0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #140 -: Март 02, 2012, 10:10:44 am »
White,има интерес :)Пиши от какво не си доволна ,та да знам за какво да внимавам:)Ти как ражда ,аз съм със секцио.Най -вече ме интересува,кога дават бебето за кърмене ,аз не искам да се научи на шише както дъщеря ми ,държа да го кърмя затова иксам възможно най-скоро да го сложа на гърдата.И дали имат консултант по кърмене да ми покаже и обясни някои неща?2500 стигнаха ли,да не се налагаше да се доплаща нещо после?И при кой лекар беше ти?Благодаря!
Колкото до цената поразгледах и други клиники и в Пловдив и в София за секцио варират от 1700 до 2000,,с разликата че в Токуда в тази цена влизали някакви изследвания на бебето,които не се правели другаде,всъщност 600лв от сумата са за неонтологични грижи.Да не говороим за апаратурата,от всички болници,ако има проблем бебетата се карат или в Майчин дом или в Токуда.
Толкова ме е страх заради случаите напоследък..чак кошмари сънувам:((
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #141 -: Март 02, 2012, 13:40:26 pm »
blue_sky и аз го имам този проблем, французите си говорят само техния език и смятат че ако искаш да общуваш с тях трябва да научиш френски, защото те английски няма да научат. Не ме питай къде намерих англоговорящ лекар и акушерка...сега и педиатър търся..А аз все пак живея в най-големият им курортен град, и лятото в пика на сезона ми се наложи да викам полиция и познай от три пъти дали някой дойде :) не можахме да се разберем и за това направо ми затвориха :) за това момичета ако идвате към френската ривиера, даже на почивка - научете френски :)

Исках да ви питам знаете ли как мога да си покача тромбоцитите с храна? Вече са ми 120 000, а ако паднат под 100 000 анестезиолога може да ми откаже да ми направи епидурална упойка, което определено не искам а и ако се наложи секцио ще ме приспиват :(


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #142 -: Март 02, 2012, 13:45:52 pm »
Първото ми раждане беше 2008 г. при д-р Диковв асистенция с д-р Кирякова, който сега е в Шейново. Секцио по спешност, след като влязох за предизвикано раждане 3 дни след термин. Пуснаха ми окситоцина /никога повече не искам да имам досег с тази гадост/ и загубихме тоновете на бебето на 5-тата мин. :( Не ме хвана спиналната упойка /малшанс на анестезиолога д-р Илиев/ и ме приспаха. :( Закърмих на следващата сутрин, защото много дълго излизах от упойката. Пък и цялата ситуация беше далеч от представите ми. 9 месеца се готвих за нормално раждане и секциото не ми беше на дневен ред. Не съм имала никакви проблеми с кърменето, но не спазвах часове и не позволих да ми взимат бебето от стаята. Бебето се оказа с истински възел на пъпната връв и това е вероятната причина за загубата на тоновете.
Второто раждане беше дек. 2009, при д-р Димитров в асистенция с д-р Костова. Готвех се за нормално раждане след секцио, макар докторът хич да не беше навит. 3 месеца ми обясняваше, как не е сигурно че ще стане... Последните дни все ми обясняваше, че главичката на беба е над 10 см., а само час след това на ехографа на д-р Сигридов беше 9.5 см. :x Девойката си затискаше пъпната връв и често имахме проблемни записи на тонове. Накрая се влошиха кръвотоците и се наложи секцио по спешност на термин. Да е жив и здрав д-р Сигридов. Благодарение на него знаех точно какво се случва и защо се налаг отново да ме срежат.
От самата операция съм доволна за разлика от първия път. Много по-лесно и бързо се възстанових и белегът ми е много по-незабележим от първия.
Закърмих час след раждането, когато донесоха беба да я види баща й. Без позволението на акушерките, но това си е моето бебе и аз решавам, кога да го храня. Не позволих да й дадат вода и АМ през четирите дни там и за общо учудване тя наддаваше. :D
Отчитам като голям минус, че се опитват да налагат режим на кърмене на 3 часа и отделят бебето през нощта /това заради другите 3 момичета в стаята/. Не те спират обаче, ако решиш да не се съобразиш. Все още препоръчват миене на гърдите преди всяко кърмене и то със сапун. :x
Изследванията на бебето са наистина полезни, макар цената им да е прекалено висока. За почти 1/3 от тези 600 лв. могат да се направят, но трябва да се ходи на няколко доктора и се губи време.
Правят терапия на всички бебета с вит. К, което не знам да се прави на друго място.
Цената при мен беше 1500 лв. раждане /без значение от начина/ и 600 лв. за бебето. Нито лев повече не сме платили. Сега не съм проверявала цените.
Ако отново раждам там сигурно ще избера д-р Кирякова. Тя е най-склонна да изчаква естествения ход на раждането, без излишна намеса, която е основната причина за спешни цезарови сечения.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #143 -: Март 02, 2012, 17:54:48 pm »
Благодаря ти много за изчерпателния отговор!Аз имам запазен час при д-р Даниел Илиев,чувала ли си нещо за него?И как така другите 3 момичета,за тази цена не си ли сама?Аз също няма да разреша да дават на бебето вода и АМ,за това все пак отивам в частна клиника ,за ад се съобразят с моето решение за моето дете!Ох,не знам толкова ме е яд ,че моя лекар е чак във Варна,с него щях да съм най спокойна,а и неонтологията в тмошната болница хич я нама...Имам една гинекологична операция в Плевен в Света Марина,при проф. Горчев,ама и там ми идва далече иначе като обслужване и обстановка,съм безкрайно доволна.Отсега съм се спекла кога,къде и как,а като наближи времето не ми се мисли:))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #144 -: Март 02, 2012, 18:00:31 pm »
Аз пък си мислех , че все е рано да говоря за раждане с лекаря си . Нали съм суеверна :oops: Утре съм на преглед и вече ще го направя .За протокола - вече съм в 25 г.с и май е време така като ви чета .
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #145 -: Март 02, 2012, 18:47:36 pm »
Теди ,чета те че неонатологията във Варна не е добре и се надявам да ми кажеш ,ти или някой запознат как изобщо да разбера коя неонатология е добра!Аз изобщо си нямам идея какво трябва да има като апаратура и специалисти...аз не съм в Бг,и отгоре на всичко личната ми осигуровка покрива раждане в частна клиника и тук идва проблема...Всеки си хвали собствената клиника,а аз нямам откъде да набера достатъчно инфо ,дори не зная какво точно трябва да има..Моля някой по вещ да ме образова малко.Може и на лични ако не е точно за темата  :)
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #146 -: Март 02, 2012, 19:49:16 pm »
Аз съм доволна от неонатологията на МД София. Нито за миг не съжалявам, че се пренесох от Бургас и родих именно в тази болница. Благодарение на лекарите им сега бебетата са добре, защото след раждането състоянието на момиченцето стана критично и беше на командно дишане, а ден по-късно дишаше само. Сега чакам да наддадат и да ги преместят от интензивното.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #147 -: Март 02, 2012, 20:04:49 pm »
Аничка,много се радвам че те виждам тук .Пожелавам бързо да наддадат бебчетата и скоро да сте у дома.
И аз още не съм говорила с моя лекар за раждането ,ама поне знам къде ще раждам ,е почти съм сигурна де :).
Вчера бяхме на преглед,бебка е около 800г,с главичката надолу,но нали това не означава че ще си стои така до раждането,сигурно ще се върти до тогава много пъти.
Имам нисък хемоглобин 100,ама засега няма да пия нищо,ще с еопитам с храни да компенсирам.И контракциите ми са вс есъщите ,до към 10 на ден ,не болезнени,увеличаваме магнерота на 3х2 .Само те ме плашат ,кой знае как тормозят бебка :(.
Хубава вечер коремчета и мами .
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #148 -: Март 04, 2012, 19:55:33 pm »
Момичета много е спокойно този уикенд, никакви ви няма :) Аз само минавам да драсна някой ред :) Аз пак съм болна и се лекувам :( Има някакъв грип тук и явно съм го хванала...:( Нищо де, топля си краката, пия чайове с лимони и май се оправям бавно бавно :)
Приятна почивка на всички :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #149 -: Март 05, 2012, 10:23:41 am »
Привет момичета,да споделя моите притеснения относно раждането.Разучавах тези дни за клиниката и лекаря при който ще раждам  /при него правихме и инвитрото/, но тей като той ежедневно е на работа даже и по празници защото има много процедури ме предупредиха, че най-вероятно ще ми предложи секцио или предизвикано раждане заради това, че е зает:(.Той знае, че ще раждам при него, но не сме говорили как, а ми се струва че е раничко и незнам какво точно да питам.Ако всичко е наред не ми се иска да ме режат, а сега чета повече за това предизвикано раждане и има доста негативни мнения...Голям страх ме е обвзел  :(

Krisi88 бързо да оздравяваш ти пожелавам, че в този мартенски месец много лесно се  лепват май тези настинки.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #150 -: Март 05, 2012, 11:19:07 am »
PUHCHE,ако нямаш предпоставки и медицински показания най-добрия начин за раджадне и за теб и за бебето е естествения.Още повече с съвременните методи за обезболяване,ще изпиташ само емоцията и радостта от това ад си гушнеш детенцето веднага след като си станала майка!Аз като жена с две коремни операции на никого не би препоръчала секцио,моя лекар каза,че това е най кървавата операция!А това ,че лекар при който искаш да раждаш е твърде зает изобщо не е причина и показание за  секцио!Това е моето мнение,разбира се ти ще си вземеш решението,но като знам колко страдах от срастванията след секцио и колко години се мъчих преди да ме оправят ,с повторна операция!Много ме е яд ,че  в България едва ли не на всяка жена се обяснява как било по добре секцио :balk_149:В чужбина само при много сериозна причина прибягват до него ,като карен вариант!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #151 -: Март 05, 2012, 11:47:04 am »
Puhche И аз толкова много се чудих, ама накрая като разбрах, че нямам избор приех просто, че ще раждам нормално....Просто аз не съм от хората които имат радикално мнение - нито съм против секциото, нито против ест раждане.Но истината е, че ако си поискам секцио единсвената причина за това ще е страха ми от нормалното раждане. Както и да е, мене ме отрязоха директно тук за секцио с думите " да направиш секцио на здрава и млада жена е равносилно на престъпление" което много ме учуди, но явно има причина да не го правят в цяла Европа. За това сега се уча да дишам, да следя контракции и ще чакам деня когато малката реши да се появи. Ако искаш нормално раждане мисля, имаш още доста време за да си избереш друг лекар :) просто реши какво искаш, аз със сигурност още щях да се чудя ако имах избор тъй като съм много зле когато трябва да се вземе решение  :lol:
Иначе за настинката благодаря, вече съм по-добре и днес ще полежа, а утре ще водя малкото ми момченце (кученце) на лекар, че нещо си е направил на окото...Той горкия е 2 килограма и половина, обаче се мисли за истинско куче и гони разни гущери и змии и всеки ден ми се появява с някоя нова "рана" от тежките му битки в двора :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #152 -: Март 05, 2012, 12:27:33 pm »
Благодаря момичета :) аз много се надявам на естествено раждане. Страхът е неизбежен, но именно заради това исках да е при лекаря, който ми направи лапароскопията,бореше се заедно с нас и ни помогна ми да имаме бебенце.Ще трябва да разговарям с него отсега, за да имам веме да се насоча към друг евентуално, който да е на разположение по всяко време.Толкова е трудно в тези дни да се доверим просто на някой лекар,проучваме, лутаме се готови сме на всичко само и само някой да си свърши работата :(...
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #153 -: Март 05, 2012, 13:50:50 pm »
Хей мами,правили ли сте 4D ехограф и какво ви е мнението?Прочетох,че между 25 и 28 седмица е най-подходящия момент да се видят добре бебчетата и смятам да се възползвам от тази среща да си ги видя как изглеждат.Много се изненадах когато си записвах час ми казаха да си нося шоколад,явно реагират по някакъв начин.Знае ли някой за какво става въпрос?Много любопитно ми стана,тъй като аз не съм много по сладкото,ама ако на тях им харесва ще трябва да ги черпя от време на време  :P
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #154 -: Март 05, 2012, 14:42:42 pm »
Привет мамита! Пухче, и аз като другите съм ЗА естественото раждане, макар че на мен предварително ми казаха секцио, което е абсурдно!
Струва ми се, че събота усетих първото пърхане на бебока, ако може така да се каже  :lol: Беше невероятно усещане и леко странно.
Успешен ден момичета!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #155 -: Март 05, 2012, 15:04:18 pm »
Хей мами,правили ли сте 4D ехограф и какво ви е мнението?Прочетох,че между 25 и 28 седмица е най-подходящия момент да се видят добре бебчетата и смятам да се възползвам от тази среща да си ги видя как изглеждат.Много се изненадах когато си записвах час ми казаха да си нося шоколад,явно реагират по някакъв начин.Знае ли някой за какво става въпрос?Много любопитно ми стана,тъй като аз не съм много по сладкото,ама ако на тях им харесва ще трябва да ги черпя от време на време  :P

Алана , в моята клиника ни гледат всеки път на 4Д. Вижда се абсолютно всичко и се прави измерване на бебето.На мен онзи ден на прегледа ми дадоха даже и снимка от личицето й, и вече се виждат ясно чертите й . Много е яко. Виж за шоколад за първи път чувам .  :D
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #156 -: Март 05, 2012, 15:51:50 pm »
Дидомира, ти нали си в "Надежда"? От коя седмица започнаха да те гледат на 4D?
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #157 -: Март 05, 2012, 16:15:11 pm »
Хей мами,правили ли сте 4D ехограф и какво ви е мнението?Прочетох,че между 25 и 28 седмица е най-подходящия момент да се видят добре бебчетата и смятам да се възползвам от тази среща да си ги видя как изглеждат
На мен всички ФМ са ми на 4D преживяването е невероятно. Сега ми остава последната в 32ра седмица и нямам търпение :)) последно бях в 22ра г.с. и беше уникално преживяването, видяхме личицето на малката, с едни големи устни и малко носленце :) сега снимките са ми на телефона и постоянно си я гледам :) отивай задължително :)

Момичета сега гледах какво ми е нужно за болницата и тук ми искат да си взема и козметика за бебето, защото се оказа че само първият път ще ни покажат как се къпе бебето, а след това ние с таткото ще я къпем в болницата (живот и здраве). Аз съм се спряла на Mustela, но незнам точно какво е необходимо а и с този френски  :x Та може ли да ми кажете каква козметика трябва да купя за бебчето от А до Я ?
Благодаря ви много :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #158 -: Март 05, 2012, 16:23:00 pm »
Дидомира, ти нали си в "Надежда"? От коя седмица започнаха да те гледат на 4D?

Stelxen,при д-р Сигридов съм. Гледат ни на 4Д от как съм при него ,т.е от самото начало на бремеността.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #159 -: Март 05, 2012, 17:02:05 pm »
Дидомира, ти нали си в "Надежда"? От коя седмица започнаха да те гледат на 4D?

Stelxen,при д-р Сигридов съм. Гледат ни на 4Д от как съм при него ,т.е от самото начало на бремеността.
И аз съм при него, но до сега никога не ме е гледал на 4D. Даже и на самите снимки си пише 2D. Вече така искам и аз да ми покажат момците на 4D. :)