Денис, би ли споделила слагаш ли още нещо на пилето? С мащерка веднъж съм правила свински пържолки и станаха много вкусни. Бях добавила и маслини обаче. И ако може рецептата за кокоските, улучи ли ги вече? Аз малко на готово ама
И да не е спам у нас тази вечер леща с наденички
Пиле с мащерка в плик Смес, с която се намазва пилето /отвън и отвътре/:
2-3 сл меко масло / не разтопено/
1чл равна сол
1/4 чл черен пипер
1/2 чл червен пипер, малко лют пипер
1-2 сл соев сос
1/2 - 2/3 чл мащерка /суха/
Разбърках и намазах пилето ( не се получава хомогенна смес, има и парченца масло ) – парченца масло пъхам и под кожата
Сложих пилето в плик - добавих и малко вода в плика /2-3сл /
Завързах го - оставих го да поеме маринатата за 40-50 мин, като на 10-15 мин. го обръщах.
Пекох в загрята фурна на 180 градуса за 50 мин. / бях си настроила часовника за 1 час, но след като се получи идеална кафява коричка го извадих/.
Веднага махнах плика – горната коричка остава хрупкава
Има и много хубав сос, с който може да се залеят порциите
За кокоските – не, не съм попаднала да сполучлива рецепта. Пробвах няколко рецепти / с белтъци , с цели яйца, добавях и кокосово мляко и все се получават сухи и ронливи.