Минаха вече 6 месеца откакто Марти вече е вкъщи. Днес имам повече време и се върнах да прочета цялата си темичка и отново да си доставя радост от вашите поздравления и пожелания. Дадох си сметка, че много неща съм забравила и май ще е по-добре да си пиша по-често тук дори и само заради себе си - да си ги чета по-късно и от разстоянието на времето да се усмихвам или натъжавам
на себе си.
И така не съм писала от август, а това беше много наситен на събития месец, но да пиша в хронология. Първо беше Кръщението. На 15.08.2012г. на един от най-хубавите празници Успение Богородично кръстихме нашето момче. Светото кръщение беше отслужено в Църквата Св. Троица в Плевен от отец Венци. Ритуалът беше много хубав, а Марти през повечето време гледаше свещенника в устата и се опитваше да си отваря устата заедно с него. Разбира се не мина и без рев - в момента, в който беше потопен в купола нададе рев и не спря до края на ритуала- помазване с миро, поръсване с китката здравец- рев и още рев, даже след това като видеше китката здравец продължаваше да плаче. На тази официална част бяхме само ние, кръстницата и една братовчедка на Върбан, защото заминаваше за Белгия. Искаше ми се този ден да остане паметен за нашето семейство, като първо голямо семейно събитие опитах да се придържам максимално до традициите. Месих погача /с нея съм много горда, но на този компютър нямам снимка да прикача, но ще прикача по-късно/, направих красива китка със здравец, кръстницата приготви нови дрешки за Марти... ами според моите разбирания се получи добре.
Веселата част с гостите направихме на 25 август. Ще допълвам довечера, че ще тичам на работа...