Внимателно четох
Джам. Точно затова уточних, че подобно столче не ми се вижда добро решение, ако автомобилът няма изофикс система /т.е. поне опцията, когато не може вече да се ползват коланите на стола да се мисли друго./
Най-близкото от вида столче, което исках аз...си е егати цифрата само по себе си, като добавиш и цената на изофикс-базата, ами не е по джоба на всеки втори ми се струва.
Лично аз, първо се бях спряла на този стол:
http://www.besafe.bg/Products/izi-comfort-isofix, понеже предишният стол на Дани беше на тази марка, монтиран върху изофикс-база и бях доволна, НО. Като сметнах колко трябва да се оръся за следващия вид...ами не ми се видя особено оправдан разход в момента. В крайна сметка, има достатъчно столчета с чудесни показатели за сигурност, които не струват "майка си и баща си". Поради което, взех въпросното RECCARO засега и ще го ползваме, докато е възможно да закопчавам Дани с неговите си колани. Когато стане невъзможно, ще купя следваща група столче и ще го закрепя с изофикса на колата и така.
Поне моето столче, така "на око" мисля, че ще може да се ползва със собствените колани доста след като дзверо мине 18-те килограма /според разбиращите от столчета - също/, ако естествено някой друг показател не влиза в зоната "опасно". Та...като ударих чертата - като пари ми излиза по-евтино, или същото да взема два стола, кой когато се наложи, вместо един "космически" и да правя компромиси с едно, или друго в някакъв момент. Но естествено - това си е моя логика, което съвсем не я прави "най-вярна", само споделям за който го вълнува въпроса в този момент точно, ей така "за справка".
Иначе съгласна с
Мишанта, при възможност - най-добре отидете с детето и пробвайте столчета с него, а ако може - дори в автомобила, в който ще се ползва столчето. На нас ни разрешиха такива проби, но се съмнявам извън София изобщо да има какво да се тества... Поне в Стара Загора - не се продава нищо от това, което бях набелязала, че да може да се види на живо, камо ли да се пробва.
П.П.
Жаси, Дани също си измъкна ръцете 2-3 пъти, докато не особено умната му майка
се усети, че просто не му затяга коланите достатъчно. Стягах ги "на око", но вече стягам "на пипане" и няма проблеми. Окопчан е и няма измъкванката.