0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - март, април, май 2012 г.
« Отговор #440 -: Май 13, 2012, 20:17:12 pm »
Тодорова, ето тези изследвания е добре да сте направили за теб преди да правите опит:
FSH, LH и E2 - 3-ти ден от цикъла
TSH, FTH, TAT, MAT и PRL - когато си без кървене и без да си пила кафе.
Знам, че е скъпо, тъй като цената за всеки хормон тук е 18 лв., но ако лекар тръгне да ти прави инвитро/икси без да ти назначил тези изследвания, просто го смени.
Много съм преживяла лично и искам да ти кажа, че в това най-важното е изборът на лекаря. Това, че трябва да се пътува и е неудобно не трябва да е водещо при избора ви. Изберете лекар, който е доказан специалист, а не този, който ви е наблизо.
А иначе в Бургас има общинска програма за финансиране. Използвайте я!
« Отговор #441 -: Май 13, 2012, 20:37:22 pm »
Сега ще си ги запиша тези хормони и ще ги проверя в нета за малко инфо,мерси много,а колкото до лекаря знам,че си права ама,като всички са ми еднакви,на никой нямам пълно доверие,дали в Бургас или някъде другаде пак незнаеш на кой ще попаднеш.Прави ми впечатление,че тези момичета които успяват се изказват много ласкаво за лекарите си,а тези които по една или друга причина нямат успех,обвиняват тези същите лекари...та в този ред на мисли...всичко е малко като лотария-надяваш се ти да си късметлията
*
« Отговор #442 -: Май 13, 2012, 21:21:02 pm »
Прави ми впечатление,че тези момичета които успяват се изказват много ласкаво за лекарите си,а тези които по една или друга причина нямат успех,обвиняват тези същите лекари...та в този ред на мисли...всичко е малко като лотария-надяваш се ти да си късметлията
Винаги зависи от много неща. Да, понякога и дори и с прекрасен медицински екип не се получава.
На сайта на ФАР мисля, че има статистика за успеваемостта. За моята клиника със сигурност има подробна статистика на сайта й.
А иначе си права и аз съм забелязала, че момичетата имат негативни коментари при неуспех.
Първият ми опит беше при д-р Йосиф Димитров. Факт е, че забременях. Но не беше моят доктор, просто така го почувствах.
Сега съм при д-р Стаменов и въпреки, че забременях не от първия, а от третия опит в клиниката, вярвам че това е моят доктор. Във форума има доста отзиви и ще можеш да се ориентираш.
« Отговор #443 -: Май 13, 2012, 21:21:58 pm »
todorovaaa, ако не се лъжа за ТСХ и ФТ4 можеш да поискаш направление от личната, поне нещо да си спестиш, а иначе ценоразпис ще намериш тук: http://www.lina-bg.com/services.html
За протокола не съм имала нищо общо с въпросните лекари, просто съпоставих мненията в нета, а и какво да си мисля за Табакова като разтръбиха навсякъде, че ще се прави ин витро в Бургас, отидоха сума ти и пари за клиниката, а дефакто лекар и екип няма. Дори да се спреш на нея пак ще трябва да ходиш в София, така, че...

« Последна редакция: Май 13, 2012, 21:26:32 pm от didoni2109 »
« Отговор #444 -: Май 13, 2012, 21:44:55 pm »
todorovaaa, само не разбрах ти ли си финансираш опита или се възползваш от Фонда?
2. Кога започваш процедурата?
3. Какви изследвания сте правили до сега, освен спермограма?
4. Какви изследвания са ти назначили от клиниката в Бургас?
Задавам ти толкова много въпроси, за което те моля да ме извиниш, но и аз искам да ти помогна със съвет :)
« Последна редакция: Май 13, 2012, 21:51:13 pm от sisters forever »
« Отговор #445 -: Май 14, 2012, 08:09:28 am »
Момичета искам да повдигна един въпрос за пътуването след трансфер. Аз живея на 6 часа път с автобус от София и искам да проуча какъв е вашия опит и информация кога е най правилно да се пътува след трансфер. Благодаря ви предварително.
*
« Отговор #446 -: Май 14, 2012, 08:47:31 am »
Пепи, няма ли начин Ники да дойде да те вземе? Аз пътувах веднага след моя, дори преди това обикалях рибния пазар, а знаеш магистралата до Варна в какви дупки е. Но не мога да сравня пътуване с кола, с пътуване с рейс...
« Отговор #447 -: Май 14, 2012, 08:50:43 am »
Здравейте борбени момичета. Моя втори опит приключи неуспешно. :( Относно лекарите споделям мнението, че е много важно да попаднете на правилния. Дори при неуспех, както е при мен е хубаво да вярваш, че док. е направил всичко както трябва. Останалото е КЪСМЕТ.   
*
« Отговор #448 -: Май 14, 2012, 09:05:39 am »
Момичета искам да повдигна един въпрос за пътуването след трансфер. Аз живея на 6 часа път с автобус от София и искам да проуча какъв е вашия опит и информация кога е най правилно да се пътува след трансфер. Благодаря ви предварително.

Доколкото аз знам, не е добре да се пътува в деня на самия трансфер. Имам спомен, че д-р Стаменов беше казал на едно момиче да пътува на следващия.
Според мен, най-добре да попиташ твоя лекар и той да ти каже. Така ще си най-спокойна. Успех!
*
« Отговор #449 -: Май 14, 2012, 09:06:50 am »
Здравейте борбени момичета. Моя втори опит приключи неуспешно. :( Относно лекарите споделям мнението, че е много важно да попаднете на правилния. Дори при неуспех, както е при мен е хубаво да вярваш, че док. е направил всичко както трябва. Останалото е КЪСМЕТ.   

Хриси, следващият ще е твоя! Радвам се, че така добре се справяш с емоциите, защото знам какво е. Стискам ти палци следващият път да е последен!
« Отговор #450 -: Май 14, 2012, 09:10:30 am »
Благодаря Боги. Трябва да продължим пътя към най-сладкото нещо на света-Майчинството!
« Отговор #451 -: Май 14, 2012, 09:34:33 am »

Аз лично пътувах през нощта след трансфера,но с влак и в спален вагон.И живея на 8 часа път от София.Но наистина трябва да попиташ лекаря си.Аз се консултирах и така тръгнах.
« Отговор #452 -: Май 14, 2012, 10:21:16 am »
Аз пътувах веднага след трансфера, с кола от София до Бургас. Седалката ми беше пусната до края и така. Питах лекарите и ми казаха, че няма проблем стига да съм с кола и да не карам аз :)
« Отговор #453 -: Май 14, 2012, 12:15:58 pm »
todorovaaa, само не разбрах ти ли си финансираш опита или се възползваш от Фонда?
2. Кога започваш процедурата?
3. Какви изследвания сте правили до сега, освен спермограма?
4. Какви изследвания са ти назначили от клиниката в Бургас?
Задавам ти толкова много въпроси, за което те моля да ме извиниш, но и аз искам да ти помогна със съвет :)
Здравейте ами да аз си я финансирам,не ми се чака фонда,но така или иначе документи ще подам за да се презастраховам,при неуспех-а при успех дали ще мога да отстъпя реда си на друга двойка?
Започвам след 20-ти този месец след изследването на FSH хормона и след разшерената спермограма,незнам каква стимулация ще назначат-надявам се по лека
изследванията са спермограма,цветна снимка,а в Бургас само хормона и разширената,както и посещение при уролог след това-при по добри показатели искат да правим инсе ама ние сме си трешили вече почваме ИКСИ пък каквото стане. :)
« Отговор #454 -: Май 14, 2012, 12:33:54 pm »
todorovaaa, ако не се лъжа за ТСХ и ФТ4 можеш да поискаш направление от личната, поне нещо да си спестиш, а иначе ценоразпис ще намериш тук: http://www.lina-bg.com/services.html
За протокола не съм имала нищо общо с въпросните лекари, просто съпоставих мненията в нета, а и какво да си мисля за Табакова като разтръбиха навсякъде, че ще се прави ин витро в Бургас, отидоха сума ти и пари за клиниката, а дефакто лекар и екип няма. Дори да се спреш на нея пак ще трябва да ходиш в София, така, че...

Явно и ти си от Бургас,права си че няма екип,но много се надявам ,като нов център поне в началото да си изградят добро име с много забременели момичета-такава ми е логиката,а и продалжавам да мисля че и извън България да отида  пак си е вид лотария-фактори много,проценти успеваемост-малко,така че всички се нуждаем от късмет в големи дози....
« Отговор #455 -: Май 14, 2012, 13:21:33 pm »
Явно и ти си от Бургас,права си че няма екип,но много се надявам ,като нов център поне в началото да си изградят добро име с много забременели момичета-такава ми е логиката,а и продалжавам да мисля че и извън България да отида  пак си е вид лотария-фактори много,проценти успеваемост-малко,така че всички се нуждаем от късмет в големи дози....
Щом си от Бургас разтърси се и виж къде ходят и забременяват инвитро бургаските момичета - със сигурност не в Бургас. Разсъжденията ти за нова клиника и старание не са правилни, защото това е една много стара клиника с много ниска успеваемост и голяма " лаппане" на парички. Щом като се самофинансираш много по-евтино ще е да отидеш в АГ Варна, даже и с пътя и/или хотела, а пък успеваемостта е в пъти по-висока.
Успех.
« Отговор #456 -: Май 14, 2012, 13:33:57 pm »
Споделям напълно мнението на шматка :).
Според мен си струва да се разходите до АГ Варна и да обсъдите проблемите с д-р Александров или д-р Ковачев. Те работят в екип, така, че това не би трябвало да те притеснява. Можеш да направиш и консултацията в събота, естествено преди това е хубаво да се обадиш и да ги предупредиш евентуално ако нямаш възможност за делничните дни.
Ей къде е Варна на 2 часа път. Помисли си добре преди да започнете процедурата.
И какво е това изследване единствено на FSH (от хормоналните имам в предвид). Това е несериозно. Нека се включат и други момичета с мнения, минали по този път, докато е още време.
Желая ти да вземеш най - доброто решение за Вас
*
« Отговор #457 -: Май 14, 2012, 13:54:16 pm »
todorovaaa послушай Шматка и sisters forever. Не си губи времето, средствата, и най вече надеждите. В Бургас не е мястото. Това с FSH-то на мен също никак не ми харесва. Вярно че и късмет трябва, ама така да си го хвърляш. Не знам , но аз лично не бих си и помислила за Бургас. Родена съм и съм израстнала там нашите живеят там, сестра ми що е препатила там ... не е редно да се говори така, за това ще спестя коментари. Помисли добре - все пак иксито си е нещо доста сериозно. Може и да не съм разбрала, но от поста ти няка си хаотично ми изглеждат нещата.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #458 -: Май 14, 2012, 14:06:15 pm »
Здравейте ами да аз си я финансирам,не ми се чака фонда,но така или иначе документи ще подам за да се презастраховам,при неуспех-а при успех дали ще мога да отстъпя реда си на друга двойка?
Започвам след 20-ти този месец след изследването на FSH хормона и след разшерената спермограма,незнам каква стимулация ще назначат-надявам се по лека
изследванията са спермограма,цветна снимка,а в Бургас само хормона и разширената,както и посещение при уролог след това-при по добри показатели искат да правим инсе ама ние сме си трешили вече почваме ИКСИ пък каквото стане. :)
Подкрепям мненията на останалите, още повече щом ще се самофинансирате. Не си струва да се дават пари за започване на процедура, при положение, че не са ти направени необходимите предварителни изследвания.Какво е това да се изследва само ФСХ, ами ако недай си боже имаш проблеми и с щитовидната жлеза примерно....Какъв ще е смисълът тогава от тази процедура. Поинтересувай се малко повече, има и тема за задължителни изследвания преди започване на процедура.
 Да и късмета е от значение, но нека преди да се надяваме само на него да направим всичко необходимо за да си дадем шанс нещата да се случат :)
*
« Отговор #459 -: Май 14, 2012, 15:36:00 pm »
И аз като вас му написах на момичето какви са минимум изследванията, пък и че не е добре да прави икси в клиника без доказана успеваемост.
Най-чистосърдечно като човек, дето години се е борил. Радвам, че се включиха и други момичета, тъй като оставам с впечатлението, че е решило да се хвърли с главата напред и да троши и нерви и пари.
Мило дете, вслушай се в съветите на тези, които са вървели по този път, особено щом си решила сама да финансираш опита.

Посетете с мъжа ти това събитие - Ден на репродуктивното здраве - 16 юни 2012, град Хасково
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1157&Itemid=23

Поговорете с различни специалисти, нека чуеш повече от едно мнение от доказани в областта експерти, пък тогава вземете решение какво, къде, как и кога.

Успех!

« Последна редакция: Май 14, 2012, 15:41:35 pm от Bogi »