Ето вече се прибрахме от морето
Почивката беше най-невероятната, която съм имала до момента! Бяхме в Поморие, 12 дни тук -
http://www.nzsrpomorie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=55&lang=bg Този център е пригоден за хора с увреждания и от 6-7 години почиваме все там. Бяхме се организирали около 60 човека, все познати и приятели от цяла България, та и Марти трябваше да бъде запознат с всички
Справи се - геройски издържа всички гъделичкания, усмивки, пощипвания, опити за ухапване и т.н. Понякога на мен ми беше досадно всичкото това внимание, а той как издържа нямам идея?! Дори едната от сервитьорките искаше да го взима в кухнята да го готвят, че всички искали да ядат Мартин
Хубавото беше, че познавахме обстановката, стаите, знаехме какво точно да очакваме като условия и какво е нужно да предвидим да вземем от къщи. Затова не зная дали сте чували за Великото преселение на народите, но можехте да ме видите в действие - три дни нанасях багаж в колата, специално купихме и автобокс, че в багажника на Опел Астра - комби не се събираме вече...
Срещата с морето - е просто няма такива усмивки и цвърчене от удоволствие! Всяка сутрин правехме разходка да диша йод, после идваше и голямото къпане и игри в пясъка. От толкова емоции се върна съня преди обяд, а и следобедния сън беше по-продължителен отколкото когато сме си в Плевен. Вече прави опити да се храни сам, но с вилица му е по-лесно. Все още не е махнат памперса, но на плажа беше гол и за първи път се видя сам да пишка - тази физиономия на изумление не може да се предаде
няма такава просто! Хора, това дете като проходи и като взе да тича
нямам думи, всички приятели взеха да ни майтапят, че догодина няма да има настигане това дете и Върбан трябва да слага турбо задвижване на скутера, а аз да тренирам "придвижване с ролери" и "тичане на кратки разстояния с прескачане на кърпи"
С тате си правеха "разходки по мъжки" - сядаше на скутера пред тате и обикаляха кея, а тате му показва - кораби, лодки, рибари, риби, миди, улов... кеф!
Единственото, което помрачи почивката беше, че получи слънчева алергия и последните 3 дни не ходихме на плаж.
Прибрахме се живи и здрави и сега предстои Кръщене, после ясла...
Пускам малко снимки