0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Във Варна се родиха четиризнаци
« Отговор #20 -: Юни 15, 2006, 21:47:23 pm »
Честито на родителите ,да им са живи и здрави бебчета! :balk_102:  :balk_102:  :balk_102:
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #21 -: Юни 15, 2006, 22:01:22 pm »
Оле-е-е, ей това е четворна новина!
Да са живи и здрави цялото семейство!

:balk_7:  :balk_5:  :balk_47:  :occasion13:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #22 -: Юни 15, 2006, 22:29:52 pm »
Цитат на: cygnus
Ooooo, браво  :D  Да са им живи и здрави и много щастие да им носят :)
Видяхме се с момичето веднъж в коридора, много е симпатично, беше на горния етаж лежеше и е от Бургас наистина :)

а разбра ли от нея колко ембриона са й върнали и на какъв стадий от развитието?
много е това 4 - за екипа на инвитро клиниката, според мен, това не е успех, а провал.
дано да оцелеят всичките бебенца и да няма вредни последици за тях!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #23 -: Юни 16, 2006, 09:53:46 am »
честито страхотна новина да са живи и здрави  newsm06  newsm05
*
« Отговор #24 -: Юни 16, 2006, 10:22:40 am »
Сьщо сьм против многоплодната бременност.
Само да са живи и 3драви и да няма проблеми с ра3витието им.
А как се гледат четири деца наведньж е друг вьпросьт,колкото и да ги искаме.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #25 -: Юни 16, 2006, 10:36:29 am »
Цитат на: oganche
Аз не бих носила бременност с 4 или повече бебета, защото вероятността да са с увреждания е почти 100%. Не бих причинила това на бъдещото си дете и на себе си, защото е за цял живот, колко и да съм искала деца. Това е прекалено.

Не съм наясно с този въпрос затова ще попитам защо вероятността е почти 100% бебетата да са с увреждания???? Говорила съм по въпроса за евентуалното премахване на някой ембрион и причините за трансфер на повече ембриони с няколко жени едната е с тризнаци заченати инвитро. Трансфера беше направен с повече ембриони поради притеснението на лекарите за това дали ще се задържи и един от тях. В крайна сметка бяха трансферирани 4 от тях един не се задържа, а трите които останаха вече са малчугани. При разговор лекарите са казали, че е възможно да бъде премахнат един или няколко ембриона, но това зависи от мястото им на захващане към матката и състоянието на майката. Като въпреки всичко рискът от загуба на всички бременности (ако мога така да се изразя) е много по-голям (нараства до 80-90%) при тази външна намеса. Предполагам съображенията за трансфера и след това не намесата за прехамване на някои ембриони са били точно същите в случая. Честито на родителите и бързо възстановяване на майката и бебетата!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #26 -: Юни 16, 2006, 10:48:31 am »
Цитат на: Starlet
Не съм наясно с този въпрос затова ще попитам защо вероятността е почти 100% бебетата да са с увреждания???? color]

Защото когато стоят дълго време, пради малкото тегло, ослепяват. Има и други вреди, за които не съм се интересувала подробно. Даже и по телевизията дискутираха този проблем, защото точно в пределени часове след ослепяването, може да се оперират и да се спасят бебетата. Но, ако се изпусне моментът край. Имаш сляпо дете за цял живот. Това няма да е живот нито за теб, нито за детето, а само мъка. Затова смятам, че ако има някаква възможност да не се стига до там, то трябва да се използва. Махане на ембрион или просто лекаря да не допуска да се случва такава многоплодна бременност.
Миналата година лично нях свидетел на такъв случай. Във фирма, във Велико Търново, където бях командировка, се бяха родили 2 близначета на един служител. Обаче седяли няколко седмици в кувьоз и ослепяват. Шефа на фирмата е много точен и благороден човек и уредил всичко близначетата да заминат в чужбина и да ги оперират. Когато бях там, че обадиха по телефона след операцията на едното бебе, за да кажат, че е била успешна и то ще вижда. Но другото мъниче изощо нямаше да го оперират, защото ослепяването му било безвъзвратно. Е, акжи ми къде радосттта?!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #27 -: Юни 16, 2006, 11:00:37 am »
Защото когато стоят дълго време, пради малкото тегло, ослепяват. Е, акжи ми къде радосттта?!

Това с ослепяването не го знаех, но рискът да попадне всяко бебе от всяка нормална бременност в кувьоз е също е доста голям. Дори и едноплодна бременност при преждевремнно раждане. А за радостта всеки си преценява!!! Предполагам на никого няма да му е приятно да пръска последователно пари за поредният опит инвитро и да му трансферират по два ембриона чиято вероятност по преценка на лекаря да се задържат е почти нулева, за да се предпази пък от евентуалната намеса на природата в случай на трансфер на повече ембриони и задържането на всичките. Клиниката във Варна не е единствената която практикува по този начин. Просто в случая така е станало че всички са се имплантирали и оцелели. Тогава вече всеки си взима решението. Но не мисля че нещата трябва да бъдат поставяна по този начин, че виждатели Варненската клиника е виновна за нещо.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #28 -: Юни 16, 2006, 11:09:10 am »
Мисля, че в някои европейски държави има законово регламентиран максимален брой ембриони, които могат да се трансферират. Доколкото си спомням в Англия е така.
Освен риска за бебетата след раждане, има и риск за износването изобщо на бременноста.
Аз мисля, че не е желателна толкова многоплодна бременност.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #29 -: Юни 16, 2006, 11:24:20 am »
Защото когато стоят дълго време, пради малкото тегло, ослепяват. Има и други вреди, за които не съм се интересувала подробно.

Ееее, това знам че е било така преди години и познавам един човек, който така е загубил зрението си.  Мисля, че проблемът беше в регулирането на потока на кислород в кувьоза.  Но все си мислех, че вече е преодолян този проблем  :(  А това, което пишеш, Оги за семейството от Търново ...
Дай Боже и четирите бебешочета във Варна да са живи и здрави и да носят само радост на мама и тати.

*
« Отговор #30 -: Юни 16, 2006, 11:26:17 am »
Аз знам за случай с три бебета ин витро, загубили зрението си по този начин  :cry:
Дано с тези душички всичко да е наред и да носят много радост на родителите си  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #31 -: Юни 16, 2006, 11:37:38 am »

Това с ослепяването не го знаех, но рискът да попадне всяко бебе от всяка нормална бременност в кувьоз е също е доста голям. Дори и едноплодна бременност при преждевремнно раждане.

Да, но тогава е просто лошо стичане на обстоятелствата и никой не е бил в състояние да промени това.
Но при многоплодна бременност с 3 и 4 бебета е ясно от самото начало, че ще лежат в кувьоз, няма как. И би трябвало да се вземат мерки да не се стига до там.
Но не мисля че нещата трябва да бъдат поставяна по този начин, че виждатели Варненската клиника е виновна за нещо.

Аз не ги обвинявам тях. Не знаем каква точно е била ситуацията. Може майката да не е искала да маха нито едно от бебетата и да си е поела риска?! Всеки има право на решение.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #32 -: Юни 16, 2006, 11:44:38 am »
Цитат на: bebe_2006
Ееее, това знам че е било така преди години и познавам един човек, който така е загубил зрението си.  Мисля, че проблемът беше в регулирането на потока на кислород в кувьоза.  Но все си мислех, че вече е преодолян този проблем

Точно така, заради кислорода е. Но за съжаление не е овладян този проблем. Скоро гледах по телефизията, че кувьозите по нашите болници са адски стари и малко на брой. Здравната каза нещо ги порязала с парите за отглеждането на 1 бебе и докторите се чудят от къде да вземат, защото било скъпо. Обаче Мелито ще може да каже на по-професионален и точен език каква е точно хавата?
Даже казаха, че имало жени, които им омръзвало да носят и правели планово секцио в 7-ми месец. После се сърдели на докторите, че не знаели какви били вредите от ранното раждане. Нещо искаха да не се позволяват такива "капризи", защото и без това няма пари за тези бебета, дето по независими от никой причини са се родили мънинки.

« Отговор #33 -: Юни 16, 2006, 11:52:50 am »
Да цитирам всенародния любимец Щерев, който казва, че 3+ плодна бременност е неуспех за репродуктивния център.
Благодаря ти, Бени!

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #34 -: Юни 16, 2006, 12:48:03 pm »
Дано само да са добре бебчетата и да радват много мама и тати!!! :P  :P  :P

*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
« Отговор #35 -: Юни 16, 2006, 12:52:38 pm »
а разбра ли от нея колко ембриона са й върнали и на какъв стадий от развитието?
много е това 4 - за екипа на инвитро клиниката, според мен, това не е успех, а провал.
дано да оцелеят всичките бебенца и да няма вредни последици за тях![/quote]

Аз лежах заедно с майката на 4-знаците ( казва се Елена) заедно правихме ин витро. Върнаха й 4 ембриона на 3 ден. На първото й ин витро през 2004 г. също са върнали 4, но не се е хванало нито едно.И с последни новини: майката е добре възстановява се бързо, при бебетата промяна за момента няма.
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #36 -: Юни 16, 2006, 12:55:44 pm »
Това с ослепяването не го знаех, но рискът да попадне всяко бебе от всяка нормална бременност в кувьоз е също е доста голям. Дори и едноплодна бременност при преждевремнно раждане.

доколкото съм чувала, рискът от ослепяване е свързан с прекомерното обдишване с кислород, което практикуват в специалните кувьози за недоносени. те били различни от обикновените кувьози, в които понякога поставят за няколко часа новородените.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #37 -: Юни 16, 2006, 12:58:33 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Да цитирам всенародния любимец Щерев, който казва, че 3+ плодна бременност е неуспех за репродуктивния център.

бря! ние с доцента да мислим еднакво...  :lol:

в Германия, доколкото съм чувала, повече от 2 ембриона не се връщат - забранено е от закона.

връщането на 4 ембриона вече е рисково. факт е, че статистическата вероятност да се захванат и 4-те е нищожна, обаче на - случило се...

*
« Отговор #38 -: Юни 16, 2006, 13:11:20 pm »
Цитат на: jam
Цитат на: FreshBreeze

бря! ние с доцента да мислим еднакво...  :lol:

Знаех си аз, че тайно му симпатизираш :wink:  :P  :D
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #39 -: Юни 16, 2006, 14:05:22 pm »
Може майката да не е искала да маха нито едно от бебетата и да си е поела риска?! Всеки има право на решение.

Аз мисля, че точно така е станало, захванали са се и четерите ембриончета, колкото и нищожна да е била вероятността и тя(майката), естествено, знаейки за риска при евентуално редуциране на ембрионите, не е посмяла да го поеме. Затова съм напълно съгласна с мнението, че вероятно тр. да има ограничение за броя на върнатите ембриони (да са най-много три), това разбира се е мое мнение. Дано на малките мишоци нищо не им се случи - лошо имам предвид като последствие от престоя им в кубьоз, би било безкрайно тъжно.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6