0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравеите, първо искам да ви похваля за форума. Супер е, толкова много неща научих, само за един ден.
Ситуацията е следната, ние сме младо семейство и от около 7-8 месеца се опитваме да си направим Бебенце. Сигурно времето през което правим опити е малко, но на нас ни се иска да стане час по скоро и нямаме търпение. Затова решихме, че трябва да потърсим специалист който да ни даде насока. Препоръчаха ни доктор в Пловдив. Отидохме при доктора два пъти и на втория път той каза на съпругата ми че няма овулация и трябва да се предприемат мерки. Поради сериозноста на това твурдение се поразрових и забелязах че не може толкова лесно да се установи че няма овулация.
Та въпроса ми е, Каде ще препопъчате да отидем за да се разбере със сигурност, дали няма овулация, и евентоално какво трябва да се прави оттук нататък.
Вие сте доста по в час с тези неща и освен всичко друго съм сигурен че знаете каде са добрите специалисти. По принцип в Пловдив ни е по удобно, но ако трябва и другаде бихме отишли, все пак едва ли има по-важно нещо от това.
Ще съм ви много благодарен за всякакви съвети и помощ.
Re: Здравейте и моля за съвет за избора на лекар
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2012, 22:29:05 pm »
За да се заключи че няма овулация, трябва самия процес да се проследи с ултразувк - 2-3 прегледа в рамките на един месечен цикъл могат да покажат това. А за да се твърди че това е проблем, който се случва системно и би довел до проблеми със забременяването, трябва да се провери поне няколко месеца подред, да се потърсят причините (най-често хормонални) и да се търси лечение.

Добър лекар в Пловдив, който ще си свърши със сигурност качествено работата е д-р Даскалов - ето и координати

http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=55

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2012, 22:30:46 pm »
В Пловдив има много добри специалисти. Тук има координати: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

Бих препоръчала д-р Даскалов http://www.invitro-plovdiv.com/

п.п. С Радостинка сме писали заедно  :D
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2012, 14:50:55 pm »
Здравейте!
По принцип може да изчакате 1 година неуспешни опити преди да търсите лекар.Но щом не ви се чака моя съвет е една спермограма,но задължително в клиника по стерилитет.Може да проследиш дали имаш овулация,което става при прегледи с ултразвук няколко за месец.Не забравяй,че е нормално да има един месец без овулация и това не бива да те шашка.Ако липсва ову много лекари препоръчват клостилбегит за стимулация,но това задължително след проходимост на тръбите и спермограма.Аз лично ходя при д-р Владимиров в София,много съм доволна там правят всякакви изследвания и препоръчвам него след доста изгубено време при други лекари.
Надявам се всичко да  е наред.Ако те интересува нещо друго питай. Късмет!
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 14:52:47 pm от Дези »

*
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2012, 16:30:52 pm »
Здравей! Не си писал от кой град сте, за да ви насочим по-добре. Момичетата преди мен са дали препоръки. Аз само ще допълня, че в сайта освен форум има и много литература на различни теми около зачеването, т.е. много за четене, стига да имате желание. Освен това има страница с клиниките и специалистите в България. В началото на сайта е, но за по-сигурно давам линк към нея: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
Млади сте още, а и опитите ви за детенце не са от много време, по принцип се изчаква до година. Но щом сте решили да потърсите помощ, то нека тя да е в специализирана клиника по стерилитет. Дано пътят ви към детето не е дълъг! успех!

« Отговор #5 -: Март 10, 2012, 22:33:37 pm »
много ви благодаря за напътствията, напълно се покриха с това което си мислех аз.
След като поппочетох няколко теми тук, реших да купя тестове за овулация ОВЮ
съпругата ми започна да ги прави както е описано в листовката и на 5 тия ден резултата беше полужителен. Това страшно много ни зарадва и обнадежди. Означава ли този резултат че съпругата ми си има овулация.
Ние сме от Пазарджик.
За спермограмата, неината гинеколожка ни накара да направим спермограма и резултата беше че имам 20% живи сперматозойди. Като каза че този резултат не бил добър.
Имам обаче един въпрос, струва ми се, че не я правят както трябва тази спермограма.
Възможно ли е да давам сперма в къщи и да я нося в клиниката след около половин един час и чак тогава да я изследват. Имам някакви смътни спомени от обща култура, че сперматозоидите живеят само няколко минути в нормална среда.
Има ли такова нещо.
Иначе засега ще продулжим опитите и ще изчакаме още малко с докторите. Но определено ще посетим този доктор който препоръчвате.
*
« Отговор #6 -: Март 11, 2012, 10:22:30 am »
Аз също имах положителни тестове за овулация,но за съжаление,такава при мен нямаше,така че при вас наистина най-добрия вариант е да се проследи с ултразвук 2-3 цикъла :)..,за да се установи липсата на овулация..
А спермограма - само в специализирана клиника по репродуктивна медицина,никъде другаде..

П.С. и аз съм с две ръце за Д-р Даскалов !