Докато ходи и ме търси не мога да преценя дали е буден.
Има връзка със заобикалящата го среда, защото плачеше онзи ден в следобедния сън и за някакви мартеници говореше. После над нас почна да скърца леглото на горния етаж и той обясняваше как скърца, защото леглото на съседите е старо. Но очите му бяха затворени. Гушна се в мен и заспа и така като ме усеща, че съм до него може да спи и два часа непробудно.
Снощи през нощта става два пъти, единият път го заварих изправен в кошарата обикаляше, чу ми гласа, погалих го и му казах да си ляга. Вторият път беше в средата на стаята с протегнати ръце обикаляше и ме търсеше. Вторият път беше истински изплашен от нещо, но не можах да го събудя и въобще да разбера какво е сънувал. Но имаше ужас в цялото му тяло и не знам какво да правя. За първи път беше изплашен в съня си, както споменах преди все за игри е разказвал, докато спи.
От градината не ми дават информация - за тях всичко е наред.
Като го разпитвам казва ми половинчати неща, но оставам с впечатление че си играе. Като ги взема ми казва, че е бил "хубав ден" и разпитвам на какво са играли, какво са правили. Но бързо скача от тема в тема. А и като са двама ми разказват един през друг.
Сутрин като ги водя не мога да кажа, че е с ентусиазъм, но като идем в градината се заглежда в децата и няма търпение да го събуя.
Има един плюшен лъв, с който спи и съм му казвала,че той го пази докато спи. Беше примъкнал и един огромен плюшен мечок в леглото си, та спаха една седмица така. Мечо завит в края на кошарата, той гушнал лъвчето.
Много често стоя докато спят следобяд в спалнята, чета нещо. Защото имам чувството, че по дишането усеща кога съм там или не. Понякога само казва "мамо" и като ми чуе гласа отново заспива или се надига - вижда ме и пак ляга. Ако съм при тях може да спи два часа, иначе след половин час, четиридесет минути се буди с писък.
По друг повод бях ги водила на лекар, който беше и хомеопат и тя ми каза, че това било родова травма, защото бил роден секцио. Супер странно ми звучи.