Привет на всички, с пожелание за здрава, а ако имаме късмет и не толкова прохладна седмица в следващите дни
Хайде и аз да се включа по въпроса с "илачите" за изгаряния. От няколко години винаги държа в хладилника от този крем
http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD, ефектът е изпитан и незабавен. За щастие, още не се е налагало да го ползвам за Дани, ама едва ли ще се размине...
Жаси,като те чета, а и като гледам сега по паркове и градинки как се държат някои по-големи дечица...също съм в чуденка как ще трябва да реагирам в подобни ситуации в бъдеще. Не върви да правиш забележка и да се караш на чужди деца, от друга страна пък - не става да гледаш безпомощно как твоето се пързаля по пързалка осеяна с плюнки, или бива блъскано и удряно от други деца. Ни така, ни иначе е положението. Ако пък всеки път в подобна ситуация, просто си взимам детето и си тръгвам от някоя площадка /както съветва
к(Р)оки / цял ден трябва да мъкна Дани от площадка на площадка и до 10 мин. да се налага да си тръгваме
И ако с децата все пак има начин да се разбереш в повечето случаи, както споделяш, че си постъпила ти, май с родителите им е почти "мисия невъзможна", поне според моя скромен опит досега. Миналата седмица бяхме в една градинка, слънчево време, много майки, бебета, колички...Сяда до мен една жена с бебе и се започва обичайният разговор: "вашето на колко е, как се казва и пр." В един момент тази майка вади биберон-залъгалка, който аз заглеждам с любопитство понеже не бях виждала залъгалка с подобен дизайн досега... В следващия момент осъзнавам, че това не е биберон, а бонбон с такъв дизайн и жената го набута в устата на момиченцето си което още няма 7 месеца
Устисках около 30 сек. и все пак попитах възможно най-деликатно, защо тъпче бебето си с боядисана захар
Бреййй добре, че не ядох шамари ви казвам. Като отвори една уста тази жена, като се развика...какво ми влизало на мен в работата, да не съм мислела, че съм по-добра майка от нея, тя акъл не искала от никого как да си гледа детето...Грабна количката и обидена се изнесе с мръсна газ. Съгласна съм, че хич не ми е работа да давам акъли на някой как да си гледа децата и досега не съм си позволявала никога да си отварям устата на подобна тема, ама това с бонбона просто ме втрещи. Но ще ми е обеца на ухото за в бъдеще - каквото и да видя - мълча си и това е.
Зъбомиенето при Дани засега се получва горе-долу, ама през седмица купувам нови четки за зъби
Както зяпа и оставя да мия, изведнъж като захапе власинките и аз дърпам той стиска - четката се "разкоства" отвсякъде. Подстригвам я докато още има власинки и айде следващата. Ще схване кое как, когато му дойде времето за това.