Аз за пункцията си избрах пълна, защото вече бях правила една пункция с пълна. Докторът много ме убеждаваше за епидурална. С епидурална съм раждала. Не ме беше страх. Но пък при пълната така хубаво си поспах първия път, въпреки че беше само за 15-20 минути.
Когато излязох от упойка, всъщност много бързо излязох, много добре се чувствах. Сестрата ми каза, че е нормално да се чувствам добре. Че от епидуралната се излизало по-трудно. Аз я питах защо тогава докторът е настоявал за нея. Ами, защото само я слагал и повече нямал работа, а при пълната трябвало да седи, докато се събудя напълно.
Естествено, че ми е трудно да сравня начина, по който излязох от упойка при раждането. Не мога да го определя като труден, но от всичкия разтвор, който ми вляха, кръвното ми беше паднало на 80 на 60 и не можех да си стоя на краката. Иначе и мен ме беше страх и си мислех, че ще мога да родя без упойка, но когато започна да ме боли, забравих, че ме е било страх и дори се ядосах, че анестезистът толкова се забави.
Изберете упойката, която прецените! Най-важното е вие и бебетата да сте добре.
катрин, радвам се, че сте добре. Как пък не са забелязали какво става с теб, като си била 5 дена под наблюдение в болница?!