господ, че преди 3 години ме накара вътрешно да избягам от тези хищници, че ги надуших още в самото начало, защото незнам какво щеше да стане с мен? Щях да съм вече на 4-ти километър, най-вероятно.
Фреши, Грейс, много си ви обичам, но честно казано ви се чудя как не ви е страх да ходите там?! Прощавайте ме момичета, ако ви засягам по някакъв начин, но шестото ми чувство никога не греши. Да ме извинят и други доволни пациентки на Щеревите, но трябва да си отворят очите. Човек или е добър и честен или не. Няма средно положение. Помислете с кой си имате работа и ако сте прекалено доволни, бъдете сигурни, че това е заблуда. Вълкът кожата си мени, но нравът не. Не го забравяйте.
Ох, олекна ми.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Искам да прочетете!
« Отговор #1 -: Юни 16, 2006, 10:42:24 am »
Това е ужасно!!! Аз бих съдила клиниката при това положение!!!! Просто си заслужава в случая. Толкова пари е хвърлило това момиче още малко нерви и пари за да опита да си ги върне си заслужават в този случай!!! Съжалявам искренно за случилото и се. :(
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Искам да прочетете!
« Отговор #2 -: Юни 16, 2006, 10:46:28 am »
Нямам думи  8O
*
Искам да прочетете!
« Отговор #3 -: Юни 16, 2006, 10:47:15 am »
Въпросът, който си задавам в такива моменти, е:
Как могат да спят спокойно тези хора и не ги ли е страх, че Господ забавя, но не забравя?
Много сили и късмет на момичето и дано скоро радостта от майчинството заличи всички рани в душата й.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Искам да прочетете!
« Отговор #4 -: Юни 16, 2006, 10:49:33 am »
може би е време да се закове темата на джам която пак потъна.
фреш и грейс са грамотни. на тях не може да им говорят врели-некипели. нелогично е да си сменят точно сега клиниката и лекаря след като вече си имат доверие, но е важно да знаят, тези на които тепърва им предстои избор на клиника че там са първо бизнесмени.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #5 -: Юни 16, 2006, 10:50:31 am »
Цитат на: Starlet
Това е ужасно!!! Аз бих съдила клиниката при това положение!!!! Просто си заслужава в случая.

И аз това й казах, но незнам дали е възможна в нашата "приказна" и "уредена" дъжавица?!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #6 -: Юни 16, 2006, 10:54:46 am »
Цитат на: Lilly
некипели. нелогично е да си сменят точно сега клиниката и лекаря след като вече си имат доверие

Лили, какво доверие?! Това е лъжа и измама. Как може да се гради изобщо доверие с такива хора?!
Именно, защото са грамотни, трябва да се замислят сериозно за смяна на клиниката. Имат много знания и лесно ще се ориентират към наистина благороден специалист. Както всички знаем, има само няколко такива.

Искам да прочетете!
« Отговор #7 -: Юни 16, 2006, 10:57:27 am »
Не знам какво да кажа.
Нали затова ходим при лекари, за да им вярваме. Не, за да подлагаме на съмнение всяка дума и преценка. Ако беше толкова лесно и елементарно нямаше да има нужда от лекари.
А при такива случаи, дори и да попаднеш на честен и компетентен лекар, пак подлагаш думите му на съмнение.
Момичето би трябвало да съди клиниката, но вероятно няма сила и нерви за това. Няма ли някоя съсловна лекарска организация, която да следи за подобни случаи? Подобни неща уронват престижа и доверието към лекарската професия и съсипват живота на пациентите. :evil:
*

лили

• 2151
Искам да прочетете!
« Отговор #8 -: Юни 16, 2006, 10:59:24 am »
огънче недей така. и двете многократно писаха че имат доверие на лекаря си. и той не е щерев. и аз съм чувала негативи за стаменов но тъй като съм направила своя избор вече не позволявам да ми се влияе. трябва много сериозно да сгафи с мене лично и то поне няколко пъти за да се замисля да го сменям.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Юни 16, 2006, 11:03:00 am »
Цитат на: oganche
И аз това й казах, но незнам дали е възможна в нашата "приказна" и "уредена" дъжавица?!

Мисля че може! При кадърен адвокат, малко повече упоритост и намиране на правилните вратички в законите ни!  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Искам да прочетете!
« Отговор #10 -: Юни 16, 2006, 11:05:41 am »
Дано всичко се нареди за момичето и след всичко което е преживяло да си дойдат нещата на мястото.
За останалото.............просто незнам какво и как да коментирам....явно е, че това е нещо повече от престъпна небрежност...след като е направено два пъти съвсем съзнателно.
Искам да прочетете!
« Отговор #11 -: Юни 16, 2006, 11:10:18 am »
Благодаря за загрижеността, мацки :D

Историята е неприятна и дано момичето успее скоро.

Не ми се впуска пак в обяснения защо за момента харесвам клиниката и вярвам на доктора, но накратко пак да кажа, че направиха доста неща, за да ми спестят пари (вкл. и с последния опит, когато не ми взеха пари за следенето на УЗ). Моята лекарка веднага ме прати на хистероскопия, като се появи съмнение за полип, не е настоявала да продължавам с АРТ. Имуновенин къде другаде вливат без пари и без направление, а се занимаваха с мен 10 часа? Това относно обвиненията, че само гледали как да ти вземат парите.

От хидросалпингс не разбирам и не мога да коментирам.

Знам, че зад всички ви съвети стои най-чистосърдечно желание да помогнете, и аз ви обичам, момичета :bighug:

Уверявам ви, че за момента за нас се полагат добри грижи и сме добре :D

Не изключвам някога в бъдещето и аз да поискам да сменя клиниката, но за момента нямам такова желание и не намирам по-добра алтернатива.

Оги, а ти отдавна ме съмняваш, душицо, а сега и с този спешен утрогестан   :balk_21:
Благодаря ти, Бени!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #12 -: Юни 16, 2006, 11:14:17 am »
Цитат на: Lilly
огънче недей така. и двете многократно писаха че имат доверие на лекаря си. и той не е щерев. и аз съм чувала негативи за стаменов но тъй като съм направила своя избор вече не позволявам да ми се влияе. трябва много сериозно да сгафи с мене лично и то поне няколко пъти за да се замисля да го сменям.

Лили, всичките там са един дол дренки. Лекарите са пионки на шефа и постъпват така, както той ги е инструктирал. На въпросното момиче първо лекарката е казала, че няма проблем, после Щерев е потвърдил. Е?! За какво говорим?!
За Стаменов няма какво да коментираме. Не може да става и дума за сравнение. Може понякога лекаря да сбърка поради причини, които ня са предвидени и не е нарочно. Това е човешко, защото и лекарите са преди всичко хора и не са безгрешни. Но въросът е в нанасянето на умишлена морална и финансова вреда, при условие че може да се избегне. Доктори като Владимиров и Стаменов никога не биха постъпили толкова подло. Особено за Владимиров гарантирам на 100%, защото го познавам от доста време и знам на какво е способен.

*

лили

• 2151
Искам да прочетете!
« Отговор #13 -: Юни 16, 2006, 11:27:15 am »
абсолютно съм съгласна с тебе. и аз по-скоро бих се отказала изобщо от опитите отколкото да сменя стаменов. имам му безкрайно доверие. но не забравяй че някой някога се е клел и в щерев. и е вярвал че има причина да се кълне в него.
начина по който са постъпили с момичето е престъпен. трябва да бъдат съдени до дупка. особено ако момичето е във възраст вече когато шансовете са минимални и благодарение на тях е загубила времето и вярата си.
и все пак избора е личен. не може да се тръшкаме на хората да приемат нашето мнение. можеме само да им дадеме цялата налична и нужна им информация и до оставим избора на тях.
следващите ми думи не са насочени нито към грейс нито към фреш. нека не ги приемат лично и да не си обиждат, но не мога да не цитирам едно изказване на конова, което за съжаление е болезнено вярно. та тя каза "всеки пациент си заслужава лекаря".
отново да кажа - нека това да не обижда грейс или фреш. и двете знаете колко искам да успеете и колко ми е мъчно че така се стекоха обстоятелствата при вас този месец.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Искам да прочетете!
« Отговор #14 -: Юни 16, 2006, 11:28:30 am »
Цитат на: FreshBreeze

Уверявам ви, че за момента за нас се полагат добри грижи и сме добре :D    :balk_21:

Моля се, да остане така.

*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
Искам да прочетете!
« Отговор #15 -: Юни 16, 2006, 11:34:56 am »
Всяка от вас е права за себе си!  :) Обаче горкото момиче се е опарило от тия лекари и едвали ще може да се довери скоро на някого!! Дано и при нея нещата да се наредят, а ние ще сме и с нея и ще и стискаме палци!  :crossfingers: Дано по-скоро излезе от дупката на отчаянието и разочарованието и да е заредена с още повече положителна енергия!!! :bighug:
Искам да прочетете!
« Отговор #16 -: Юни 16, 2006, 11:37:42 am »
Не мога да се стърпя да не се намеся и аз , защото Огънче , познавам хора при ,които историята се повтаря 1 към 1.
Три напълно неуспешни опита с хидросалпингс, без наличе на мъжки фактор в клиниката на Щерев и обяснение от рода на " амиии не се захващат ембрионите"
 Оставам без думи!
*
Искам да прочетете!
« Отговор #17 -: Юни 16, 2006, 11:40:39 am »
Мила Оги, аз също съм пациент на тази клиника, с въпросното момиче / тя ми е адашка/ сме доста близки. При нея нещата са малко шанатви, в смисъл - въпросния хидросалпингс се виждаше само по време на стимулация, а после изчезваше. Първия път се е видял едва към края. Разбира се не ги оправдавам. Аз също съм се замислила за смяна на клиниката. Но не са чак толкова черни, колкото ги описвате :wink:Но е факт, че там подценяват хидросалпинга.
На теб пожелавам на красивите мисли и най-хубавото настроение, много ти е необходимо в момента.... разбира се и на всички нас :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Искам да прочетете!
« Отговор #18 -: Юни 16, 2006, 13:56:38 pm »
Добре де, аз нещо не разбирам.
По пътя на логиката, причините да тръгнеш да правиш инвитро с хидросалпингс са:
1. или да не знаеш какво влияние оказва върху процедурата;
2. умишлено да го подценяваш, защото това е нещо като гаранция за неуспех :arrow: автоматично говориш за следващ опит :arrow: за нови приходи от новия опит;
3. да го правиш нарочно, което не искам да вярвам, че е възможно.
И в крайна сметка, който и да е пациента, при поредни неуспешни процедури, колкото и да е харесвал и вярвал на лекаря си, най-вероятно ще се ориентира към смяна на клиниката. И тогава, каква е "печалбата" за въпросната клиника?! Къде е смисъла?!

Възмутена съм! А за момичето просто не знам какво да кажа....

Чудя се, ако се реши да ги съди дали не е добре преди това да посети отново въпросния лекар от Щеревата клиника с разпечатки на всички достъпни ДОРИ и на български език материали за хидросалпингс. И да го попита на какво основание е бил подценен този проблем при нея?! Поне, мамка му, ще се разбере парите или незнанието са в основата, а и предполагам биха се събрали някакви доказателства за евентуално дело след това......

Искам да прочетете!
« Отговор #19 -: Юни 16, 2006, 14:15:14 pm »
Потресаваща история! Въпреки, че съм сравнително наясно с Щеревите изпъления (които изпитах на собствен гръб), признавам - надмина и най-лошите ми очаквания. За да си лекар, освен професионалната подготовка, трябва да имаш сърце. Голямо сърце. Очевидно на този човек му липсва.