Да, Моника от седмица се държи като и аз не знам като какво. Ужас. Отговаря, едно нахакано такова. Наказвах, карах се, молих и снощи направо се разревах. Първо баща и ме ядоса, след това на всяка дума тя ми отговаряше с и кво, и що, ти ли ще ми кажеш а! В един момент ми се събра. Изгоних ги и и казах, че до края на седмицата изобщо и не искам да чувам за тях. Днес я заведох на градина и майка сподели същия проблем. Заслушах се аз, госпожата обясняваше за едно детенце, което се държи така и те започнали да го имитират. Аха викам аз, Моника тъкмо влезе в групата, викам я ми я викни! 30 минути конско отвън на студа по блуза и пантофи! Завърши с тържествено обещание, че няма да е така когато я взема. Аз завърших с тържествено обещание, че ще и спра и кънките и английския и ще започна да и прибирам и дрехи и играчки, докато не започне да се държи като нормален човек. Или се държи нормално и живота тече нормално или тя се инати и се държи като идиот и ние така! И естествено на всички ни е гадно. Тя избира!
Госпожата ми обяснява сутринта, че детето било виновно, защото те от него гледали. Викам то такива хора много. Да имитира скромните и тихите. За нейното си държание отговаря само и единствено тя. Няма друг виновен. Много неща могат да и кажат и да види, има глава да мисли! Ясно, че няма да е първи и последен път, но толкова много говоря и обяснявам, заболя ме, че се поддаде толкова лесно...