0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #60 -: Февруари 27, 2012, 14:15:17 pm »
Да са живи и здрави малките съкровища на Аничка  :bori_012: :bori_004:
Много да я слушат и много да радват мама и тати. Аничка, бързо въстановяване, че много  сили ще ти трябват сега  :bighug:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #61 -: Февруари 27, 2012, 14:31:33 pm »
Честито и от мен на Аничка :D! Да са й живи и здрави бебенцата и много да я радват!
*
« Отговор #62 -: Февруари 27, 2012, 14:57:15 pm »
Щъркелова вест
Тази нощ Аничка.бс е станала мама на две прекрасни бебчета  :bori_007: :bori_004:Явор 1800гр и Ралица 1480гр. Родила е по естествен начин :P Чувства се добре! Да са им живи и здрави малките съкровища, много радост да им носят!!!!!!
Браво Ани ти си герой :youwoman:
Хей усмивката няма ли да пуснеш отделна темичка за мама Ани  :D
*

ysmivkata

• **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
« Отговор #63 -: Февруари 27, 2012, 18:39:52 pm »
Neka nqkoi pysne tema za chestitki za Anichka molq

Нашите съкровища Васил и Виктория
*
« Отговор #64 -: Февруари 27, 2012, 18:57:39 pm »
Щастливата темичка на Ани http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47686.0
« Отговор #65 -: Февруари 27, 2012, 19:11:01 pm »
Момичета малко спам в темата, но продавам ел.помпа за кърма на НУК, компреси за гърди и подплънки също на Нук. При проявен интерес има подробно инфо в темата Борса Зачатие.
*
« Отговор #66 -: Февруари 27, 2012, 21:38:24 pm »
Zdraveite momi4eta s golqm intees vi sledqh prez cqlata si bremennost,i vinagi nau4avah ne6ti4ko ot koeto se interesuvah.Do sega nqmah nikakuv problem s bremennosta,noooo eto 4e se poqvi gadeneto za koeto 4etoh v na4aloto,povru6tam po 2-3 pati na den ta se 4udeh tova dali e normalno :( :?
Суса ти вече си почти приключила с бременността като гледам  :lol: Аз мисля, че е нормално заради покачването на прогестерона..Не съм сигурна на 100%, попитай лекаря си най-добре, ако някоя по-опитна бъдеща мама не ти отговори :)

« Отговор #67 -: Февруари 27, 2012, 22:45:23 pm »
Здравейте,момичета след прегледа днес съм малко притеснена.Аз нали ви бях писала ,че се чуствам напълняла на почивката,но се оказа,че не съм качила и килограм а бебето малко изоставало според видеозона.Доктора ми се скара,че съм пазила диети,а мъжа ми умря от смях,а си хапвах от всичко,каквото ми се искаше ,по мъничко и в никакъв случай не може да се говори за диети.Сега ми казаха да ям много протеини,а аз ненавиждам месо:((Мился си дали да не взема да опитам със соя как ще са нещата.Лекаря каза ,че му се виждам анемична ,но утре като пусна изследвания ще се види.Дано е нещо временно и бебо завакса с растежа.Аз ще се опитам да се храня по правилно и по често.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #68 -: Февруари 27, 2012, 23:22:10 pm »
Здравейте,момичета след прегледа днес съм малко притеснена.Аз нали ви бях писала ,че се чуствам напълняла на почивката,но се оказа,че не съм качила и килограм а бебето малко изоставало според видеозона.Доктора ми се скара,че съм пазила диети,а мъжа ми умря от смях,а си хапвах от всичко,каквото ми се искаше ,по мъничко и в никакъв случай не може да се говори за диети.Сега ми казаха да ям много протеини,а аз ненавиждам месо:((Мился си дали да не взема да опитам със соя как ще са нещата.Лекаря каза ,че му се виждам анемична ,но утре като пусна изследвания ще се види.Дано е нещо временно и бебо завакса с растежа.Аз ще се опитам да се храня по правилно и по често.
Хапвай месо, изключително важно е...аз например ям в салатата пилешко месо, ама не се усеща като месо..Ето например каква салата си правя, много е вкусна :)
Салата:
Марула (аз слагам и рукола ама незнам при вас дали има  :? ), 1 авокадо, 1 жълта чушка, 8 чери домата, пилешко на грил (нарязано на ситно, аз го купувам в магазина обаче като няма си слагам пуешко филе нарязано на кубчета), зелен лук, половин краставица и орехи
Сос:
В една чаена чаша слагам 3 с.л зехтин, истискан лимон и 1 ч.л майонеза (лайт), сол и го разбърквам да стане еднородна смес и заливам салата.
Много е вкусна и е полезна :) Гледам това да ми е обяда, а за вечеря дояждам салатата и отделно ям или риба или някакво месо... Естествено ако ядох само това нямаше да съм качила 10 кг вече, много ми е трудно да се въздържа от чийзкейк и сладолед :)

*
« Отговор #69 -: Февруари 27, 2012, 23:28:35 pm »
Честито на Аничка,
да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват.
Дано бързо да се възстановява и да си прибира мъниците към морето!
На мен ми откриха холестаза на бреенността и сега съм на хапчета и запис на тоновете 2 пъти седмично и секциото май ще е по-рано, ще решим следващата седмица.

*
« Отговор #70 -: Февруари 28, 2012, 00:07:47 am »
Най-после запис и от мен в нашата темичка!
zina_z какво е холестаза, извинявай не съм наясно, какви са опасностите...дано всичко е ОК
« Отговор #71 -: Февруари 28, 2012, 08:04:55 am »
TEDI 81 при мен по едно време бебето уж беше с две седмици напред с растежа, сега е на границата на седмиците си... Не мога да им хвана спатиите на измерванията на тези лекари :) Наистина е добре да хапваш месце, за соята не знам- преди време като имах хормонални проблеми (естрогена ми беше колкото на жена в менопауза) много изчетох за това как може по естествен начин да се покачат нивата на естроген. Единия начин беше като се приема много соя. Не знам дали има връзка между бременността и това колко ще са ти нивата на естроген, но по-добре питай лекаря :) Знам колко е гадно да ядеш нещо, което мразиш аз съм злояда по принцип, но заради бебчо си струва според мен...

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #72 -: Февруари 28, 2012, 08:07:37 am »
Момичета, добро утро:-)
Аз сега съм на преглед от 9,30 ч. при д-р Сигридов.
Стискайте палци,дано всичко е наред.
Хубав ден на всички ви  :bighug:
*
« Отговор #73 -: Февруари 28, 2012, 09:20:02 am »
Стискаме ги щом трябва. :D
И ние днес сме на преглед ама чак късно следобяд.
Дано този път разберем със сигурност какъв е пола , че любопитството изяде майка му. :D
*
« Отговор #74 -: Февруари 28, 2012, 09:25:56 am »
Tedi81,чувала съм че лещата и орехите успешно могат да заменят месото.Аз лично поради проблеми с желязото поне 2 пъти седмично хапвам леща,може да си я приготвяш и като супа ,като яхния,и като салата със сушени домати и маслини.Много е полезна и така ще си набавиш много полезни съставки за организма.
« Отговор #75 -: Февруари 28, 2012, 09:29:48 am »
Момичета, добро утро:-)
Аз сега съм на преглед от 9,30 ч. при д-р Сигридов.
Стискайте палци,дано всичко е наред.
Хубав ден на всички ви  :bighug:
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Razbira se 4e vsi4ko 6te e OK
Az ve4e na cqlo izpleskax kolkoto nablijava datata.Sno6ti legnax v 1 4asa i ot 6 sam na krak.San ne me lovi :)

« Отговор #76 -: Февруари 28, 2012, 10:22:16 am »
Теди, и аз имам проблем с консумацията на месо - повдига ми се, но гледам поне бяло пилешко или риба да ям. Протеините са важни за развитието на бебчо, иначе може да те сложат на системи. Една приятелка кара бременността си по учебник и се хранеше като врабче и резултата беше 7 дена на системи, защото бебето не се развива според седмиците - забавя се.
Идеята на Криси за салата ми хареса, ще я пробвам. А пуешкото е по-полезно и от пилешкото, защото няма толкова мазнини и въглехидрати, а чити протеини. Вземам си пушено пуешко и направо си го хапвам  :lol:
Аз пък имам друг проблем, качвам килца май повече отколкото трябва  :oops: Хем се движа постоянно, не се застоявам. Но това може и да е генетично, сестра ми беше така ...
Цуфки момичета!
« Отговор #77 -: Февруари 28, 2012, 10:31:40 am »
Алана,Криси благодаря за идеите мимичета,салатата ще я пробвам още днес,а лещичка толкова обичам че мога само нея да си ям:)Толкова ми стана съвестно,че заради моя отказ от месО бебчо не расте,че сега ще го ям ,ако ще да пукана!Мама щяла днес да ми прави телешко варено,може като е на манджа по да ми върви.В краен случай ще пасирам супата,ще си стисна носа и ще я изпия,начини има.3 пъти в седмицата дали стига месо или повече,ще редувам с бобови.Сега си гледа в нета всички епизоди на Такъв е живота Шейново,много се вълнувам и плаша,препоръчвам го на скучаещите в къщи:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #78 -: Февруари 28, 2012, 10:49:55 am »
Сос:
В една чаена чаша слагам 3 с.л зехтин, истискан лимон и 1 ч.л майонеза (лайт), сол и го разбърквам да стане еднородна смес и заливам салата.
Момичета, това е много калорично, има и орехи и авокадо. По-добре заменете лъжичката майонеза с лъжичка кисело мляко :wink:
Лъжичка на обяд, лъжичка на вечеря - малките промени в храненето имат голямо значение на кантара.
Лека бременност на всички!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #79 -: Февруари 28, 2012, 10:51:54 am »
Теди , и аз като бях в твоите седмици някъде , беба беше спряла да расте . Аз дебелея , а тя ..стои си на едно място . Месо не хапвах въобще , гадно ми е . Същевременно при последната ПКК , хемоглобина ми е 95 .Вече съм и на инжекциий В12, заради него . Д-р Сигридов ми си накара и се взех в ръце. Всеки ден ям месо , макар да ми е отвратително. След последния преглед беба беше пораснала доста , така че ....  имало е ефект .