0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #220 -: Март 09, 2012, 23:28:54 pm »
Момичета ,аз мился че темата е за да обсъждаме всичко свързано с бременноста и естествено с нейния финал-раждането.Да споделяме ,да обменяме опит и преживявания.Все пак това не е някоя от темите във Фейсбук,където да си слагаме емотикони ,весели снимки и разни афоризми...Аз намирам за обидно,когато на някоя от нас се е случило нещо толкова ужасно и тя реши да сподели,друга да каже не ми е приятно да влизам в темата??!!!Аз съм чела и предишните теми,обсъжданите неща са същите,които вълнуват и нас-кърмене,раждане,киселини,стрии,килограми това е старо ,като света...
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #221 -: Март 09, 2012, 23:32:23 pm »
Аз пък да ви кажа - моето раждане беше хубаво. И всичките ми страхове бяха напразни. Попаднах на добър екип, отделно самото раждане беше бързо. Родих без никакви упойки :)
Както бременността, така и раждането е индивидуално.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #222 -: Март 10, 2012, 11:35:20 am »
blue_sky , понеже сьм се насочила кьм епидоралната упийка, би ли ми разказала нещата по-подробно. Ако не е удобно тук, на лично - предварително Благодаря

Аничка, това е много хубаво и аз смятам, че всичко е супер индивидуално.

Успех на Дани, много стиснати палчета
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #223 -: Март 10, 2012, 12:47:51 pm »
Успех и от мен Дани , всичко ще е наред ! :bighug:

Аз също бих искала да чуя мнения на повече момичета за различните упойки  :wink:


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #224 -: Март 10, 2012, 15:14:17 pm »
яна, джоли, писах ви на лични.

Ето малко инфо от уикипедия:
http://en.wikipedia.org/wiki/Epidural
« Последна редакция: Март 10, 2012, 15:22:47 pm от blue_sky »

*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #225 -: Март 10, 2012, 16:20:37 pm »
danielska_81 Леко и безпроблемно раждане! :goodluck:
Живи и здрави двете с бебка!!! :babyflips:
 :bighug:


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #226 -: Март 10, 2012, 17:27:04 pm »
За епидуралната и спиналната от личен опит - и при двете се поставя едно и също вещество, в гръбнака. Разликата между двете е, че при епидуралната се поставя катетър, през които периодично може да се прибавя от анестетика, а при спиналната това се прави еднократно. Другата разлика е,че епидуралната се поставя малко по- повърхностно (в епидуралното пространство) и започва да действа след около 20 мин. Затова много често се отказва на родилки,при които раждането протича бързо ( докато дойде анестезиолог, докато те подготви и подейства -ще родиш).Хубаво е да се уговорят тези неща предварително(ако имаш избор на екип де...). Спиналната се предпочита при секцио, защото се знае,че след поставянето държи 3-4 часа.
От моя опит смятам ,че е по-добре да се постави епидурална при секцио, защото катетърът може да се използва за обезболяване и след раждането, а има нужда :oops:
Иначе като риск за бебето - няма такъв.

Забравих да допълня, че според двама лекари, с които съм говорила е абсолютен мит ,че упойките забавят раждането или стават причина за секцио. Ако има причина за секцио, тя ще се прояви независимо от упойката:)
Аз лично си усещах контракциите и нямах никакъв проблем. Но когато се наложи секцио, ми доляха упойка и готово.Анестезиологът е непрекъснато до вас и следи състоянието ви. Като ме отпусна упойката в реанимация, дойдоха и ми поставиха още. Катетърът го отстраниха на 3 ден след операцията.
Поставяне на упойката е безболезнено по две причини : първо - контракциите в този омент болят много повече :D и второ - първо се слага местна упойка,след която нищо не се усеща.
Възможни нежелани реакции - главоболие, за което се препоръчва много течности.
Засягане на гръбначния стълб и парализа са изключени, защото упойките се поставят много под края на гръбначния мозък ( 3-4 прешлена по надолу). Анестезиолог от Токуда го описа като да се опиташ да уцелиш снопче конци,които плуват във вода с игла - няма как да стане, те бягат от иглата.

Така че не се притеснявайте , а се възползвайте от правото си да бъдете обезболени (ако има такава възможност).Раждането може да бъде и прекрасно преживяване!
« Последна редакция: Март 10, 2012, 17:33:30 pm от janin4eto_87 »
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #227 -: Март 10, 2012, 18:48:33 pm »
Здравейте!
С известна доза страх и колебание се записвам във вашите редици, защото преди две седмици видях една бледа втора черта, а няколко дни по-късно тя вече се насити :).Не зная дали има нещо по-красиво от тази втора черта. Тъй като в началото на февруари месец се обзаведох с гипс (преди овулацията), а после направихме и контролна рентгенова снимка, се притеснявам как това се е отразило на бебето - според календара на бг мамма съм заченала на 14-ти, а контролата беше на 16-ти. В сряда съм на преглед при гинеколожката ми и с нея подробно ще обсъдим ситуацията. Личната лекарка предложи да забавя прегледа с още няколко дни, опасявайки се от "ровичкането" с вагиналния ехограф, но аз твърдо съм решила да отида, защото имам хиляди въпроси към нея. Що се отнася до ехографа - не искам такъв сега и точка. Така де, в момента пия единствено фолиева киселина - нея я започнах в средата на януари, и постоянно се опитвам да не се натоварвам - така  или иначе съм в болнични заради гипса и ми идва добре почивката. Иначе усетих ще има нещо различно и направих първия тест,защото имах силни болки в корема, а след това се появи и един вълчи апетит.Сега съм 52кг, до края ще са доста повече. Стига съм ви занимавала. Хубава вечер от мен!
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #228 -: Март 10, 2012, 18:54:37 pm »
Адриана,добре доща при нас,желая ти лека бременност и здраво бебче накрая!За рентгеноват снимка ,не се тревожи предварително в нета четох ,че много зависи в коя част от тялото е и по кмое време на бременността,мисля че два дни след зачатие едва ли би имало фатални последствия.Разбира се лекаря ти най добре ще ти обясни и ще ти каже,ако евентуално има някакъв риск.Колкото да вагинален ехограф аз не съм правила такъв и досега,но ми се струва че за коремен ти е рано и няма да се види още.Нека и другите мимичета да кажат ,но аз бях чак в 8 седмица да чуем съце.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #229 -: Март 10, 2012, 18:58:40 pm »
adriyana, здравей и добре дошла! Ако мога да те успокоя, ще ти кажа ,че по генетика сме учили, че преди имплантацията и няколко дни след това действа принципа "всичко или нищо". т.е. ако се случи нещо фатално с ембриона, той просто няма да се имплантира :wink: Така че щом си видяла двете чертички, се надявам ,че след има няма 7-8 месеца ще бъдеш мама на прекрасно бебе:D Честито:)
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #230 -: Март 10, 2012, 19:27:28 pm »
Момичета оказа се че имам два добавъчни котилидона (мисля че така се казва) на плацената. Демек нещо като израстъци, които има голяма вероятност да се скъсат при раждането и да се наложи абразио. Някоя от раждалите мами да е имала такова животно? Не намирам почти никаква информация в нет-а  :(
Аз не мога да ти помогна, за съжаление нищо не съм чувала по въпроса. Знаеш ли как е на английски за да проверя в моята книга за бременни дали пише нещо..?

Аз отново нямам избор за упойките  :lol: Майка ми много я е страх, че ще раждам с упойка и само ми пълни главата с простотии ама аз я игнорирам :) В началото на април имам среща с анестезиолог, който ще ми обясни всичко, но тук нямам право на глас и произволно да си избера упойката, защото ги е страх, че недай си Боже нещо да стане, ще ги съдя до дупка :) Казаха ми, че единствения вариант за пълна упойка е ако нямам достатъчно тромбоцити в 9тия месец (под 100 000) за епидурална и анестезиолога нямало да се навие да ми сложи.
Имам една приятелка на която не и сложиха защото роди в 8мия месец и не беше направила още тест за алергия срещу упойката и анестезиолога казал, че няма да и сложи упойка на негов гръб...
А ако са ми ниски тромбоцитите и не става за епидурална (при естествено раждане), щяли да ми сложат някаква друга упойка, която не разбрах много каква е, но разбрах, че ще съм като надрусана общо взето, но няма да изпитвам болка.

Като се видя с анестезиолога ще ви пиша по-конкретно :)
Адриана Честита бременност и от мен :) Леки оставащи месеци и недей да се тревожиш излишно :) И аз много се притеснявам, че в началото когато незнаех, че съм бременна бях на сватба на много близка моя приятелка, после и на рожден ден, та имам няколко "почерпки"... :oops: :oops: :oops:


*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #231 -: Март 10, 2012, 21:28:35 pm »
Момичета ,здравейте,
имам питане относно мускулна инжекция. Нали сега през 5 дни ходя да ми слагат витамин Б12 за ниския хемоглобин...по принцип в Надежда. Но днес не ми се ходеше дотам и ходих в 25 ДКЦ в Младост при нас. И след поставяне на инжекцията ( в дупето ) явно нерв ли е засегнала тая,незнам,но...сега ме боли доста.И не спира. Досега 2 ми биха и нямаше такова нещо. Някоя сблъсквала ли се е с тоя проблем.Дали ще ми мине?
Хубава вечер
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #232 -: Март 10, 2012, 21:45:33 pm »
Много благодаря за бързите отговори :). Успокоих се и до сряда ще дишам леко. Смених снимката на племенника с по-актуална и името си, защото смятам да използвам профила си тук често. Имам регистрация от близо 5 години, но предимно четях, а сега ще се стремя да се разписвам по-често. Още веднъж ви благодаря за топлото посрещане.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #233 -: Март 10, 2012, 22:03:11 pm »
Андреа, много от нас са правили ин витро и при бременност ни гледат доста често с вагинален ехограф. Личната ти лекарка, ако ти е казала такова нещо, има по-малко представа от мен, а аз не съм мед.лице.  :?
Лека бременност!

жанинчето, хубаво обяснение!  :)

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #234 -: Март 10, 2012, 23:47:08 pm »
Dragica, ако те боли, може на мястото да направиш компрес с риванол и да разтриваш леко.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #235 -: Март 11, 2012, 09:38:16 am »
Драгица,явно сме съседки :)  :?И аз съм имала много болезнени инжекции..но като разтрия мястото,чувствам облекчение и до 1 ден болката отшумява


*

    ysmivkata

  • **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #236 -: Март 11, 2012, 14:24:44 pm »
Janin4eto благодаря за доброто обяснение за упойките, тук имаме нужда от адекватни отговори :bighug:

Нашите съкровища Васил и Виктория
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #237 -: Март 11, 2012, 23:16:18 pm »
Да питам момичетата в по-напреднала бременност и вече родилите, за болницата какъв размер дрешки сте купили  за бебето? Аз гледах едни за 0м или новородени и ми изглеждат страшно малки...абсурд да събереш бебе и памперс вътре  :lol: тези за 0-3м ми изглеждат по-нормални, а и ако е малко голямо предполагсм, че няма да е толкова фатално отколкото ако е малко и не става...?
Лека вечер от мен :)


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #238 -: Март 11, 2012, 23:21:43 pm »
Криси, в България са по-различни размерите. В Германия също. Моят син във френските дрешки за 3-годишни не влиза. Купувай 54! Не по-малки! Мисля, че нямат размер 56. Ако намериш 56, купи 56! 54 го носихме две седмици.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #239 -: Март 12, 2012, 08:38:09 am »
Добро утро на всички,

аз да питам има ли някоя бременна или вече родила ,която да приема или е приемала Л-Тирокс през бременността..навсякъде пише,че няма данни дали преминава през плацентата и дали е безвредно за бебето.
Нямам Хашимото,забременях и ТСХ скочи до 5,казаха докрая на бременността да пия Л-Тирокс 50 мг , като искаха и а ми увеличат дозата до 75 мг през зимата,което не стана,защото си пускам контроли и държа ТСХ около 1.5..засега.