0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Съдове за готвене- препоръки!
« Отговор #40 -: Октомври 16, 2014, 09:07:31 am »
Смайл, не е много ползван, то в толкова малък тиган пържа пилешки дроб, палачинки и подобни малки неща. Другите съдове по диаметър си ги купувам и това е точно диаметъра на дъното, Делимано нещо шикалкавят по тоя въпрос :)
Дръжката ми е здраво хваната, нищо не хлопа.
пп Сега пека бананови палачинки вътре :)))
« Последна редакция: Октомври 16, 2014, 09:09:06 am от м-и »
« Отговор #41 -: Октомври 16, 2014, 09:52:13 am »
Сега пък по телевизията рекламират ето това:
http://www.zigzag.bg/komplekt-tigani-spider-pan
Цената е по-тънкажна от Делиманото.
*
« Отговор #42 -: Октомври 16, 2014, 13:12:53 pm »
Смайли, на моя всичко му е стабилно закрепено - дръжката не е мръднала, има и капак. Но моя "Делимано" е голям, дъното му покрива големия ми керамичен котлон почти изцяло. Но дали диаметър на дъно, или диаметърът горе е бил написан на етикета, когато го купувах...кой ти помни.  :lol: Все пак беше много отдавна. Но пък за толкова време ползване и то усърдно - не е мръднало нищо по него, яденето винаги става супер.
Не мога напълно да изключа варианта, че моят е от "стара генерация" тяхна и е ОК, пък сега да са взели по-калпаво да ги правят... :? Ама като не съм взимала скоро техен - нищо не мога да кажа със сигурност. Освен, че не всички керамични съдове, било и скъпи са ОК, като споменатия тиган за палачинки.  :x
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #43 -: Октомври 22, 2014, 12:54:20 pm »
Чесно казано това ми харесва. Може да го тествам!
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #44 -: Октомври 23, 2014, 09:45:50 am »
Някой ако ги е тествал вече, моля да напише впечатления.....

*

kiara

• 1449
« Отговор #45 -: Ноември 12, 2014, 09:23:06 am »
Някой купувал ли е съдове за готвене jata, мисля че са испански?!

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #46 -: Ноември 12, 2014, 12:39:38 pm »
Аз си купих каменни съдове - тиган и тава - много ми харесват, нищо не залепва, не е необходимо да се слага мазнина, пържолките стават чудесни :lol: и се чистят изключително лесно. Доста четох и реших да взема такива вместо тефлон или керамика.

*

kiara

• 1449
« Отговор #47 -: Ноември 12, 2014, 12:47:00 pm »
Аз си купих каменни съдове - тиган и тава - много ми харесват, нищо не залепва, не е необходимо да се слага мазнина, пържолките стават чудесни :lol: и се чистят изключително лесно. Доста четох и реших да взема такива вместо тефлон или керамика.
Благодаря, аз питах за тенджерите под налягане, но видях, че имат доста интересни неща за домакинството. Испански ли са?

« Отговор #48 -: Ноември 22, 2014, 22:50:14 pm »

Голямо чудене имам и аз за тиган, изкушава ме това, че може да се мият в миялна. Малко тежки идват сякаш, но аз за палачинки няма да ползвам.
*

Eille

• *
  • 916
« Отговор #49 -: Ноември 24, 2014, 09:10:26 am »
Вера, аз не ги мия в миялната, то нищо не залепва по тази повърхност и се мият изключително лесно - минавам един път с гъбата и са готови.

« Отговор #50 -: Ноември 27, 2014, 20:51:01 pm »
Взех си тиган с каменно покритие, оребрен за пържоли. Снощи му беше сефтето, наистина една капка мазнина не сложих и пържолите станаха сочни.
Днес го пробвах и правих гюзлемета.
Дано да е с дълга употреба, много ме радва.
« Отговор #51 -: Ноември 27, 2014, 22:42:12 pm »
Другите съдове по диаметър си ги купувам и това е точно диаметъра на дъното, Делимано нещо шикалкавят по тоя въпрос :)

диаметъра, който е написан на етикета, се мери горе , а не това което стъпва на котлона.
*
« Отговор #52 -: Ноември 27, 2014, 23:08:43 pm »
Вера, дай, моля те, линк за вълшебния тиган!

Имах грил тиган на WMF и след няма и година покритието му се скапа и всичко взе да залепва. Някой ми беше препоръчал Le Creuset, ама над сто евро за някакъв си тиган не давам (освен ако не меси баница  :lol:).

*

Eille

• *
  • 916
« Отговор #53 -: Ноември 28, 2014, 09:51:30 am »

« Отговор #54 -: Ноември 28, 2014, 17:08:02 pm »
http://www.carrefour.bg/promo/

тук има оскъдна информация.
Ако имаш нужда от точки, аз съм насъбрала, но съдове повече не са ми необходими.
*
« Отговор #55 -: Декември 03, 2014, 16:23:34 pm »
Най-хубавият ми тигане марка Томас. Иначе тези каменните в Карфур много ми хващат окото. Сигурно ще ги пробваме :)

*
« Отговор #56 -: Януари 02, 2015, 11:27:08 am »
Много тигани разглеждах, пипах последните дни и нищо не ми хареса :?
тези каменни на редовна цена не са никак евтини
всякакви измислени марки, прозиращи още  на щанда
Бях с идеята да си взема уок, тръгнах си с тиганче за палачинки, в нас гледам тефлона при дръжката драснат

Сега преглеждах делимано, ще взема да пробвам  техния уок.
Тефлон за ударно ползване и нагряване  не ми издържа на висока температура
*
« Отговор #57 -: Януари 02, 2015, 12:36:55 pm »
Тефлонът и на мен ми се издънва. Сега взех някакъв дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие, харесва ми това, че е тежък с дебело дъно, може и да ми устои, има си и капак.
*
« Отговор #58 -: Януари 02, 2015, 15:00:17 pm »
И аз все не съм доволна от тефлоновите тигани. Но имам уок на Tefal Elegance, от който съм страшно доволна. Използвам го вече 5 години и няма никакви поражения на тефала. Когато го купувал, продавачката ми препоръча тази серия на Tefal, защото тиганите могат да се използват на всякакви котлони - газов, керамичен и т. н. Тогава разбрах, че не всички покрития стават за всякакъв вид котлони.

« Отговор #59 -: Януари 02, 2015, 17:04:52 pm »
Откакто минахме на креамични тигани и съм много доволна, нищо не залепва, лесно се почистват и няма рискове като от тефлоновите когато се надерат. Ние сме с газови котлони и тефлоновите много бързо ни се прецакваха.  Наскоро попаднах на керамични тигани на много хубава цена в ТМаркет и си взех- много са добри . Даже от тях Дядо Коледа донесе на половината рода  santa2 santa2 santa2