Змимка, sara68 , при първия опит освен хормони и спермограма не се сещам друго да сме правили. Аз преди това бях на консултация при гинеколог в Майчин дом, който ми назначи изследвания и се оказа, че имам хипофункцията на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност. От тогава (2008 г.) пия еутирокс и метфогама. На мъжа ми спермограмата беше добра в Майчин дом. След това правих цветна снимка в "Тина Киркова", която показа че съм с еднорога матка респективно с една тръба, но запушена. И тогава казаха, че само ин витро е вариантът и ме насочиха към д-р Стаменов, от 2009 г. съм негова пациентка. Първи опит - стандартни изследвания, нова спермограма (вече не добра, но не и крайно лоша), дълъг протокол - 11 перфектни според док и ембриолозите ембриони. След неуспеха - имунологични изследвания - без проблеми. Дилатация на канала, тъй като имах проблеми при първия трансфер. Имах 6 замразени ембриони, последва втори опит - ЗЕТ. Пак отрицателен тест, док предложи да направим хистероскопия и да видим дали проблема не е в запушената тръба и да я прекъснем, ако трябва. Точно преди хистерото забременях спонтанно за изненада на всички, но последва миссед аборт. Последва хистеро, тръбата разбира се пропускаше, матката - ок, освен че си е по-малка. После генетични изследвания, които бяха ок. После пак неуспешен ЗЕТ и неуспешно ин витро, което беше по къс протокол с 8 ембриона, всичките стигнали до бластоцист. После 4 биопсии, откриха там проблем, коригиран вече с лечение. След това ЗЕТ и този опит с лека стимулация - неуспешни и двата.