Здравейте! Това е любимата ми тема, а доста отдавна не съм писала в нея.
Сладкото от сини сливи е любимо на мъжа ми. И аз го правя като Валето, но не чакам цяла вечер, а съвсем малко време и го пека във фурната. Става разкошно на вкус, но дози не мога да кажа, тъй като и аз на око работя, годините практика си имат предимството.
Лятно време по принцип не обичам да готвя, защото сме си само двамца и по една салатка и нещо леко - избутваме. В събота и неделя съм на село и там правим барбекю, което после дояждаме 3-4 дни. Но от 1 седмица имаме гости и готвя всеки ден.
Та, така:
В неделя за обяд правих таратор и една страхотна манджичка - патладжан кебан по рецепта на Мишето - много се хареса.
За вечеря - шопска салата и кюфтета с топено сирене.
Понеделник - закуската беше от съпруга ми - шкембе чорба; обяд - таратор, чушки с доматен сос, диня; вечеря - кьополу, мусака, пъпеш.
Вторник - днес - за закуска имаше от чорбата още, за обяд - таратор, картофени кюфтета; вечеря - салата печени чушки с чесън, скара, а за десерт - сладкиша на Ели(подобен е на тортичката с котешко езиче, но е с бишкоти) - надявам се да се хареса, съпругът ми го дегустира преди малко!
За утре - закуска - баница с одрински кори; за обяд - пълнени чушки с кайма и ориз, а за вечеря - бира и риба, каквато наловят!
Приятно готвене!