0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2012, 10:20:39 am »
Запис в новата тема,дано имаме само хубави новини и да посрещнем още много бременни мами тук:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2012, 10:36:12 am »
Цоп и аз в новата темичка. Много ми липсвахте момичета  :bighug: Пожелавам на всички мамчета спокойна, лека и щастлива бременност и да гушнат здраво и усмихнато бебче.
« Отговор #22 -: Февруари 23, 2012, 12:55:51 pm »
Като сме на темата книги, искам да ви питам видя ли сте някъде из софийските книжарници "Аз отглеждам детето" на Лоранс Перну. Похвалиха ми я много, а във всички онлайн книжарници е изчерпана  :balk_153:
А все още ме е страх да обикалям по "нормалните" книжарници с този остатъчен сняг и лед  :oops:

Много благодаря на всички момичета за инфото за кърменето. Тази информация е  безценна. Като некърмено дете, определено ще направя всичко възможно да не лишавам детето си от кърмата.

Гери, сигурно си много права, че като се роди е още по-хубаво, ще поживее и ще видим  :bighug:

тькмо щях да кажа, че аз имам и двете книги и ''аз чакам дете'' и ''аз отглеждам дете'' и че и в двете има много инфо за раждането и кьрменето, развитието на бебето и какво в кой месец горе-доло трябва да прави. Ще питам мама от кьде ми я намери, защото пьрвия пьт беше изчерпана, но се надявам да сьм ти в помощ.
*
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2012, 13:45:41 pm »

тькмо щях да кажа, че аз имам и двете книги и ''аз чакам дете'' и ''аз отглеждам дете'' и че и в двете има много инфо за раждането и кьрменето, развитието на бебето и какво в кой месец горе-доло трябва да прави. Ще питам мама от кьде ми я намери, защото пьрвия пьт беше изчерпана, но се надявам да сьм ти в помощ.

Е Яна, супер ще си ако дадеш инфо. Исках поне да я взема от библиотеката и да я сканирам osi_8, щом като никъде я няма, но и там е само една и може да се ползва само в читалнята
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2012, 14:26:40 pm »
Здравейте,

Въпросите ми са за пътуване и активно движение през първите  3 месеца, за ранна бременност.
Лекарите съветват нормален начин на живот, което за мен е активно движение. Но обичайни движения като изкачване на стълби, навеждане, изправяне, клякане ми причиняваха дискомфорт, да не кажа болка. Доколко това се отразява неблагоприятно?
Много е писано за пътуване през първите седмици . Ние по-отдалеч изминаваме 500 км. за прегледи и обратно. Общо 1000 км на ден. Добавям и пътя от автогарата до клиниката което не е малко. Доколко това е противопоказно ? Все пак нашите пътища са осеяни с дупки и павета. От прочетенето и споделеното оставам със впечатление, че освен друсането и най-вече застоя на кръвообрашението са неблагоприятни.Нека някой по-компетентен да сподели мнение.

Който е минал този рисков период и има наблюдения нека ни ограмоти нас неуспелите но желаещи да се запишат при вас.

« Отговор #25 -: Февруари 23, 2012, 15:13:59 pm »
Здравейте,

Въпросите ми са за пътуване и активно движение през първите  3 месеца, за ранна бременност.
Лекарите съветват нормален начин на живот, което за мен е активно движение. Но обичайни движения като изкачване на стълби, навеждане, изправяне, клякане ми причиняваха дискомфорт, да не кажа болка. Доколко това се отразява неблагоприятно?
Много е писано за пътуване през първите седмици . Ние по-отдалеч изминаваме 500 км. за прегледи и обратно. Общо 1000 км на ден. Добавям и пътя от автогарата до клиниката което не е малко. Доколко това е противопоказно ? Все пак нашите пътища са осеяни с дупки и павета. От прочетенето и споделеното оставам със впечатление, че освен друсането и най-вече застоя на кръвообрашението са неблагоприятни.Нека някой по-компетентен да сподели мнение.

Който е минал този рисков период и има наблюдения нека ни ограмоти нас неуспелите но желаещи да се запишат при вас.

Светлина, да споделя моя скромен опит. Всички ми казваха почивай си повече, но аз точно първите 3 месеца не се спрях. Затвори ли се човек, цял ден си мисли само глупости - защо ме боли тук, там, дали ще успея до край и т.н.
Дупките и паветата са неприятна работа, но от тях плода нвма да изпадне спокойно. Дългите пътувания са уморителни, но с чести почивки са дори развликателни, поне за мен. В крайна сметка всеки си избира сам. Ти сама усещаш как да постъпиш. Тук готови рецепти не важат.
*
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2012, 17:08:06 pm »
Светлана, това което аз мога да те посъветвам преди пътуване е предписание от лекарката ми:
2 но-шпа и един Diasporal - и двете лекарств се купуват без рецепта. Но-шпато ти е ясно какво е предполагам. Диаспорал-а е магнезий на прахче, ако вече не приемаш друг магнезиев продукт. И двете намаляват контракциите и няма как да навредят на теб или на бебо. Все пак е най-добре да се посъветваш с лекар, ако имаш опасения  :ask:
На мен ми се наложи да пътувам 10 дни след като получих отлепване на околоплодния сак. Голямо притеснение беше, но издържах отиване и връщане по 300 км в посока.
Все пак ако чувстваш дискомфорт при движение, не се напрягай прекомерно, ако не се налага. При мен отлепването се получи както си седях на стола в офиса. Не ми се мисли какво можеше да стане, ако бях в движение. Пази се сега. Много по важно е да опазиш бебчето, отколкото да свършиш нещо не много спешно. Лека бременност от мен  :bighug:
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2012, 17:14:53 pm »
Светлина,моят лекар ми каза"бебето да не ти е чувал с картофи,та да се изсипе":)))
Не говорим разбира се да вдигаш тежко или да не се правиш на супер активна спортистка,но нормалните пътувания и обичайни движения не само няма да навредят,а  са полезни най вече за твоето психическо състояние.Разбира се това не се отнася за случаите,в които имаш лекарско предписание да лежиш ,говоря за една нормално протичаща бременност.Аз в края на 3-месец пътувах общо 15 часа в самолет за един ден ,а скоро направих същото упражение и да чукам на дърво,се чувствам много добре:)Ходя на работа от самото начало и се надявам да си изкарам до края:)Ако се затворя в къщи ще полудея:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2012, 17:56:41 pm »
Доколкото съм запозната дългото пътуване не е много препоръчително в напреднала бременност.Тогава задължително трябва да се правят 15 мин почивки на час и половина път.И на мен още като ми върнаха ембриончетата ми се налагаше да пътувам и също си мислех,че ще ги изпусна някъде,но докторите бяха категорични ,че няма никакъв проблем да се пътува.
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2012, 18:10:09 pm »
Записвам се в новата темичка да ви следя  :D В момента страдам от страшни киселини които ми идват в гърлото-как се справяте с тях, какво ми препоръчвате да пия?
Лека бременност на всички! :cloud9:

*
« Отговор #30 -: Февруари 23, 2012, 18:29:10 pm »
Запис и от мен!
Следя ви с интерес, но нямам време да пиша!
Голям мързел съм станала :bighug:
« Отговор #31 -: Февруари 23, 2012, 18:52:38 pm »
Момичета, днес бях на втората фетална морфология в 28 г.с. и 3 дни. Бебо е супер :D Всички органи са в норма, видяхме перфектно личицето и е 1179 гр. Матката е добре зарастнала от предното секцио. Всичко е наред :D
« Отговор #32 -: Февруари 23, 2012, 19:05:36 pm »
Жули, и аз съм с Кармен-Косара, дай Боже - 26 септември 2012 год.

Светлина, първата седмица дори не знаех, че съм бременна и бях в болница, като бях подложена на пълна упойка. Освен това, тъй като не съм от София и бях за 5 дни в болницата през зимата, носих огромен сак, който си тежеше доста и се разкарвах с автобусите. Направо ми е чудно как въобще бебчо се е захванал след това тежко премеждие, но слава Богу, Чудесата когато решат стават и нищо друго не ги интересува  :D . Желая ти такова Чудо да те споходи и 9 месеца да не те пуска! Иначе ношпато и диаспорал-а са добра възможност за превенция. На мен ми се налага да пътувам често до София, поне веднъж в месеца, и си пия ношпа-то. Успех ти желая от сърце!  :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #33 -: Февруари 23, 2012, 19:58:18 pm »
Аз си пътувах редовно от Бургас до София, спирахме колата само за зареждане на гориво и/или тоалетна. Спрях да пътувам, заради пропукване на единия мехур, иначе още щях да си пътувам, само че вместо на 3, на 2 седмици.
*
« Отговор #34 -: Февруари 23, 2012, 21:24:08 pm »
Момичета, днес бях на втората фетална морфология в 28 г.с. и 3 дни. Бебо е супер :D Всички органи са в норма, видяхме перфектно личицето и е 1179 гр. Матката е добре зарастнала от предното секцио. Всичко е наред :D
Супер :) И ние бяхме преди една седмица на лекар и бяхме в 1100 гр :) Горе долу вървиме еднакви :) Ние сме на последната (трета) ФМ в 31г.с. и вече нямам търпение да я видим малката. Дано всичко ни е наред  :wink:
На мен последните 10 дена много започна да ми се яде, откакто влязох в 7мия месец, а при теб как е апетита?

« Отговор #35 -: Февруари 24, 2012, 08:24:19 am »
Добро утро! Който може да пие кафенце
, аз вдигам кръвно  :? и карам отвреме на време на 3 в 1

Момичета, как се справяте с гаденето? На мен предимно вечер ми се гади  :? особено като си легна. АГ-то ми каза да хапвам обикновенни бисквитки, но вече не помага.
« Отговор #36 -: Февруари 24, 2012, 11:09:51 am »
Добро утро! Който може да пие кафенце
, аз вдигам кръвно  :? и карам отвреме на време на 3 в 1

Момичета, как се справяте с гаденето? На мен предимно вечер ми се гади  :? особено като си легна. АГ-то ми каза да хапвам обикновенни бисквитки, но вече не помага.

На мен също предимно вечер ми се гадеше и за да го спирам ръфах хляб , при което вече съм с 15 кила от горе , а имам доста време до раждане . На мен док.ми каза преди ядене да пия деган и  ми помагаше горе-долу , но не винаги .
« Отговор #37 -: Февруари 24, 2012, 11:14:10 am »
Krisi88 при мен даже малко по-рано започна вълчия апетит и така си продължава :)
karmen-kosara Нека някой да ми спретне такава закуска пък кафенцето спокойно мога и да го пропусна. Аз откакто забременях кръвното ми стана ниско все едно съм в летаргия, даже по малко кафенце пийвам и пак така си стои.
Колкото до гаденето като цяло при мен се размина- само от време на време ми се гадеше и никога не съм повръщала- като ми беше гадно хапвах каквото ти е казала лекарката- обикновени бисквити или солети или бейкролс и помагаше, както и кисело мляко :)

« Отговор #38 -: Февруари 24, 2012, 11:35:09 am »
Благодаря ви момичета! Повръщане нямам (много трудно повръщам) и само ми се гади, особено от миризми  :? Направо ми се събира душата в гърлото. При мен нещата стават на принципа опит-грешка  :lol: Ще пробвам с хлява и солетките, пък а дано. Нито вода, нито кисело мляко ми помага вечер, само през деня ако имам гадене. От сега има характер, преставям се като се роди  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #39 -: Февруари 24, 2012, 11:53:19 am »
ginger - за съжаление и от там от където я е поръчала мама ми дава, че е изчерпана. Случайно попаднах на една статия, че предстои ново издание и затова е изтеглена от пазара, но не сьм убедена дали е така. Предположението ми е да видиш в тази верига книжарници Сиела или на стор.бг, а аз ако ми попадне нещо ще ти пиша на лично :)