0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Ин витро / икси - март, април, май 2012 г.
« Отговор #220 -: Март 28, 2012, 12:46:40 pm »
Благодаря, момичета  :bighug: И аз все вярвам, че все някога ще се сбъдне и моята мечта за дете. Иначе всички опити съм правила при д-р Стаменов. Аз съм доволна от него, имам му доверие, но и част от моите най-близки хора смятат, че тряба да пробвам и на друго място. А аз съм много объркана, защото все пак док вече знае моя случай от години, все пак вече има някаква стратегия, а на ново място всичко от начало пак трябва да почваме. Имам приятели в чужбина, които ми предлагат поне за консултация да пробвам при тях, ще си помисля. Да видим и д-р Стаменов какво ще ми каже.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #221 -: Март 28, 2012, 12:48:50 pm »
iva17, извинявам се, че се намесвам, но правили ли сте всички възможни изследвания? Не може без причина 6 опита да са неуспешни, просто ей така.....Какво казва д-р Стаменов по въпроса? Като сте коментирали предходните неуспешни опити?
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #222 -: Март 28, 2012, 16:47:19 pm »
Иве и на мен би ми било интересно какво е становището на д-р Стаменов за досегашните неуспехи и какви изследвания сте правили до сега?
*
« Отговор #223 -: Март 28, 2012, 17:54:24 pm »
Ива, много съжалявам  :bighug:

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #224 -: Март 28, 2012, 19:22:09 pm »
Змимка, sara68 , при първия опит освен хормони и спермограма не се сещам друго да сме правили. Аз преди това бях на консултация при гинеколог в Майчин дом, който ми назначи изследвания и се оказа, че имам хипофункцията на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност. От тогава (2008 г.) пия еутирокс и метфогама. На мъжа ми спермограмата беше добра в Майчин дом. След това правих цветна снимка в "Тина Киркова", която показа че съм с еднорога матка респективно с една тръба, но запушена. И тогава казаха, че само ин витро е вариантът и ме насочиха към д-р Стаменов, от 2009 г. съм негова пациентка. Първи опит - стандартни изследвания, нова спермограма (вече не добра, но не и крайно лоша), дълъг протокол - 11 перфектни според док и ембриолозите ембриони. След неуспеха - имунологични изследвания - без проблеми. Дилатация на канала, тъй като имах проблеми при първия трансфер. Имах 6 замразени ембриони, последва втори опит - ЗЕТ. Пак отрицателен тест, док предложи да направим хистероскопия и да видим дали проблема не е в запушената тръба и да я прекъснем, ако трябва. Точно преди хистерото забременях спонтанно за изненада на всички, но последва миссед аборт. Последва хистеро, тръбата разбира се пропускаше, матката - ок, освен че си е по-малка. После генетични изследвания, които бяха ок. После пак неуспешен ЗЕТ и неуспешно ин витро, което беше по къс протокол с 8 ембриона, всичките стигнали до бластоцист. После 4 биопсии, откриха там проблем, коригиран вече с лечение. След това ЗЕТ и този опит с лека стимулация - неуспешни и двата.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #225 -: Март 28, 2012, 21:56:41 pm »
Туци,мила не се отчайвай,ти си много борбена и дай Боже скоро да зарадваш на положителен резултат :bighug: :bighug:

Ива ,много съжалявам :bighug:

« Отговор #226 -: Март 28, 2012, 22:17:32 pm »
Ех, Ивка, колко много съжелявам  :(.  Не знам какво да те посъветвам. Аз смятам, че си на правилното място и при правилния лекар.
Но защо не се получава ? ? ? Ето този въпрос и аз си задавам непрекъснато. Сега нас ни карат да правим кариотип-хромозомен набор за двамата партньори. Вие правили ли сте го?
« Отговор #227 -: Март 29, 2012, 09:59:13 am »
запис и от мен - април ще правим икси по дълъг протокол  :wink:
*

sara68

• 269
« Отговор #228 -: Март 29, 2012, 10:56:23 am »
Ех, Ивка, колко много съжелявам  :(.  Не знам какво да те посъветвам. Аз смятам, че си на правилното място и при правилния лекар.
Но защо не се получава ? ? ? Ето този въпрос и аз си задавам непрекъснато. Сега нас ни карат да правим кариотип-хромозомен набор за двамата партньори. Вие правили ли сте го?

Papa,това са генетични изследвания- и като чета какво е описала Ивето правили са ги.
Даа,понякога е трудно за обяснение защо не става- както и първата лекарка при която започнах моя път на инвитрото каза"Ние само помагаме нещата да се случат,но в този там горе е последната дума"
Аз всяка неделя и преди всеки опит  ходя на църква и в събота също ще отида,пък....дано този път се получи :)
Пожелавам го на всички,които се борят за това!
« Отговор #229 -: Март 29, 2012, 11:04:42 am »
Бихте ли ми казали колко дни обичайно продължава стимулацията по дълъг протокол. Имам предвид не от първата инжекция /блокаж/, а от началото на т. нар "същинска стимуцация" до пункция. Ще ми бъде полезно да знам, за да си планирам работата.
*
« Отговор #230 -: Март 29, 2012, 11:30:01 am »
hope-love, аз бях по дълъг протокол. Значи ето при мен как се развиха нещата:

На 21 ден от цикъла - преглед и първи Декапептил. - при нас беше на 30 януари (същия цикъл пих и противозачатъчни). На 10 февруари - преглед, изследвания и първи Гонал. На 20 февруари - последен Декапептил, вечерта Прегнил. На 22 - пункция, на 27 трансфер, на 9 март - кръвен тест. Стимулацията е строго индивидуална, при някой момичета е 10 дни (при мен толкова дни беше Гонала), при други 14 - зависи ти как реагираш. Това ще прецени твоят доктор!
« Отговор #231 -: Март 29, 2012, 11:32:37 am »
Благодаря за отговора, Змимка. Разбирам, че е индивидуално. Исках да знам точно това, което описваш - ориентировъчно.
« Отговор #232 -: Март 29, 2012, 12:26:31 pm »
Момичета днес ми беше кръвния тест на 15 ден от ЕТ и резултата е 2316.48 чхг.
*
« Отговор #233 -: Март 29, 2012, 13:08:13 pm »
Честито и от мен :) Аз на 14 ден бях с ЧХГ 2802. Имам си две сърчица :) Както каза Lisko - Мимс, само на шега мога да ти пожелая тройка! Пожелавам ти да видите сакчета, после сърчица, а след 8 месеца да прегърнете своята сбъдната мечта :)
« Отговор #234 -: Март 29, 2012, 13:27:19 pm »
Благодаря много за хубавите пожелания! Пожелавам успех на всички момичета тръгнали по трудния път на ин витрото !
*
« Отговор #235 -: Март 29, 2012, 14:03:37 pm »
mimata_79, ЧЕСТИТО!  :bighug: Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност!
и аз да отчета моя резултат - 14-ти ден след ЕТ - много бледа втора черта на уринарния тест, а на кръвния резултата е 46.69   mlU/ml. Объркана съм и като гледам момичета вашите резултати не знам дали да се радвам или не

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #236 -: Март 29, 2012, 14:10:16 pm »
и аз да отчета моя резултат - 14-ти ден след ЕТ - много бледа втора черта на уринарния тест, а на кръвния резултата е 46.69   mlU/ml. Объркана съм и като гледам момичета вашите резултати не знам дали да се радвам или не

Радвай се, радвай се, честито на теб и на mimata_79   :P Страхотно момичета, хайде заразете ни :lol: с вашите положителни тестчета да валят, да валят много положителни тестчета и много бебчета :P

« Отговор #237 -: Март 29, 2012, 14:34:03 pm »
Браво, момичета  :cheerleader:

amanda
:bighug:
*

sara68

• 269
« Отговор #238 -: Март 29, 2012, 14:57:04 pm »

Радвай се разбира се - стискам палци от тук натам всичко да върви добре и това да е твоя успешен опит!Няма да са близнаци вероятно,но ние и на едно малко сладко бебче сме съгласни ,нали?! :lol:
*
« Отговор #239 -: Март 29, 2012, 15:43:18 pm »
ох, момичета  :bighug: на 9-ти ще съм на преглед при доктора и дано всичко да е ок :) стискайте ми палци